Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπαναχωρεί ο Σόιμπλε για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
  • [02] "Οι Αγανακτισμένοι" στο 13ο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
  • [03] Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0

  • [01] Υπαναχωρεί ο Σόιμπλε για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

    Την εισαγωγή διευρυμένου χρηματιστηριακού φόρου θα εισηγηθεί η γερμανική κυβέρνηση ως εναλλακτική στον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού >Ντερ Σπήγκελ<<, το οποίο επικαλείται πληροφορίες για συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και θα μεταδοθείτο επόμενο διάστημα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι ο φόρος αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ευρώπη και, αντ' αυτού, ο ίδιος προτίθεται να στηρίξει μια >>κατά το δυνατόν ισάξια εναλλακτική, όπως έναν διευρυμένο χρηματιστηριακό φόρο και μάλιστα σε ευρύ πεδίο<<. Ήδη στην εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές έχουν αντιταχθεί η Βρετανία και η Σουηδία, ενώ και στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης δεν υπάρχει ομοφωνία, καθώς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Φίλιπ Ρέσλερ διαφωνούν με την φιλοσοφία του, ειδικά εάν επρόκειτο να εφαρμοστεί μόνο στα όρια της Ευρωζώνης.

    [02] "Οι Αγανακτισμένοι" στο 13ο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Το ελληνικό ρεμπέτικο σε ταινία σκόπευε να γυρίσει ο Τόνι Γκάτλιφ, αλλά τον πρόλαβε το κίνημα στις πλατείες και γύρισε τους "Ιndignados".

    Η πολυσυζητημένη ταινία του, «Οι Αγανακτισμένοι», προβάλλεται απόψε στα πλαίσια του 13ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο Ιντεάλ.

    Ο Γαλλοαλγερινός τσιγγάνος σκηνοθέτης σε συνάντησή του σήμερα με δημοσιογράφους, ήταν χειμαρρώδης μιλώντας για την πολιτική, τους τσιγγάνους, την Ευρώπη και την άνοδο της άκρας δεξιάς. Δεν αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικός σκηνοθέτης ξεκαθαρίζει όμως ότι το «Indignados», μεταξύ ντοκυμαντέρ και μυθοπλασίας , είναι μια ταινία διαφορετική. Δεν την γύρισε για την ευχαρίστησή του όπως τις άλλες ταινίες του αλλά από την ανάγκη να παρουσιάσει το κίνημα των αγανακτισμένων.

    [03] Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0

    Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε στο 82΄ και με το 15ο του γκολ στο πρωτάθλημα, χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του με 1-0 επί της Ξάνθης, που ηττήθηκε για 8ο συνεχόμενο ματς.

    Η ακριτική ομάδα αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 52ο λεπτό, λόγω αποβολής του Κομεσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για τους Περιστεριώτες, που ουσιαστικά εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ ήταν η 5η νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια (έχουν και δύο ισοπαλίες).

    Αρης-Πανιώνιος 4-2

    Τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη, αυτή την φορά επί του Πανιωνίου, με 4-2, πέτυχε ο Αρης. Για τους "κυανέρυθρους" που προηγήθηκαν 2-1 με τον Κούτσι στο 63΄ (ο ίδιος παίκτης είχε ισοφαρίσει στο 39΄), ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο συνεχόμενες νίκες.

    Ο Φατί άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς στο 33΄, ο Ούμπιντες ισοφάρισε σε 2-2 στο 72΄, ο Τριανταφυλλάκος στο 76΄ έδωσε ξανά προβάδισμα στον Άρη και στο 78΄ ο Νέτο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 March 2012 - 18:30:35 UTC