Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Σε υψηλό επίπεδο το αμυντικό μας σύστημα
  • [02] Επανέρχεται στο ΠΑΣΟΚ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  • [03] Εκ περιτροπής εργασία ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ναυπηγεία
  • [04] Η Gazprom Neft εκδηλώνει ενδιαφέρον για την απόκτηση συμμετοχής στα ΕΛΠΕ
  • [05] Παρέμβαση για να σταματήσει η διαρροή αερίου στην εξέδρα της Total
  • [06] Χ. Καστανίδης: Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία έχει αφαιρέσει από αρκετούς Έλληνες την αξιοπρέπεια
  • [07] Στη Χαλκίδα την Κυριακή ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [08] Περιοδεία του Π. Καμμένου στην Κρήτη
  • [09] Η Δημοκρατική Συμμαχία επικρίνει τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ότι συγκαλύπτει τους συνδικαλιστές
  • [10] Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέρχονται σε απεργία πείνας από αύριο

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Σε υψηλό επίπεδο το αμυντικό μας σύστημα

    Την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, το υψηλό φρόνημα και την άρτια εκπαίδευση των στελεχών του στρατεύματος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, επιβαίνων της φρεγάτας «Ψαρά» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε σήμερα την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης ταχείας αντίδρασης με την ονομασία «Πυρπολητής», που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ.

    Η τελική φάση της άσκησης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, επεισόδιο ανακατάληψης βραχονησίδας με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού που υποστήριζαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πλοία του Στόλου.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε, επίσης, καταρρίχηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων από ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού σε φρεγάτα, ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού και περιστατικό διάσωσης από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Ο κ. Αβραμόπουλος διαπίστωσε ότι το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και εγγυάται όχι μόνο την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, υπερασπίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια.

    [02] Επανέρχεται στο ΠΑΣΟΚ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

    Επανέρχεται στο ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός και γραμματέας του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρνούμενη να υπερψηφίσει τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου και είχε, εξ αυτού, τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, η οποία είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο, σήμερα μετά την ομιλία του τελευταίου στο Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε: "Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συμμετοχής και πανστρατιάς που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε".

    [03] Εκ περιτροπής εργασία ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ναυπηγεία

    Την απόφασή του για εκ περιτροπής εργασία στα ναυπηγεία ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» (ΕΝΑΕ), μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών.

    Η διοίκηση της εταιρείας τονίζει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης, στην οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική, αλλά και εγχώρια δραστηριότητα, ενώ ο κύριος πελάτης της δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών, που αφορούν τις μοναδικές υπάρχουσες συμβάσεις.

    [04] Η Gazprom Neft εκδηλώνει ενδιαφέρον για την απόκτηση συμμετοχής στα ΕΛΠΕ

    Το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού συμμετοχής στα ΕΛΠΕ εξετάζει η Gazprom Neft, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της πέμπτης μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας. Με αυτή την εξέλιξη, η Gazprom Neft καθίσταται η πρώτη εταιρεία που εν δυνάμει θα καταθέσει προσφορά για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

    «Εξετάζουμε την πιθανότητα να αποκτήσουμε αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Υπάρχουν δύο αξιοπρεπείς εργοστασιακές μονάδες, με σχετικά υψηλή παραγωγική δυναμικότητα και σχετικά μεγάλο βάθος διύλισης» δήλωσε, σε δημοσιογράφους, ο Αλεξάντερ Ντιούκοφ.

    [05] Παρέμβαση για να σταματήσει η διαρροή αερίου στην εξέδρα της Total

    Οι ειδικοί που είχαν μεταβεί με ελικόπτερο στην εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου της εταιρείας Total που είχε εκκενωθεί στις 25 Μαρτίου, επιβεβαίωσαν ότι είναι δυνατόν να γίνει μια παρέμβαση ώστε να σταματήσει η διαρροή αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός.

    Οι εμπειρογνώμονες --τρεις υπάλληλοι της Total και πέντε ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας Wild Well Control-- έμειναν στην εξέδρα επί τέσσερις ώρες και δεν εντόπισαν αέριο στα τεχνικά μέρη της.

    Δεν παρατηρήθηκε επίσης καμία μεταβολή στις εγκαταστάσεις και γενικά στην ασφάλεια του χώρου αφότου εγκαταλείφθηκε η εξέδρα.

    Οι ειδικοί θα επιστρέψουν στην εξέδρα "τις επόμενες ημέρες ώστε να ολοκληρώσουν την επιθεώρηση και να τελειοποιήσουν τα λεπτομερή σχέδια παρέμβασης" για την επίλυση του προβλήματος.

    [06] Χ. Καστανίδης: Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία έχει αφαιρέσει από αρκετούς Έλληνες την αξιοπρέπεια

    «Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία, έχει αφαιρέσει από πολλούς Έλληνες την προσωπική αξιοπρέπεια - και σήμερα ένας αυτόχειρας στο Σύνταγμα, έδωσε τέλος στη ζωή του, δηλώνοντας πως δεν έχει τα μέσα, όχι για σκυφτή ζωή, αλλά για ορθό ανάστημα», σχολίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Κοινωνικής Συμφωνίας, Χάρης Καστανίδης αναφερόμενος στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα.

    [07] Στη Χαλκίδα την Κυριακή ο Γ. Καρατζαφέρης

    Περιοδεία στην Χαλκίδα θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης σε φίλους του κόμματος, ενώ νωρίτερα (12:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά γραφεία του ΛΑΟΣ.

    Στο μεταξύ, ο ΛΑΟΣ μέσω του εκπροσώπου του Κωστή Αϊβαλιώτη επιτέθηκε στην ΠΝΟ με αφορμή την ανακοινωθείσα απεργία των ναυτεργατών την Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα ο κ. Αϊβαλιώτης υποστήριξε ότι "τα όρια μεταξύ απεργίας και εκβιασμού, η ΠΝΟ με τους παραλογισμούς της τα καθιστά δυσδιάκριτα". Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ "η άλλη εβδομάδα είναι ιερή για όλους τους Έλληνες. Δεν ενδείκνυται για ασκήσεις ταλαιπωρίας".

    [08] Περιοδεία του Π. Καμμένου στην Κρήτη

    Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί, από σήμερα, ο πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Πάνος Καμμένος, ξεκινώντας ουσιαστικά από το νησί την προεκλογική εκστρατεία του.

    Ο κ. Καμμένος έφθασε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου τον περίμεναν φίλοι του και τοπικά στελέχη, με λύρα και μαντινάδες.

    Το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» έρχεται να «μεταδώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν συμβιβάζεται, δεν γονατίζει και μπορούμε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αποτινάξουμε -όπως αποτινάξατε, εδώ, τους Γερμανούς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- αυτή τη νέα κατοχή», δήλωσε ο Π. Καμμένος κατά την άφιξή του.

    [09] Η Δημοκρατική Συμμαχία επικρίνει τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ότι συγκαλύπτει τους συνδικαλιστές

    Ότι συγκαλύπτει τους συναδέλφους του συνδικαλιστές της ΔΕΗ, κατηγορεί η Δημοκρατική Συμμαχία τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο.

    «Ο κ. Φωτόπουλος, αντί να δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και συγκάλυψης των ευθυνών των συναδέλφων του, οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που συμμετείχαν στο πάρτι σπατάλης που είχε στηθεί εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια στη ΓΕΝΟΠ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

    [10] Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέρχονται σε απεργία πείνας από αύριο

    Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από αύριο, Σάββατο, 7 Απριλίου έως τη Μεγάλη Παρασκευή, 13 Απριλίου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

    Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό (Σολωμού 2), ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα εξετάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας άλλους τρόπους αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

    Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους, για εγκατάλειψή τους από την πλευρά της Πολιτείας και για άκαρπο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 April 2012 - 16:30:31 UTC