Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Απαράδεκτες οι επιθετικές ενέργειες κατά της Κύπρου
  • [02] Είκοσι άγρια ζώα βρέθηκαν νεκρά από φόλες, στα Τρίκαλα
  • [03] Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές ετοιμάζει το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών"
  • [04] Άνοδος 0,52% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Απαράδεκτες οι επιθετικές ενέργειες κατά της Κύπρου

    Επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στο θέμα της εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων είναι απόλυτα καταδικαστέες, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου προκαλούν ικανοποίηση στην Ελλάδα.

    Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι η συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής των Αθηνών και ανέφερε ότι υπάρχουν ταυτόσημες θέσεις στο θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών. Είπε επίσης ότι "Σχέδια "Β" στο Κυπριακό από την Τουρκία είναι αντιπαραγωγικά και καταδικαστέα.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι η στασιμότητα στο Κυπριακό ήταν από τα κύρια ζητήματα συζήτησης στις συνομιλίες και πρόσθεσε πως αξιολογήθηκαν τα επόμενα βήματα λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις αυξανόμενες προκλήσεις και την αλαζονεία της Τουρκίας.

    Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα.

    [02] Είκοσι άγρια ζώα βρέθηκαν νεκρά από φόλες, στα Τρίκαλα

    Είκοσι άγρια ζώα βρέθηκαν νεκρά από φόλα, σε αγροτική περιοχή τής Καλαμπάκας Τρικάλων. «Πρόκειται για 14 τσοπανόσκυλα, 4 αλεπούδες και 2 κουνάβια, που δηλητηρίασε με 20 φόλες, ένας και μοναδικός δράστης, στο χωριό Βλαχάβα», ανέφερε στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη Επικοινωνίας τής περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος», Βάσω Πετρίδου.

    Τα δηλητηριασμένα δολώματα, που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν αυτοσχέδιες κάψουλες παραφίνης με αμπούλες κυανίου στο εσωτερικό τους. Πρόκειται για παλιά αγροτική πρακτική για την εξόντωση αλεπούδων. Η χρήση τού συγκεκριμένου δολώματος προκαλεί την εξόντωση ενός ζώου κάθε φορά, μόνο αυτού που καταναλώνει το δόλωμα.

    [03] Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές ετοιμάζει το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών"

    Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές ετοιμάζει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και καλεί σε κοινό αγώνα τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

    Απορρίπτοντας κάθε σενάριο συνεργασίας με την "Κοινωνική Συμφωνία" της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών προχωρά σε κάλεσμα των αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου και ετοιμάζεται για την αυτόνομη κάθοδό του στον εκλογικό στίβο.

    Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, στη συνεδρίαση που διεξήχθη σήμερα, με βασικά θέματα την ενημέρωση της Επιτροπής Ανάδειξης των υποψηφιοτήτων για την πληρότητα των ψηφοδελτίων, καθώς και την ετοιμότητα της οργανωτικής δομής του εκλογικού αγώνα του κόμματος.

    «Στη σημερινή συνεδρίαση», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γιάννης Δημαράς, «συνεχίζονται οι προσπάθειες για συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων, συνεργασία βασισμένη σε 10 προγραμματικές αρχές δεσμευτικές από όλους. Πάντως, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών είναι έτοιμο σε όλους τους νομούς της χώρας να αντιμετωπίσει το πρόκριμα των εκλογών όποτε κι αν αυτές γίνουν».

    [04] Άνοδος 0,52% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Ήπια ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων είχε καταγραφεί πτώση σε ποσοστό 8,89%. Οι τραπεζικές μετοχές αντέδρασαν ανοδικά, μετά από δώδεκα πτωτικές συνεδριάσεις και αφού ο τραπεζικός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 33,7%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 707,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,52%.

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 22,923 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 April 2012 - 16:30:30 UTC