Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαλάει από σήμερα ο καιρός
  • [02] Επανέρχεται στις αίθουσες η «Κάλπικη λίρα»
  • [03] "Ο Ρόμνεϊ πιθανός αντίπαλος του Ομπάμα"
  • [04] Επίθεση του Γ. Μιχελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο
  • [05] Νέα δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων αύριο
  • [06] Καταυλισμούς Σύρων προσφύγων στην Τουρκία θα επισκεφθεί ο Κόφι Άναν
  • [07] Ελληνικά λυρικά κείμενα, δια χειρός Θοδωρή Γκόνη
  • [08] Μεγάλες αποζημιώσεις στους Αυστραλούς λόγω φόρου διοξειδίου του άνθρακα
  • [09] Η "ραγισμένη καρδιά" μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο
  • [10] Νέο φάρμακο τύπου Βιάγκρα με σπρέι από τη μύτη!

  • [01] Χαλάει από σήμερα ο καιρός

    Μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

    Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτια.

    Στην Αττική, από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 16 βαθμούς κελσίου.

    [02] Επανέρχεται στις αίθουσες η «Κάλπικη λίρα»

    Η ταινία- σταθμός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου θα είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επανακυκλοφορεί μετά από ειδική ψηφιακή επεξεργασία που επιμελήθηκε ο κινηματογραφικός οργανισμός Καραγιάννης- Καρατζόπουλος ΑΕ.

    «Η Κάλπικη Λίρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της εποχής της, με καριέρα σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, θα κυκλοφορήσει την Κυριακή του Πάσχα (15 Απριλίου) με την τεχνολογία της ψηφιακής προβολής.

    Η πρώτη σπονδυλωτή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, που αποτελείται από τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες οι οποίες συνδέονται με μία "κάλπικη λίρα", γυρίστηκε το 1955 από τον Γιώργο Τζαβέλλα ("Ο ζηλιαρόγατος", "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα", "Αντιγόνη") και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία εκείνης της χρονιάς.

    [03] "Ο Ρόμνεϊ πιθανός αντίπαλος του Ομπάμα"

    Ο Νιούτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της αναμέτρησης για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, παραδέχτηκε πως πιθανότατα ο Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι ο αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    "Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με δεδομένο την οργάνωση της προεκλογικής του εκστρατείας και τον αριθμό των εκλεκτόρων που έχει συγκεντρώσει ως τώρα.

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι η πιθανότερη επιλογή των Ρεπουμπλικάνων", τόνισε ο Γκίνγκριτς σε συνέντευξή του στο FoxNews. "Αν συγκεντρώσει 1.144 εκλέκτορες, αναγκαίος αριθμός για να κερδίσει το χρίσμα, θα τον υποστηρίξω και θα κάνω τα πάντα για να τον βοηθήσω να νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε, λέγοντας πως αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι ίσως η σημαντικότερη στη ζωή μας.

    Μέχρι σήμερα ο Ρόμνεϊ έχει συγκεντρώσει 655 εκλέκτορες, ο Ρικ Σαντόρουμ 272 και ο Γκίνγκριτς 140, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics.

    [04] Επίθεση του Γ. Μιχελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο

    Για χωρίς όρια ανακρίβειες και θράσος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο κ. Μιχελάκης, με δήλωσή του τονίζει ότι «ο κ. Βενιζέλος, που -μαζί με τον κ. Παπανδρέου- εξαπατούσε το λαό ότι "λεφτά υπάρχουν", βασικός συντάκτης του μνημονίου, εμπνευστής του χαρατσιού της ΔΕΗ, αυτός που ως υπουργός Οικονομικών ισχυριζόταν, πέρυσι, πως έβαλε πάτο στο βαρέλι του χρέους και δεν πέτυχε κανέναν από τους οικονομικούς στόχους, που στήριξε ακόμη και την τυχοδιωκτική εξαγγελία τού δημοψηφίσματος, προκαλεί τους Έλληνες, εμφανιζόμενος ως "σωτήρας"».

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί ακόμη τον κ. Βενιζέλο ότι «πρωταγωνίστησε στο να γονατίσει η χώρα και οδήγησε τους Έλληνες στην απελπισία» και σημειώνει ότι «αφού έχασε κάθε αίσθηση ευθύνης για όσα διέπραξε, μιλά, τώρα, για αυτοδύναμη Ελλάδα».

    [05] Νέα δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων αύριο

    Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1 δισ. ευρώ, προχωρά αύριο, Μεγάλη Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

    Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο λήγουν εξάμηνα και τρίμηνα έντοκα γραμμάτια συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

    [06] Καταυλισμούς Σύρων προσφύγων στην Τουρκία θα επισκεφθεί ο Κόφι Άναν

    Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι Άναν αναμένεται αύριο στη νότια Τουρκία για να επισκεφθεί καταυλισμούς Σύρων προσφύγων, έγινε γνωστό σήμερα από τουρκική διπλωματική πηγή.

    "Η επίσκεψη Άναν θα διαρκέσει μερικές μόνον ώρες, πριν από το ταξίδι του διεθνούς απεσταλμένου στο Ιράν, το οποίο προβλέπεται για τις 11 Απριλίου", πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται. Περίπου 25.000 σύροι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε καταυλισμούς που έχουν στηθεί τρεις επαρχίες στα σύνορα με τη Συρία.

    [07] Ελληνικά λυρικά κείμενα, δια χειρός Θοδωρή Γκόνη

    Με μακρά θητεία στην τέχνη της υποκριτικής, στη θεατρική σκηνοθεσία και στο τραγούδι (αξέχαστη έχει μείνει η μακρά συνεργασία του ως στιχουργού με τον Νίκο Ξυδάκη), ο Θοδωρής Γκόνης είναι κι ένας απέριττος πεζογράφος με έντονα λυρική αύρα. Το βιβλίο του «Ο ύπνος της Ανδριανουπόλεως -Κείμενα της Θητείας στον Βορρά» (εκδόσεις Άγρα, σελ. 201) αποτυπώνει την εμπειρία του από την παραμονή του κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών στη Βόρεια Ελλάδα (πρώτα στις Σέρρες και κατόπιν στους Φιλίππους και τη Θάσο), όπου ανέπτυξε εκτεταμένη επαγγελματική δραστηριότητα.

    Γεννημένος στην Αργολίδα και με καταγωγή από την Αρκαδία, ο Γκόνης έκανε καριέρα ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην Αθήνα, καταλήγοντας με αυξημένες διοικητικές ευθύνες και καλλιτεχνικές υποχρεώσεις στο βορειοελλαδίτικο τοπίο, που διαπερνά τα γραπτά του απ' άκρου εις άκρον, για να συναντηθεί ξαφνικά με τις παιδικές του εικόνες από την Πελοπόννησο, αλλά και με τις ενήλικες εντυπώσεις του από την κοσμοχαλασιά της αθηναϊκής μεγαλούπολης.

    Τα μικρά, εξαιρετικά σύντομα κείμενα που φιλοξενούνται στη συλλογή «Ο ύπνος της Ανδριανουπόλεως» δύσκολα χαρακτηρίζονται διηγήματα, αφού σπανίως έχουν να αφηγηθούν κάποια συγκεκριμένη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Τα πεζά του Γκόνη θυμίζουν περισσότερο τα τραγούδια του: μιλούν για την επαρχία ή την πόλη (απευθύνοντας ύμνους πρωτίστως στην ομορφιά και το μυστηριακό σύμπαν της φύσης) με έναν αφαιρετικό, σχεδόν υπερβατικό τρόπο, που αποκαλύπτει και το εύρος των εκφραστικών του δυνατοτήτων. Γρήγορα συνειδητοποιεί κανείς πως εκείνο που παίζει εδώ τον βασικό ρόλο δεν είναι η πλοκή και η λογική συνοχή της αφήγησης ή οι σχέσεις μεταξύ των προσώπων τα οποία συμμετέχουν στη δράση, αλλά το βλέμμα του ποιητή, που έρχεται να συνδυαστεί με το βλέμμα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη.

    [08] Μεγάλες αποζημιώσεις στους Αυστραλούς λόγω φόρου διοξειδίου του άνθρακα

    Η αυστραλιανή κυβέρνηση σχεδιάζει να αποζημιώσει γενναιόδωρα εκατομμύρια πολίτες για να μην μειωθεί η αγοραστική τους δύναμη από τον φόρο του διοξειδίου του άνθρακα.

    Εκτιμάται ότι ο φόρος αυτός, που θα ισχύει από την 1η Ιουλίου- και που έχει ρίξει σε χαμηλό-ρεκόρ την δημοτικότητα της Εργατικής κυβέρνησης της Τζούλιας Γκίλαρντ, θα επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό με δέκα δολάρια έξτρα την εβδομάδα.

    Τώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να "ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους" θα διαθέσει εκατομμύρια δολάρια για να αποζημιώσει όσους πληγούν από τον συγκεκριμένο φόρο.

    Ειδικότερα συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, φοιτητές, οικογένειες με ανήλικα παιδιά και εργαζόμενοι που έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 80.000 δολαρίων είναι στη λίστα αυτών που θα αποζημιωθούν.

    Στους συνταξιούχους θα δοθεί επί πλέον και ένα εφάπαξ 250 δολαρίων ενώη κυβέρνηση θα τριπλασιάσει το όριο του αφορολογήτου εισοδήματος από τις $6,000, που ήταν μέχρι τώρα στις $18,000 το χρόνο.

    [09] Η "ραγισμένη καρδιά" μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο

    Και όμως, μπορεί να συμβεί. Μπορεί κάποιος να πεθάνει λόγω «ραγισμένης καρδιάς».

    Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, που έγινε στην Αυστραλία η απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου μπορεί να αφήσει τον ανθρώπινο οργανισμό αδύναμο στο να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το συναισθηματικό στρες που μπορεί να προκαλέσει η απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου μας, μπορεί να οδηγήσει μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος σε καταστολή, αφήνοντας τους πενθούντες συγγενείς ευάλωτους σε λοιμώξεις από μικρόβια.

    Τα ευρήματα αυτής της έρευνας μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες των περιπτώσεων ατόμων που έχουν χάσει τον σύζυγο τους και πέθαναν μερικές μέρες μετά το θάνατο του συντρόφου τους.

    [10] Νέο φάρμακο τύπου Βιάγκρα με σπρέι από τη μύτη!

    Ένα νέο ρινικό σπρέι που περιέχει ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη και «ορμόνη της στοργής», η οποία, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται στα μαιευτήρια για να επιταχυνθεί ο τοκετός, φαίνεται πως μπορεί να έχει και μία ακόμα, μάλλον απρόσμενη, χρήση: να βελτιώσει θεαματικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών, δρώντας σαν Βιάγκρα.

    Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που έκαναν με επιτυχία τις σχετικές δοκιμές, παρουσίασαν τα ευρήματά τους και έκαναν λόγο για «δραματική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία». Ενώ είναι γνωστό ότι η ωκυτοκίνη ωθεί τους ανθρώπους να αγκαλιάζονται και να δείχνουν στοργή μεταξύ τους, τώρα ανακαλύπτεται ότι έχει σεξουαλική επίδραση στους άνδρες και μάλιστα για αρκετό χρόνο.

    Οι Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παντρεμένοι άνδρες που έπαιρναν την ωκυτοκίνη μέσω του ρινικού σπρέι δυό φορές την ημέρα, γίνονταν όχι μόνο πιο ζεστοί με τους φίλους και συναδέλφους τους, αλλά επίσης σημείωναν αισθητή βελτίωση στο σεξουαλικό πεδίο. Οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι η λίμπιντο των ανδρών από εξασθενημένη γινόταν πάλι ισχυρή, ενώ η διέγερσή τους από δύσκολη γινόταν ξανά εύκολη. Τη βελτίωση μπορούσε να επιβεβαιώσει και η σύζυγος, που ανέφερε ότι η συζυγική σεξουαλική ζωή γινόταν πλέον «πολύ ικανοποιητική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 April 2012 - 8:30:31 UTC