Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει
  • [02] Google και ελληνικά μουσεία για την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς
  • [03] «Ο λαός να μετατρέψει την αγανάκτηση σε ψήφο ανατροπής» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου, η προθεσμία για υποβολή ΦΠΑ του '11
  • [05] Παγώνει τη χρηματοδότηση στην Ευρώπη εάν επανεκλεγεί ο Σαρκοζί
  • [06] Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλης η συμφωνία με τη Siemens
  • [07] Περιοδεία Α.Παπαρήγα στον νομό Κοζάνης

  • [01] Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

    «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journall και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι βαρίδι και χαμένη υπόθεση για την ΕΕ, είναι πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να επιτύχει επάνοδο στην ανάπτυξη».

    Κάνοντας μία αναδρομή ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Χρειάστηκαν 30 χρόνια δημόσιας σπατάλης για να φθάσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ και ύστερα άρκεσαν δύο χρόνια άγριας λιτότητας για να το φέρουν στο 168%. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης και έχει χάσει ήδη το 16- 18% του ΑΕΠ της από το 2009. Έχει εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φθάνουν το 20% για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφθανε στο 15% το 2009. Στα τέλη του 2011, όμως, το έλλειμμα βρισκόταν ακόμη στο 10%. Τα τρία τέταρτα των μέτρων οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση και όχι σε μικρότερο έλλειμμα».

    «Η συνταγή δεν δούλεψε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την προσαρμογή τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Ωστόσο η πρόσφατη εμπειρία έδειξε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα αν δεν υπάρξουν μέτρα ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης. Χωρίς ανάπτυξη η κατάσταση θα χειροτερέψει».

    [02] Google και ελληνικά μουσεία για την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς

    Με ένα απλό κλικ, εκθέματα που φιλοξενούνται σε τρία από τα σημαντικότερα Μουσεία της Ελλάδας -Ακρόπολης, Κυκλαδικής Τέχνης και Μπενάκη- έρχονται πιο κοντά στο κοινό, καθώς θα είναι προσβάσιμα και διαδικτυακά, χάρη σε ένα πολύτιμο εργαλείο της Google, το Art Project. Είκοσι τέσσερα έργα τέχνης από το Μουσείο Ακρόπολης, 510 έργα τέχνης και 95 καλλιτέχνες από το Μουσείο Μπενάκη, 159 έργα τέχνης και 19 καλλιτέχνες από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, είναι σε αριθμούς, τα εκθέματα που μπορεί να θαυμάσει κανείς διαδικτυακά μέσω του Google Art Project, από τα μουσεία της Ελλάδας.

    Οι χρήστες του προγράμματος θα μπορούν να περιηγηθούν χρησιμοποιώντας το όνομα του καλλιτέχνη, το έργο τέχνης, το είδος της τέχνης, το μουσείο, τις συλλογές και τη χρονική περίοδο. Μπορούν επίσης, επιλέγοντας τα έργα τέχνης που τους ενδιαφέρουν, να δουν τα έργα σε υψηλή ανάλυση (εφόσον είναι διαθέσιμα) κάνοντας κλικ στα σημεία που τους εντυπωσιάζουν για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

    Στις δυνατότητες του χρήστη προστίθεται φυσικά το ειδικά διαμορφωμένο Street View "trolley", που χρησιμοποιήθηκε για να τραβήξει πλάνα 360 μοιρών με εικόνες από τον εσωτερικό χώρο επιλεγμένων γκαλερί, επιτρέποντας του έτσι να περιηγηθεί σε περισσότερες από 385 αίθουσες μουσείων.

    [03] «Ο λαός να μετατρέψει την αγανάκτηση σε ψήφο ανατροπής» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε πολιτική πρόταση και ψήφο ανατροπής και με αυτήν τη θέση να προσέλθει στις κάλπες, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή και τη χθεσινή αυτοκτονία συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος, την οποία χαρακτήρισε συνειδητή πολιτική πράξη.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειμμα δημοκρατίας και διαφάνειας, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των αγροτικών χρεών, αλλά και για το θέμα του μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.

    [04] Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου, η προθεσμία για υποβολή ΦΠΑ του '11

    Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2011, η οποία έληγε στις 10.4.2012.

    [05] Παγώνει τη χρηματοδότηση στην Ευρώπη εάν επανεκλεγεί ο Σαρκοζί

    Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα στο Παρίσι ότι, αν επανεκλεγεί, η Γαλλία θα ζητήσει το πάγωμα της συνεισφοράς της στον προϋπολογισμό της ΕΕ, μια ετήσια εξοικονόμηση πόρων, κατά την αποψή του, ύψους 600 εκατ. ευρώ.

    Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε επίσης ότι θα ψηφίσει τον "χρυσό κανόνα" του προϋπολογισμού "από το καλοκαίρι του 2012," σε περίπτωση επανεκλογής του στις 6 Μαΐου, επικρίνοντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον μόνο πολιτικό σχηματισμό στην Ευρώπη "που δεν θέλησε να αναλάβει αυτή τη δέσμευση".

    Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι "το 2016, η Γαλλία πρέπει να έχει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό"

    [06] Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλης η συμφωνία με τη Siemens

    Με πλειοψηφία 164 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τη Siemens, με την οποία η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

    Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο, ενώ η συμφωνία δεν απαλλάσσει τη Siemens από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

    Υπενθυμίζεται πως η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ.

    [07] Περιοδεία Α.Παπαρήγα στον νομό Κοζάνης

    «Είμαστε βέβαιοι, πως όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές -και θα γίνουν γρήγορα- ο λαός δεν θα διαλέξει τον δρόμο της πολιτικής αυτοκτονίας. Με την ψήφο του πρέπει να οδηγήσει σε πολιτική αυτοκτονία το σύστημα», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κοζάνη, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της στον νομό.

    Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, «κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 April 2012 - 14:30:31 UTC