Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου

  • [01] Μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου

    Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Πατουλιάς, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ θέτει το ερώτημα "τί κάναμε λάθος και τι δεν κάναμε σωστά για πολλά χρόνια, για να αποφύγουμε αυτά που ακολούθησαν".

    "Η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας έφερε αντιμέτωπους με το αμείλικτο ερώτημα τι κάναμε λάθος και τι έπρεπε να είχαμε κάνει με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ευνομία για να αποφύγουμε αυτά που ακολούθησαν", σημειώνει ο κ. Παπούλιας και εκφράζει τη βεβαιότητα "πως όχι μόνο θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο της κρίσης, αλλά στο τέλος του δρόμου, μένοντας ενωμένοι...η πατρίδα μας θα βγει νικήτρια από έναν ακόμη δύσκολο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας της".

    Τέλος, σημειώνει ότι "ο καθένας μας, ανάλογα με τις δυνάμεις του, οφείλει να συμμετέχει στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του Λαού μας" και τονίζει ότι "οι πρόσφατες αποφάσεις που δρομολογήθηκαν με τη συνεργασία των εταίρων μας, έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στη μάχη που δίνει η χώρα μας, τίποτα όμως δεν έχει ουσιαστικά κριθεί".

    Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία, επισημαίνει στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τονίζοντας: "την ημέρα αυτή της διπλής εορτής αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, που με γενναιότητα, πίστη, αγάπη στην ελευθερία και αυτοθυσία αγωνίστηκαν και πέτυχαν να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Είναι όμως και μέρα που πρέπει να εμπνευστούμε από τον αγώνα και τα ιδανικά τους για τη μεγάλη μάχη που δίνουμε σήμερα ως έθνος.".

    Στο μήνυμα του, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι "επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα όχι μόνο να βγει από αυτή την κρίση όρθια και ενωμένη, αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας. Αυτός είναι σήμερα ο σύγχρονος εθνικός αγώνας της χώρας μας: να εξυγιάνει και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος, να επιτύχει υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο. Είναι πεποίθησή μου ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού, να καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε ενότητα δυνάμεων παρά τις διαφορές μας, να επιδείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο."

    "Ίσως ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είχε την επικαιρότητα που έχει τώρα. Τώρα η Πατρίδα μας αγωνίζεται να ανακτήσει την αυτοδυναμία και την αξιοπρέπεια της. Τώρα η Ελλάδα έχει ως στόχο να κατακτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο", υπογραμμίζει στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει:

    "...Ο Πατριωτισμός σήμερα ταυτίζεται με το εθνικό καθήκον αλήθειας και αλληλεγγύης. Πίστη και αισιοδοξία χρειάζεται. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι, θα κερδίσουμε και πάλι τη μάχη με την ιστορία".

    "Στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Να βάλουμε στη θέση του "εγώ" το "εμείς". Και να υπηρετήσουμε, με τόλμη, το εθνικό συμφέρον", τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει: "Αυτό τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Ενωμένοι και αποφασιστικοί, με Πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας, οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο ανυπέρβλητες αντιξοότητες. Το αποδείξαμε πολλές φορές στην Ιστορία μας. Μπορούμε να το αποδείξουμε και τώρα".

    "Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας» θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία", αναφέρει στο δικό του μήνυμα το KKE και τονίζει:

    "Ο λαός πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου». Η πρόσκληση για «εθνική ομοψυχία» επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους..."

    Με τους στίχους από τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή", ξεκινά το μήνυμα του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

    Ο κ. Καρατζαφέρης αφού επισημαίνει ότι "ο Ελληνικός λαός είχε παρελθόν, είχε γλώσσα, είχε μνήμη, είχε δηλαδή ιστορία" προσθέτει "σήμερα κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες για την πατρίδα μας αυτές οι ιδέες προβάλλουν και πάλι σαν μια ιστορική αναγκαιότητα.

    " Όπως τότε", καταλήγει το μήνυμα του Προέδρου του ΛΑΟΣ "έτσι και σήμερα, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε με ομοψυχία και εθνική ενότητα να απελευθερώσουμε την πατρίδα".

    "Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, ωστόσο, είναι ξεχωριστής σημασίας για το λαό και τη χώρα. Η σημερινή κυβέρνηση, σε πλήρη εναρμόνιση με την τρόικα, προσπαθεί να επιβάλλει την καταστροφική μνημονική πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Προκρίνουν και σχεδιάζουν λύσεις μαζί με τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη που στόχο έχουν να αποτελειώσουν ό,τι έχει μείνει από το κοινωνικό κράτος και τις κατακτήσεις δεκαετιών. Τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον και εν τέλει η ίδια η δημοκρατία θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των πιστωτών", αναφέρει στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: "Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μεγαλύτερη ενεργοποίηση και ένταξη όλων των εργαζομένων και της νεολαίας σε μαζικούς, συλλογικούς και ενωτικούς αγώνες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 March 2012 - 22:30:27 UTC