Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ραγκούσης: Θα απέχω από την ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
  • [02] "Σπάει" όλα τα ρεκόρ ο Λιονέλ Μέσι

  • [01] Γ. Ραγκούσης: Θα απέχω από την ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

    Την πρόθεσή του να απέχει αύριο, στη Βουλή, κατά την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στη χρηματοδότηση των κομμάτων, ανακοίνωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

    Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για "αυτοκτονική διάθεση του πολιτικού συστήματος" επισημαίνοντας πως υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών έτοιμο νομοσχέδιο, από το Μάιο του 2011, που αφορά και στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

    Κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επί διακυβέρνησή της έγιναν αθρόες νομιμοποιήσεις μεταναστών, τόνισε ότι ο νόμος περί ιθαγένειας που προώθησε ο ίδιος και ψηφίστηκε αφορά μόνο στους νόμιμους μετανάστες και κανείς παράνομος μετανάστης δεν μπορεί να κάνει χρήση.

    [02] "Σπάει" όλα τα ρεκόρ ο Λιονέλ Μέσι

    Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε σε ακόμη ένα ορόσημο στηνεκπληκτική καριέρατου χθες το βράδυ, όταν ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια έγινε ο πρώτοςπαίκτης στην Ευρώπη που σκοράρει60γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο.

    Ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Σαραγόσα (4-1), φτάνοντας τα 38 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα και συνολικά 60 σε όλες τις εφετινές διοργανώσεις.

    Ο τελευταίος που είχε καταγράψει ανάλογο επίτευγμα ήταν ο επίσης σπουδαίος Γκερτ Μίλερ, όταν είχε σημειώσει67γκολγια τηνΜπάγερν Μονάχουτην περίοδο 1972-73.

    Το ρεκόρ του Γερμανού, όμως, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, αφού ο Μέσι έχει τουλάχιστον άλλους 10 αγώνες για να τον προσπεράσει και να καταρρίψει την επίδοσή του.

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις στα 24 χρόνια του, ο μικρόσωμος επιθετικός είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Μπαρτσελόνα σε επίσημους αγώνας με 240 γκολ, έχοντας αφήσει πίσω του το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Θέσαρ Ροντρίγκεθ (232 γκολ), που διαρκούσε 60 χρόνια, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που πέτυχε πέντε γκολ σε έναν αγώνα (στις 07.03.2012, Μπαρτσελόνα-Μπάγερ Λεβερκούζεν 7-1). Ο Μέσι πέτυχε το πρώτο τέρμα του στους «μπλαουγκράνα» την 1η Μαΐου 2005 σε ηλικία 17 ετών, σε ένα παιχνίδι εναντίον της Αλμπαθέτε στο «Καμπ Νου».

    Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετρά 14 γκολ στοΤσάμπιονς Λιγκ, 2 στο Κύπελλο Ισπανίας, 3 στο ισπανικόΣούπερ Καπ,ένα στο ευρωπαϊκόΣούπερ Καπκαι2 στο Παγκόσμιο Κύπελλοσυλλόγων, προηγούμενος του Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης κατά 11 γκολ (37 στο πρωτάθλημα, 8 στο τσάμπιονς λιγκ, 3 στο Κύπελλο, 1 έναστο ισπανικόΣούπερ Καπ).

    Άλλοι ποδοσφαιριστές που επίσης έχουν σκοράρει 60 ή περισσότερα γκολσε μια αγωνιστική περίοδο, είναι ο Ούγγρος Φέρεντς Ντικ (1945-46, 66 τέρματα με την ουγγρική ομάδαΖέντλοριντς), ο Χενκ Γκροτ (64 γκολ για τον Άγιαξ την περίοδο 1960-61) και Ντίξι Ντιν (63 τέρματα γιατην Έβερτον τη σεζόν 1927-28).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2012 - 10:31:09 UTC