Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Συνεργασία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βλέπει μετά τις εκλογές ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [03] Ντ. Μπακογιάννη: Εξαιρετικά κρίσιμες οι εκλογές για το μέλλον των επομένων γενεών

  • [01] Εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

    Από τις 28 Μαρτίου έως σήμερα το πρωί έγιναν 1918 προσαγωγές αλλοδαπών από τις οποίες οι 420 μετετράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που έχουν ξεκινήσει στο κέντρο της πρωτεύουσας για την αντιμετώπιση της ευρύτερης εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης.

    Τα 186 άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις και 234 για διοικητική απέλαση, επειδή δεν είχαν τα χαρτιά νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

    Επίσης 63 περιπτώσεις αφορούσαν εκδιδόμενες γυναίκες από ξένες χώρες.

    [02] Συνεργασία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βλέπει μετά τις εκλογές ο Γ. Καρατζαφέρης

    Συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι θα υπάρξει μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα.

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, πριν από την ανοιχτή ομιλία του, διερωτήθηκε ακόμη και "αν θα γίνουν τελικά εκλογές", καθώς την τελευταία εβδομάδα δεν μιλάει κανείς γι΄αυτές. Ωστόσο διέβλεψε, ότι εφόσον γίνουν θα υπάρξει συνεργασία των δυο μεγάλων κομμάτων καθώς "οι δύο με τις φιλότιμες προσπάθειες της τρόικα θα μπορέσουν να έχουν 151 βουλευτές για να κυβερνήσουν".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου δηλώνοντας πως "έχουμε μία πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, έχουμε αφήσει πράγματα που μας ανήκουν στον χειρισμό των ξένων και οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δέσει μόνοι τους πισθάγκωνα τα χέρια τους όταν υπέγραψαν την επιστολή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Απαντώντας σε ερώτημα για πιθανή μετεκλογική συνεργασία του ΛΑΟΣ το απέκλεισε, επαναλαμβάνοντας για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο: "Με αυτούς τους δύο είναι αδύνατο να συνυπάρξω. Πώς θα έβαζα την οικογένειά μου σε ένα αυτοκίνητο που και οι δύο οδηγοί είναι δεμένοι πισθάγκωνα;" διερωτήθηκε και κατέληξε: "Αυτοί οι άνθρωποι είναι αφερέγγυοι. Δεν πρόκειται ποτέ εγώ να συνεργαστώ με αφερέγγυους".

    [03] Ντ. Μπακογιάννη: Εξαιρετικά κρίσιμες οι εκλογές για το μέλλον των επομένων γενεών

    Έκκληση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να μην ενδώσει στην προεκλογική λογική και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στις μεταρρυθμίσεις απηύθυνε από την Κομοτηνή η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ροδόπη, προειδοποίησε πως ένας μήνας προεκλογική περίοδος είναι αρκετός για να τιναχθεί ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον αέρα και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον των επόμενων γενεών.

    "Για πρώτη φορά ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν να μείνουν στην ευρωπαϊκή πορεία, εάν θέλουν να μείνουν στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης ή εάν θέλουν να πειραματιστούν με άλλες υποσχέσεις λαϊκιστικές και δημαγωγίες οι οποίες δυστυχώς θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη επιστροφή στη δραχμή", είπε συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη.

    Παράλληλα είπε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν επέτρεψε στον εαυτό της το δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και είναι το μόνο κόμμα που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ασυνέπεια καθώς από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λέει τα ίδια πράγματα.

    Επιπλέον ανέφερε βασικές προτάσεις της όπως τα χρήματα που δίνονται για το πολιτικό σύστημα να μειωθούν κατά 50% όπως και τα έξοδα της Βουλής, να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να υπάρξουν ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 March 2012 - 18:30:33 UTC