Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα από σήμερα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και της Task Force
  • [02] Εκστρατεία για τον ελληνικό τουρισμό στην "Τάιμς Σκουέαρ"
  • [03] Επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης ανακοίνωσε ο Ερντογάν στον Ομπάμα
  • [04] Αναδύθηκε από το βαθύτερο σημείο της Γης ο Τζέιμς Κάμερον
  • [05] Η οικογένεια "ασπίδα" στην κατάθλιψη
  • [06] Για ανάπτυξη και λαθρομετανάστευση συζήτησαν Σαμαράς- Κοέλιο
  • [07] Συνάντηση πρωθυπουργού - Προέδρου ΛΑΟΣ
  • [08] Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στη Νίκαια
  • [09] Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [10] Αναχωρεί με τον Σάτο για το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός
  • [11] Οι "αγανακτισμένοι" της Ευρώπης του Γκάτλιφ στο κινηματογραφικό Γαλλόφωνο Φεστιβάλ
  • [12] Αστροφυσικά φαινόμενα ερευνούν Έλληνες και Αμερικανοί επιστήμονες
  • [13] Η θερμοκρασία, παράγοντας μετανάστευσης των πτηνών
  • [14] Αυξάνονται οι αισθητικές επεμβάσεις σε μαθήτριες στην Αυστραλία
  • [15] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε πολλές πόλεις της Συρίας

  • [01] Στην Αθήνα από σήμερα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και της Task Force

    Το φορολογικό σύστημα, ο νέος δραστικός περιορισμός των κρατικών δαπανών (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα κόστη για μισθούς και συντάξεις), καθώς και οι δοσοληψίες και οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναμένεται να τεθούν από σήμερα στο επίκεντρο τριών τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και της Task Force. Ο νέος έλεγχος της οικονομίας και η τεχνική βοήθεια που θα παράσχουν τα κλιμάκια, θα διαρκέσουν περίπου 50 ημέρες, καθώς, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, στις 15 Μαίου θα έλθουν και οι επικεφαλής των δανειστών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013- 2014.

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσαρμογή, η οποία στην επόμενη διετία θα ανέλθει στο 5,5% του ΑΕΠ, για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% του ΑΕΠ εντός του 2014. Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι απαραίτητη θεωρείται και η τεχνική βοήθεια, εκτός από την τρόικα, και από κράτη που έχουν εφαρμόσει ανάλογα προγράμματα (Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία).

    Με βάση τον προγραμματισμό, έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμη η πρώτη έκθεση προόδου για την καταγραφή και κατηγοριοποίηση όλων των κρατικών δαπανών. Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει τη δεύτερη έκθεση προόδου για την περιστολή των δαπανών, μαζί με ένα προσχέδιο προτάσεων. Τέλος, εντός του Ιουνίου πρέπει να είναι έτοιμη η τελική έκθεση, ώστε τα μέτρα για μείωση των κρατικών δαπανών κατά 11,6 δις. ευρώ να συμπεριληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012- 2016.

    Σημειώνεται, ότι τόσο στην έκθεση του ΔΝΤ όσο και σε αυτήν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες συνόδευσαν την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος, γίνεται αναφορά σε απολύσεις στο Δημόσιο (ώστε να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας), σε κατάργηση όλων των κοινωνικών- προνοιακών επιδομάτων και αντικατάστασή τους με ένα (το οποίο θα λαμβάνει το 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας), σε νέες περικοπές στις συντάξεις, καθώς και σε επανεξέταση των δαπανών σε Υγεία, 'Αμυνα και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    [02] Εκστρατεία για τον ελληνικό τουρισμό στην "Τάιμς Σκουέαρ"

    Απλές ενέργειες στην αντίληψη και την πραγματοποίηση, από απλούς πολίτες που με αγάπη και πάθος αναδεικνύουν και προβάλλουν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, φαίνεται ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για την εικόνα της Ελλάδας στην Αμερική και γενικά σ' όλο τον κόσμο.

    Αυτό διαπιστώθηκε και από την χθεσινή κίνηση μερικών συμπατριωτών μας, που με δική τους πρωτοβουλία μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν χρήματα για να δείξουν στους Αμερικανούς πως η Ελλάδα παραμένει ένας φιλόξενος τόπος που τους περιμένει να βιώσουν όμορφες, μοναδικές στιγμές, ζώντας τη μαγεία ενός ονείρου από την ιστορία και το μέλλον.

    Στην "Τάιμς Σκουέαρ" της Νέας Υόρκης, από χθες και για ένα μήνα, προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη το μήνυμα "Ελάτε να επισκεφθείτε την Ελλάδα" με μια φρέσκια, νεανική εικόνα, που σπάει το μελαγχολικό τοπίο που δημιούργησαν για τη χώρα μας οι απανωτές αρνητικές εξελίξεις και οι εκτιμήσεις περί χρεοκοπίας που προβάλλουν συνεχώς αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

    Πρόκειται για την πρωτοβουλία ><, η οποία δημιούργησε μια ηλεκτρονική γιγαντοαφίσα (electronic billboard), με αντιπροσωπευτικές εικόνες από την Ελλάδα, όπως: ο Παρθενώνας, ελληνικά νησιά, ένα χαρούμενο κορίτσι, ένας σέρφερ και πολλές άλλες, μέσα από το απέραντο γαλάζιο.

    Μέλη που συνθέτουν τον πυρήνα αυτής της πρωτοβουλίας ζουν στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, στέλνοντας μήνυμα προς δυο κατευθύνσεις, όπως ανέφεραν κατά το χθεσινό αντάμωμά τους στη φημισμένη πλατεία του Μανχάταν: Μήνυμα προς τους ξένους, καλώντας τους να επισκεφθούν τη φιλόξενη χώρα μας και να γνωρίσουν ένα κομμάτι της δικής τους κληρονομιάς και μιας μοναδικής φυσικής ομορφιάς και μήνυμα προς τους Έλληνες, προτρέποντάς τους να υπερβούν ό,τι "αρνητικό επέφερε" η συμπεριφορά πολιτικών ενεργειών και να επενδύσουν στην "αγνή ελληνική καρδιά".

    [03] Επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης ανακοίνωσε ο Ερντογάν στον Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας του ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, στη Σεούλ, όπου βρίσκονται για τη σύνοδο με θέμα την πυρηνική ασφάλεια.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι συνεχάρη τον κ. Ερντογάν "για τις προσπάθειες που ο ίδιος έχει κάνει στο εσωτερικό της Τουρκίας για να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες", προσθέτοντας ότι χάρηκε που άκουσε για την απόφασή του να ξανανοίξει η Σχολή της Χάλκης.

    "Είναι δίκαιο να πούμε ότι κατά τα τελευταία χρόνια, η σχέση ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να ενισχύεται σε κάθε επίπεδο", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν "εξαιρετικό εταίρο" και "εξαιρετικό φίλο" σ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι με τον συνομιλητή του συζήτησαν αρκετά για το θέμα της Συρίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του επειδή η Τουρκία θα φιλοξενήσει μέσα στις επόμενες μέρες τη συνάντηση "Φίλοι της Συρίας", στην οποία θα συμμετάσχει η Χίλαρι Κλίντον. "Ο πρωθυπουργός Ερντογάν και ολόκληρη η ομάδα του έδειξε εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα", τόνισε ο Μπ.Ομπάμα.

    Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν και την κατάσταση σχετικά με την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι "η ελπίδα μας είναι ότι μπορούμε να επιτύχουμε το επιθυμητό μέλλον για την Κύπρο σύντομα". Ανέφερε, επίσης, ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφθεί την Τουρκία (για δεύτερη φορά) τον ερχόμενο Ιούνιο.

    'Αλλα θέματα που συζήτησαν ήταν το Ιράν, το Ιράκ, οι Κούρδοι αντάρτες, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, κυρίως σε σχέση με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, η Σομαλία και άλλα.

    [04] Αναδύθηκε από το βαθύτερο σημείο της Γης ο Τζέιμς Κάμερον

    Αναδύθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας Καναδός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος είχε καταδυθεί μόνος με ένα μικρό υποβρύχιο στην Τάφρο των Μαριανών στον Ειρηνικό Ωκεανό, το πιο βαθύ σημείο του φλοιού της γης.

    Ο διάσημος σκηνοθέτης του "Τιτανικού" και του "Αβαταρ" "αναδύθηκε στην επιφάνεια ικανοποιημένος για την ιστορική αυτή κατάδυση στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού (βάθος περίπου 11 χιλιομέτρων)", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του στο Tweeter το National Geographic, το οποίο καθοδηγεί την αποστολή Deep Sea Challenge.

    Η διαδικασία ανόδού του υποβρυχίου του Κάμερον, το οποίο έχει το όνομα "κάθετη τορπίλη" διήρκεσε περίπου 70 λεπτά.

    [05] Η οικογένεια "ασπίδα" στην κατάθλιψη

    Οι άνθρωποι που ζουν μόνοι, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο έως 80% να πάθουν κατάθλιψη, σε σχέση με όσους έχουν οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τη χρήση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων σε 3.500 άτομα με μέση ηλικία 45 ετών και συμπέραναν ότι η μοναξιά φέρνει κατάθλιψη, είτε λόγω των πιο άσχημων συνθηκών στέγασης (αφορά κυρίως τις γυναίκες), είτε λόγω έλλειψης κοινωνικής υποστήριξης (ιδίως για τους άνδρες), είτε άλλων αιτίων.

    Οι Φινλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, αγόρασαν 80% περισσότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα στη διάρκεια της δεκαετίας που κράτησε η μελέτη, σε σχέση με όσους ζούσαν με οικογένεια.

    [06] Για ανάπτυξη και λαθρομετανάστευση συζήτησαν Σαμαράς- Κοέλιο

    Με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο συναντήθηκε χθες, στη Λισαβόνα,ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ολοκληρώνονταςτηνπεριοδεία του στην Ιβηρική.

    Αντώνη, σου εύχομαι το καλύτερο για τις εκλογές στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας.

    Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να κάνει τη δουλειά, τόνισε στην προσφώνησή του ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

    Από την πλευρά του,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

    "Είναι κοινή η μοίρα μας, κοινά τα προβλήματα, κοινή η αγωνία για το θέμα της οικονομίας, για την ανάγκη της ανάπτυξης και για την ανάγκη της πάταξης της λαθρομετανάστευσης. Αυτά είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι σημερινές μας επαφές. Αυτά είναι τα κύρια σημεία, τα οποία πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική πολιτική ηγεσία", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

    [07] Συνάντηση πρωθυπουργού - Προέδρου ΛΑΟΣ

    Αθήνα, Ελλάδα 25/03/2012 19:50 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Συνάντηση πρωθυπουργού -Προέδρου ΛΑΟΣ

    Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί σήμερα , στις 13:00 με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργο Καρατζαφέρη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [08] Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στη Νίκαια

    Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, απο τέσσερα άτομα, σημειώθηκε το πρωί στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 51-53 στη Νίκαια στον Πειραιά.

    Οι δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, αφού χτύπησαν με τη λαβή όπλου τον υπάλληλο του πρατηρίου τραυματίζοντάς τον ελαφρά, απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα και άγνωστο αριθμό χρημάτων και διέφυγαν.

    [09] Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Nέα υπηρεσία δωρεάν παροχής εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης προς όσες μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις εγκαινιάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με στόχο την καθοδήγηση των εμπόρων σε δράσεις ρεαλιστικές, γρήγορα εφαρμόσιμες και άμεσου αποτελέσματος, που θα προσφέρουν στις επιχειρήσεις μια σημαντική ανάσα στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα επισκέπτονται σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες τις έδρες των επιχειρήσεων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα αναγνωρίζουν σε συνεργασία με τον επιχειρηματία τις προβληματικές καταστάσεις και θα προτείνουν αποδοτικές λύσεις, υπό την καθοδήγηση ενός επιτελείου εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από ειδικούς σε όλα τα επιμέρους θέματα που απασχολούν τον έλληνα έμπορο (ρευστότητα, ρύθμιση οφειλών, θέματα οργάνωσης και διοίκησης, φορολογία, ασφαλιστικά θέματα κ.λπ.).

    Η υλοποίηση του προτεινόμενου πλάνου από την κάθε επιχείρηση θα παρακολουθείται και θα υποστηρίζεται διαρκώς από το επιστημονικό επιτελείο της Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι επιχειρηματίες στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ε.Ε. (www.esee.gr).

    [10] Αναχωρεί με τον Σάτο για το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός

    Επέστρεψε στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού ο Ρομέιν Σάτο, μετά την απουσία του λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

    Ο Αφρικανός φόργουορντ δοκίμασε να προπονηθεί χθες και τα κατάφερε, κάτι που σημαίνει πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τον υπολογίζει στην αποστολή για το ταξίδι στο Τελ Αβίβ.

    Οι «πράσινοι αναχωρούν σήμερα για την πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπου την ερχόμενη Τρίτη αντιμετωπίζουν σε τρίτο αγώνα στα πλέι οφ τη Μακάμπι.

    [11] Οι "αγανακτισμένοι" της Ευρώπης του Γκάτλιφ στο κινηματογραφικό Γαλλόφωνο Φεστιβάλ

    Η ταινία του Τόνι Γκάτλιφ για τους "αγανακτισμένους" της Ευρώπης, προβλήθηκε στο Ιντεάλτο Σάββατο στο πλαίσιο του13ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στην Αθήνα.

    Το ελληνικό ρεμπέτικο σε ταινία σκόπευε να γυρίσειο Τόνι Γκάτλιφ αλλά τον πρόλαβε το κίνημα στις πλατείες και γύρισε τους "Ιndignados".

    Ο Γαλλοαλγερινόςτσιγγάνος σκηνοθέτης σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ήταν χειμαρώδης μιλώντας για την πολιτική, τους τσιγγάνους, την Ευρώπη και την άνοδο της άκρας δεξιάς. Δεν αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικός σκηνοθέτης ξεκαθαρίζει όμως ότι το «Indignados», μεταξύ ντοκυμαντέρ και μυθοπλασίας , είναι μια ταινία διαφορετική. Δεν την γύρισε για την ευχαρίστησή του όπως τις άλλες ταινίες τουαλλά από την ανάγκη να παρουσιάσει το κίνημα των αγανακτισμένων.

    [12] Αστροφυσικά φαινόμενα ερευνούν Έλληνες και Αμερικανοί επιστήμονες

    Μεγάλης σπουδαιότητας επιστημονική συνεργασία για την ελληνική επιστήμη έχει ξεκινήσει το Αστεροσκοπείο Σκίνακα (Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) με το διάσημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech).

    «Η συνεργασία αφορά στην έρευνα των ενεργών γαλαξιών (που είναι γνωστοί και ως Κβάζαρς) και γενικά τα αστροφυσικά φαινόμενα υψηλών ενεργειών. Η συνεργασία επεκτείνεται σε τεχνολογίες αιχμής στις περιοχές της Οπτικής Πολαριμετρίας και της Προσαρμοστικής Οπτικής και περιλαμβάνει ανταλλαγές επιστημόνων, μεταπτυχιακών φοιτητών και τεχνικού προσωπικού όπως και την από κοινού χρήση επιστημονικών δεδομένων», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Γιάννης Παπαμαστοράκης Ομότιμος Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΙΤΕ.

    Η κατασκευή ενός πρωτοποριακού οργάνου το οποίο θα τοποθετηθεί στο τηλεσκόπιο των 1.3 μέτρων του Σκίνακα και θα μετράει την πόλωση του φωτός, που εκπέμπεται από εξωτικά αστροφυσικά αντικείμενα, θα αποτελέσει, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, την απαρχή αλλά και σημαντικό μέρος της συνεργασίας.

    [13] Η θερμοκρασία, παράγοντας μετανάστευσης των πτηνών

    Το κατά πόσο η αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται να τροποποιήσει τη σύνθεση των ειδών και να μειώσει τον αριθμό των πτηνών που διαχειμάζουν σε περιοχές της Ελλάδας ή να μειώσει το χρονικό διάστημα της παραμονής τους ερευνά ομάδα του Εργαστηρίου Άγριας Πανίδας του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρδίτσας και της Διεύθυνσης Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας και Θράκης.

    Αν και τα δεδομένα ήταν περιορισμένα, έδειξαν ότι η θερμοκρασία αέρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ή ίσως το σημαντικότερο παράγοντα που επιδρά στη φαινολογία της μετανάστευσης των πτηνών. Η επίδραση της θερμοκρασίας, ωστόσο, είναι διαφορετική μεταξύ των ειδών, καθώς έχουν διαφορετικές οικολογικές απαιτήσεις. Στα δασικά και υγροτοπικά οικοσυστήματα, όπου η ανεύρεση τροφής από τα είδη που εξετάστηκαν έχει αμεσότερη σχέση με τη θερμοκρασία, η φαινολογία της μετανάστευσής τους επηρεάζεται σοβαρά, σε αντίθεση με τη φαινολογία μετανάστευσης της σιταρήθρας, που τρέφεται με σπόρους στα γεωργικά οικοσυστήματα, όπου η διαθεσιμότητά τους δεν έχει σοβαρές μεταβολές με βάση τη θερμοκρασία.

    Η αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται να μειώσει τον αριθμό ειδών που διαχειμάζουν σε περιοχές της Ελλάδας, όπως μπορεί να συμβεί με τις χήνες, ή να μειώσει το χρονικό διάστημα της παραμονής τους, όπως μπορεί να συμβεί με τη μπεκάτσα.

    Ο κ. Μπίρτσας, επίκουρος καθηγητής Τμ. Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρδίτσας, εξηγεί στο ΑΜΠΕ ότι οι πληθυσμιακές τάσεις των πτηνών συνιστούν δείκτη κατάστασης περιβαλλοντικών παραμέτρων που μπορούν να επηρεάσουν και τον άνθρωπο. Συνεπώς, η μακροχρόνια παρακολούθηση των πτηνών με συγκεκριμένες μεθόδους, σε διαφορετικά οικοσυστήματα, θα είναι χρήσιμη στην εκτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στη λήψη των κατάλληλων διαχειριστικών μέτρων.

    [14] Αυξάνονται οι αισθητικές επεμβάσεις σε μαθήτριες στην Αυστραλία

    Κοπέλες που ακόμα βρίσκονται στη σχολική τους ηλικία, αποφασίζουν να κάνουν πλαστική στήθους, για να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Σε μερικές περιπτώσεις οι γονείς χρηματοδοτούν τη ματαιοδοξία των παιδιών τους, ενώ κάποιες άλλες κοπέλες παίρνουν δάνεια για να καλύψουν τα έξοδα της επέμβασης.

    Η επίτροπος Ασφάλειας της Υγείας, Μπεθ Γουίλσον, δήλωσε ότι οι επεμβάσεις κοσμητικής χειρουργικής σε μαθήτριες του γυμνασίου έχουν αρχίσει να γίνονται συχνό φαινόμενο, ενώ οι εμπειρογνώμονες του Παιδιού θέλουν να απαγορευτεί η δυνατότητα των αισθητικών επεμβάσεων πριν τα 21 χρόνια, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. "Αυτό είναι εκμετάλλευση των νέων ανθρώπων για επιπλέον κέρδη" είπε η κ.Γουίλσον.

    Δεν υπάρχουν νόμοι όσον αφορά την ηλικία του ατόμου και τις αισθητικές επεμβάσεις. Το Ιατρικό Συμβούλιο Αυστραλίας, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα μια σειρά οδηγιών όσων αφορά τις αισθητικές επεμβάσεις κι άλλες εγχειρίσεις, αναφέροντας την αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων στους εφήβους.

    Το Συμβούλιο πρότεινε διάστημα τριών μηνών πριν ο έφηβος βρεθεί κάτω από το νυστέρι, καθώς και μία αξιολόγηση ψυχιάτρου και οι κλινικές θα πρέπει να αποφεύγουν τα δάνεια.

    [15] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε πολλές πόλεις της Συρίας

    Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνέχισαν σήμερα το πρωί τους βομβαρδισμούς αρκετών περιοχών της χώρας, ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί τα στρατεύματα του καθεστώτος ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

    Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χάμα, όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή αλ-Χαμαντίγια, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.Στην πόλη Χομς, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί της συνοικίας Χαλντιγέ, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να καταστραφούν από φωτιές, επισήμαναν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού των αντικαθεστωτικών.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία χθες, Κυριακή.Στην επαρχία Ιντλέμπ, ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι άντρες του τακτικού στρατού προχώρησαν σε συλλήψεις.

    Σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, η κατάσταση είναι "ιδιαίτερα τεταμένη", μετά τις ολονύχτιες συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και λιποτάκτες.

    Στο μεταξύ, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες σε επιχειρήσεις σύλληψης ή σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον πόλεων. Μαρτυρίες από κατοίκους περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ αναφέρουν πως στρατιώτες και παραστρατιωτικοί ανάγκασαν αμάχους να προχωρούν μπροστά τους όταν εισέβαλαν σε συνοικίες διαφόρων πόλεων. Επίσης, πολλοί κάτοικοι δήλωσαν πως τα κυβερνητικά στρατεύματα ανεβάζουν παιδιά πάνω στα άρματα μάχης ή μέσα σε λεωφορεία που μεταφέρουν άντρες των δυνάμεων ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 March 2012 - 8:30:32 UTC