Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για ανευθυνότητα και άσκηση μικροκομματικής πολιτικής, κατηγόρησε ο Ευ. Βενιζέλος τον Α. Σαμαρά
  • [02] Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ο Π. Καμμένος
  • [03] Συνάντηση Παπαδήμου-Σαχινίδη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

  • [01] Για ανευθυνότητα και άσκηση μικροκομματικής πολιτικής, κατηγόρησε ο Ευ. Βενιζέλος τον Α. Σαμαρά

    Για πολιτικό λόγο «από το βαθύ κομματικό παρελθόν, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλαζονικό, με μισόλογα υποσχέσεων και όχι με ένα ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου», κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τον πρόεδρο της ΝΔ, αναφορικά με τη χτεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στο Αιγάλεω.

    «Ήλπιζα ότι τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, ο κ. Σαμαράς θα αποκτούσε αίσθηση της κατάστασης. Ότι θα μπορούσε να κινηθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

    [02] Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ο Π. Καμμένος

    «Για την ιδέα του κανείς αξίζει να ποθένει κι άσε τι λένε οι δειλοί και οι προσκυνημένοι». Με αυτήν τη μαντινάδα υποδέχτηκε ο ιερέας των Ανωγείων πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης στον Μυλοπόταμπο Ρεθύμνου, τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο, ο οποίος βρέθηκε σήμερα, Κυριακή των Βαϊων και εκκλησιάστηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

    Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επισκέφτηκε το ηρώο της πλατείας του Αγίου Ιωάννη, το Αρμί όπου κατέθεσε στέφανο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο σπίτι του Νίκου Ξυλούρη και δήλωσε πως ξεκινάει την προεκλογική του εκστρατεία με το τραγούδι του αείμνηστου Κρητικού τραγουδιστή και λυράρη το «Πότε θα κάμει ξαστεριά».

    Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, που καλωσόρισε τον κ. Καμμένο του προσέφερε το μουσικό έργο για το ολοκαύτωμα των Ανωγείων. Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανέφερε πως: «Είμαστε εδώ, στους πρόποδες του Ψηλορείτη για να δώσουμε όρκο συνέχισης ενός αγώνα που έκαναν οι γονείς και οι παππούδες μας και που πρέπει να κάνουμε εμείς σήμερα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Οι απόγονοι των δολοφόνων έρχονται σήμερα χωρίς όπλα να μας κατακτήσουν με οικονομικό πόλεμο. Όπως τότε τους αντιμετωπίσαμε και τους νικήσαμε, έτσι και τώρα θα φύγουν αυτοί ηττημένοι και η Ελλάδα ελεύθερη. Από εδώ τα μαρτυρικά Ανώγεια που γέννησαν την παλληκαριά ξεκινάμε τον μεγάλο μας αγώνα». Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης παρενέβη και τόνισε: «Πιστέψτε μας. Ήρθαν χωρίς όπλα αλλά αφήνουν θύματα. Και εδώ στα Ανώγεια έχουμε ήδη δύο θύματα της οικονομικής κρίσης».

    Φορώντας το άσπρο κρητικό μαντήλι, ένδειξη χαράς, τιμής και ειρήνης, ο Παναγιώτης Καμμένος συνομίλησε με κατοίκους των Ανωγείων, εξήγησε θέσεις του αντιμνημονιακού του προγράμματος και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την Κυριακή των εκλογών, το μήνυμα σε όσους έχουν συντελέσει ώστε να βρίσκεται η χώρα στο σημείο αυτό. Όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας προς τους Ανωγειανούς, αυτό που εισπράττει είναι ότι, οι Κρητικοί είναι λαός ελεύθερος και ανεξάρτητος και βαθιά πληγωμένος από τη σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επισκέφτηκε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Ζωνιανά και ξεναγήθηκε στα εκθέματα τα οποία αποτυπώνουν την αντιστασιακή πορεία της Κρήτης από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, την πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου, τον πολιτισμό του ΔΝίκου Καζαντζάκης και Δομίνικο Θεοτοκόπουλο.

    [03] Συνάντηση Παπαδήμου-Σαχινίδη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον γενικό γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη θα έχει το απόγευμα στις 18:00 ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2012 - 14:30:35 UTC