Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ: Τα αποτελέσματα στους αγώνες της Α1 ανδρών
  • [02] Επίθεση του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Ολοκληρώθηκε το έκτακτο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων
  • [04] Στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο πύραυλος της Βορείου Κορέας
  • [05] Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1

  • [01] Μπάσκετ: Τα αποτελέσματα στους αγώνες της Α1 ανδρών

    Στους αγώνες της 25ης αγωνιστικής (24/3, 5 & 8/4/2012) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 81-82

    Κολοσσός Ρόδου-Περιστέρι 83-53

    ΚΑΟΔ-Μαρούσι 96-58

    Ίκαρος Καλλιθέας-ΠΑΟΚ 82-64

    Άρης-Ρέθυμνο 78-60

    Ολυμπιακός-Καβάλα 85-60

    Ρεπό: Ηλυσιακός

    [02] Επίθεση του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο

    Για χωρίς όρια ανακρίβειες και θράσος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο κ. Μιχελάκης, με δήλωσή του τονίζει ότι «ο κ. Βενιζέλος, που -μαζί με τον κ. Παπανδρέου- εξαπατούσε το λαό ότι "λεφτά υπάρχουν", βασικός συντάκτης του μνημονίου, εμπνευστής του χαρατσιού της ΔΕΗ, αυτός που ως υπουργός Οικονομικών ισχυριζόταν, πέρυσι, πως έβαλε πάτο στο βαρέλι του χρέους και δεν πέτυχε κανέναν από τους οικονομικούς στόχους, που στήριξε ακόμη και την τυχοδιωκτική εξαγγελία τού δημοψηφίσματος, προκαλεί τους Έλληνες, εμφανιζόμενος ως "σωτήρας"».

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί ακόμη τον κ. Βενιζέλο ότι «πρωταγωνίστησε στο να γονατίσει η χώρα και οδήγησε τους Έλληνες στην απελπισία» και σημειώνει ότι «αφού έχασε κάθε αίσθηση ευθύνης για όσα διέπραξε, μιλά, τώρα, για αυτοδύναμη Ελλάδα».

    [03] Ολοκληρώθηκε το έκτακτο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

    Στην τελική ευθεία για την εκλογική μάχη μπήκαν πλέον οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ένα έκτακτο συνέδριο, που άρχισε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ, το οποίο έθεσε επι τάπητος το εκλογικό τους «οπλοστάσιο».

    Εκλογικό πρόγραμμα και πολιτικό κείμενο Εκλογικής Διακήρυξης, έλαβαν την τελική τους μορφή και επικυρώθηκαν από το σώμα, ενώ συζητήθηκε η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων και η επικοινωνιακή πολιτική.

    Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η οριστικοποίηση της Εκλογικής Διακήρυξης η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα με την προκήρυξη των εκλογών. Ομόφωνα υπερψηφίστηκε ένα εκτεταμένο και αναλυτικό κείμενο με τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων σε όλους τους τομείς.

    Το εκλογικό πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο στις 11.30 το πρωί στον Ιανό, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Κόμματα και εκλογές σε περίοδο κρίσης».

    [04] Στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο πύραυλος της Βορείου Κορέας

    Ο βορειοκορεατικός πύραυλος, ο οποίος θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο την επόμενη εβδομάδα, τοποθετήθηκε στην πλατφόρμα εκτόξευσης, παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες, δήλωσαν ξένοι δημοσιογράφοι στο διαστημικό κέντρο του Τονγκτσάνγκ-ρι (βορειοδυτικά).

    Οι βορειοκορεατικές αρχές επέτρεψαν για πρώτη φορά σε περίπου 50 ξένους ανταποκριτές να μεταβούν με ειδικό για την περίσταση τραίνο στο νέο διαστημικό κέντρο που κατασκευάστηκε στη χερσόνησο του Σολσάν, περίπου 50 χλμ από τα κινεζικά σύνορα.

    Οι βορειοκορεατικές αρχές οργάνωσαν τη χωρίς προηγούμενο επίσκεψη αυτή για να δείξουν ότι ο πύραυλος Unha-3, δεν είναι βαλλιστικός, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κυρίως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

    Σύμφωνα με τις βορειοκορεατικές αρχές, ο ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 2,5 μέτρων πύραυλος αναμένεται να θέσει σε τροχιά στο διάστημα από τις 12 ως τις 17 Απριλίου, δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες, τα δάση και τους φυσικούς πόρους της Βόρειας Κορέας.

    [05] Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1

    Δικαίωμα στην ελπίδα για παραμονή στην κατηγορία απέκτησε η Κέρκυρα. Η ομάδα του Τίμου Καβακά, στη μεγαλύτερη έκπληξη της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» (σ.σ. αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας του Ολυμπιακού από τις 24/1/2010, 0-1 από τον ΠΑΟΚ) και πλέον ελπίζει βάσιμα για παραμονή στα «σαλόνια» της κορυφαίας κατηγορίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ιωάννου στο 80`, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» που παρουσιάστηκαν... χωρίς κέφι για ποδόσφαιρο, ο Ορμπάιθ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι στο 75ο λεπτό.

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0

    Την πρώτη θέση ενόψει πλέι οφ, «κλείδωσε» απόψε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, που ισοδυναμεί με βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 48` και ο Πετρόπουλος στο 84` και στο 88` σημείωσαν τα τέρματα των «πρασίνων» οι οποίοι έφτασαν τους 60 βαθμούς.

    ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

    Στη Σούπερ Λίγκα και την αγωνιστική περίοδο 2012/2013 θα αγωνίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο "Αγιαξ της Ηπείρου" επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και εξασφάλισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μπεσέρα (58΄), Κυριάκος (84΄), ενώ η Ενωση είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Βάντερσον στο 81΄.

    Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-0

    Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 37ο λεπτό λόγω της αποβολής του Φωτάκη με απευθείας κόκκινη κάρτα και παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία (0-0) στον ΠΑΟΚ.

    ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0

    Δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο η υπόθεση παραμονής του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα. Οι Αγρινιώτες, παρά την υπερπροσπάθεια στο «Γεντί Κουλέ» γνώρισαν τελικά την ήττα από τον ΟΦΗ με 1-0 και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα χρειαστούν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ολοκληρώσουν το βασικό τους εφετινό στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Κάλαϊτζιτς με εκτέλεση φάουλ στο 30`.

    Δόξα Δράμας-Εργοτέλης 1-1

    Την ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα έχασε ο Εργοτέλης, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο. Ο Χαντί έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς στο 23΄, αλλά ο Σοϊλέδης ισοφάρισε για τους "μαυραετούς" στο 40΄.

    Διεκόπη το ματς, Άρης-Αστέρας Τρίπολης

    Η αναμέτρηση, Άρης-Αστέρας Τρίπολης, διεκόπη αρχικά στο 44ο λεπτό λόγω αντικειμένου που δέχτηκε η βοηθός διαιτητή, Κουρομπύλια και μετά από περίπου μία ώρα, ο ρέφερι του ματς, Σταύρος Τριτσώνης, διέταξε την οριστική διακοπή. Ο λόγος, όπως έγινε γνωστό, είχε να κάνει με την μη έγκαιρη εκκένωση της κερδίκας "2" από τους οπαδούς των γηπεδούχων, όπως είχε διατάξει ο Αθηναίος διαιτητής.

    Αναβλήθηκε το ματς Λεβαδειακός-Ξάνθη

    Αναβλήθηκε λόγω των ισχυρών ανέμωνπου επικρατούσαν στη Λιβαδειά, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την Ξάνθη. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η ημερομηνία της διεξαγωγής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2012 - 18:30:41 UTC