Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aποσύρεται η τροπολογία για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών
  • [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Αμερικανό πρέσβη Ντ. Σμιθ
  • [03] Απεβίωσε ο Γάλλος σκηνοθέτης Κλοντ Μιλέρ σε ηλικία 70 ετών
  • [04] Διαρροή ραδιενεργού ύδατος από τη Φουκουσίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό
  • [05] «'Οχι» στις πρόωρες εκλογές από τον Σήφη Βαλυράκη
  • [06] Δύο γυναίκες νεκρές, από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι
  • [07] Σε πώληση της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, προχωρά η Εurobank

  • [01] Aποσύρεται η τροπολογία για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Αποσύρεται το τμήμα της τροπολογίας που αφορά στις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μετά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τον υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη.

    Σύμφωνα με γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός απέσυρε το συγκεκριμένο τμήμα της τροπολογίας, καθώς «από την αναλυτική ανταλλαγή απόψεων, που έγινε χθες με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διαλόγου και μελέτης του περιεχομένου της τροπολογίας και μάλιστα σε τριμερές επίπεδο (υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων), προκειμένου να ενταχθεί σε μια γενικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

    [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Αμερικανό πρέσβη Ντ. Σμιθ

    Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Ντάνιελ Σμιθ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Κινήματος, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η πορεία προς τις εκλογές, ο τρόπος εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης και η ολοκλήρωση του PSI.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Σμιθ ότι η Ελλάδα πάντα προσβλέπει στην καλή συνεργασία τόσο σε διμερές πεδίο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Συζητώντας με τον Αμερικανό πρέσβη για την κατάσταση στην Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οι συσχετισμοί στην ελληνική κοινωνία είναι δύσκολοι, οι πολίτες νιώθουν οργή και αγανάκτηση και γι' αυτό η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι είναι απαραίτητο όλοι να μιλούμε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας.

    Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και αναφέρθηκε στο PSI, λέγοντας ότι είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, χάρη στο οποίο δόθηκε μια ευκαιρία στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τις προσπάθειες για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

    [03] Απεβίωσε ο Γάλλος σκηνοθέτης Κλοντ Μιλέρ σε ηλικία 70 ετών

    Παρίσι, Γαλλία 05/04/2012 11:52 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    Γαλλία: Απεβίωσε ο σκηνοθέτης Κλοντ Μιλέρ σε ηλικία 70 ετών

    Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Κλοντ Μιλέρ, 70 χρόνων, απεβίωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Παρίσι, έγινε σήμερα γνωστό από έναν από τους οίκους παραγωγής του.

    Σκηνοθέτης ταινιών όπως οι "La meilleure facon de marcher", "Garde a vue", "L'Effrontee", ο Μιλέρ, ο οποίος ήταν άρρωστος εδώ και πολλούς μήνες, "απεβίωσε χθες το βράδυ", ανακοίνωσε ο οίκος παραγωγής "Les Films du 24".

    [04] Διαρροή ραδιενεργού ύδατος από τη Φουκουσίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό

    Περίπου 12 τόννοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και ένα μέρος τους χύθηκε πιθανότατα στη θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία.

    Η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) εξήγησε ότι η διαρροή αυτή εντοπίστηκε το πρωί σε ένα σωλήνα που συνδέεται με μια προσωρινή εγκατάσταση απολύμανσης του ύδατος, όπου καθαρίζεται το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων.

    Η Tepco τόνισε ότι το ραδιενεργό ύδωρ που διέρρευσε σήμερα είχε περάσει ένα μέρος της διαδικασίας καθαρισμού.

    [05] «'Οχι» στις πρόωρες εκλογές από τον Σήφη Βαλυράκη

    «Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα, απειλεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας. Ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή επιβάλλει την εξάντληση της συνταγματικής τετραετίας». Αυτό δήλωσε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «η σημερινή Βουλή μπορεί να δώσει άμεσα κυβερνητικό σχήμα εθνικής ενότητας».

    «Την ώρα που οι κοινωνικές αντοχές της χώρας εξαντλούνται, η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές σε αυτή την φάση, ενώ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση» επισήμανε ο Σ. Βαλυράκης.

    [06] Δύο γυναίκες νεκρές, από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι

    Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10:45 το πρωί σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Υμηττού 119 στο Παγκράτι.

    Πρόκειται για μια ηλικιωμένη περίπου 80 ετών και μια νεώτερη σε ηλικία γυναίκα, οι οποίες βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Οι φλόγες σβήστηκαν έγκαιρα από την Πυροσβετική πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

    [07] Σε πώληση της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, προχωρά η Εurobank

    Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Burgan Βank από το Κουβέιτ για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην θυγατρική της τράπεζα στην Τουρκία, την Eurobank Tefken, βρίσκεται η Eurobank, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση-απάντηση σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Οι όροι της συναλλαγής θα ανακοινωθούν με την υπογραφή της δεσμευτικής προσφοράς, προσθέτει η Eurobank.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 April 2012 - 10:30:30 UTC