Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: "Χάος αν επικρατήσουν οι δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο"
  • [02] Δυνατότητα εξαίρεσης από τον ΕΟΠΥΥ για ταμεία και κλάδους υγείας
  • [03] Η δίκη των υπόπτων της 11ης Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει 5 Μαΐου, στις ΗΠΑ
  • [04] Άνετη νίκη, 100-57, επί του Κολοσσού Ρόδου πέτυχε ο Παναθηναϊκός
  • [05] Άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο Βόλο για την καλοκαιρινή σεζόν
  • [06] «Ομολογεί πως απέτυχε σε όσα ο ίδιος προέβλεπε» αναφέρει για τον Ευ. Βενιζέλο ο Γ. Μιχελάκης
  • [07] Για προκλητική παρέμβαση της Κ. Λαγκάρντ, μίλησε η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας"
  • [08] "Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το", το σύνθημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»
  • [09] Με μεγάλη άνοδο το σημερινό κλείσιμο του ΧΑΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: "Χάος αν επικρατήσουν οι δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο"

    «Κατάσταση χάους» θα επικρατήσει στη χώρα, αν την επομένη των εκλογών σχηματιστεί κυβέρνηση από τις δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο, τόνισε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για να τονίσει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης από ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, γι' αυτό και επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων.

    Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί είναι μια σημαντική ευκαιρία, όχι για να επιβεβαιώσουν τις πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων, αλλά για να δώσουν διέξοδο, για να δώσουν λύση και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν την επομένη των εκλογών σχηματιστεί κυβέρνηση των κομμάτων του Μνημονίου, με στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και του δεύτερου Μνημονίου, θα έχουμε τον Ιούνιο κατάσταση χάους στη χώρα».

    [02] Δυνατότητα εξαίρεσης από τον ΕΟΠΥΥ για ταμεία και κλάδους υγείας

    Τη δυνατότητα να εξαιρούνται από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, δίνει σε Ταμεία, τομείς και κλάδους Υγείας, διάταξη που πρόσθεσε στο νομοσχέδιο για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου του 2012, με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε ταμείου ή τομέα ή κλάδου.

    Προϋπόθεση για τη μη ένταξή τους είναι η αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης και, ως εκ τούτου, απαγορεύεται οποιαδήποτε χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    «Όποιος θέλει κι έχει τα χρήματα να μην ενταχθεί, να πάρει το θάρρος να στηριχθεί στις δυνάμεις του και να το κάνει μόνος του. Να κάνεις τον έξυπνο με τα λεφτά του φορολογούμενου, όποιος θέλει να συνεχίσει να σέρνει αυτό το χορό, να πάει μόνος του και καλό ταξίδι», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στον Οίκο Ναύτου.

    [03] Η δίκη των υπόπτων της 11ης Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει 5 Μαΐου, στις ΗΠΑ

    Οι κατηγορίες σε βάρος του αυτοπροβαλλόμενου ως "εγκεφάλου" των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, καθώς και τεσσάρων ακόμη φερόμενων ως συνεργών του θα απαγγελθούν επίσημα την 5η Μαΐου ενώπιον του στρατοδικείου στο Γκουαντάναμο στην Κούβα, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

    Κατά πληροφορίες θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για προπαρασκευή, τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών στις οποίες 2.976 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Ο στρατοδίκης Τζέιμς Πολ όρισε την ημερομηνία της απαγγελίας του κατηγορητήριου στους κατηγορούμενους.

    Η δίκη θα αρχίσει την 5η Μαΐου στις 09:00 ώρα Γκουαντάναμο, προκύπτει από την ανακοίνωση του στρατοδικείου.

    [04] Άνετη νίκη, 100-57, επί του Κολοσσού Ρόδου πέτυχε ο Παναθηναϊκός

    Άνετη νίκη, 100-57, επί του Κολοσσού Ρόδου πέτυχε ο Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών, στο μπάσκετ. Με σύνολο 46 βαθμούς (22 νίκες - 2 ήττες) οι «πράσινοι» είναι δεύτεροι και μόνο σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού αύριο στα Ιλίσια από τον Ηλυσιακό θα περάσουν πρώτοι. Η ομάδα της Ρόδου τερμάτισε στην 3η θέση με 40 βαθμούς και ρεκόρ 16 νίκες - 8 ήττες.

    [05] Άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο Βόλο για την καλοκαιρινή σεζόν

    Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο -από τα 25 συνολικά που αναμένονται για την καλοκαιρινή σεζόν- υποδέχθηκε σήμερα το λιμάνι του Βόλου.

    Πρόκειται για το «Ντέλφιν», στο οποίο επιβαίνουν 250 επιβάτες, επί το πλείστον Γερμανοί, άλλοι από τους οποίους όδευσαν προς το Πήλιο και άλλοι προς τα Μετέωρα, ενώ ορισμένοι παρέμειναν και στο Βόλο.

    Η άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, σηματοδότησε και την έναρξη της τουριστικής περιόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική και οικονομική ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής, παρότι η μείωση της φετινής κίνησης υπολογίζεται ότι φθάνει στο 70%.

    [06] «Ομολογεί πως απέτυχε σε όσα ο ίδιος προέβλεπε» αναφέρει για τον Ευ. Βενιζέλο ο Γ. Μιχελάκης

    Ο κ. Βενιζέλος προτείνει επέκταση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μέχρι το 2015. Δεν λέει τίποτε καινούργιο. Επαναλαμβάνει αυτό που ήδη προβλέπεται στο πρόγραμμα, σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Και ομολογεί, έτσι, πως απέτυχε σε όσα ο ίδιος προέβλεπε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα ανέφερε στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Για προκλητική παρέμβαση της Κ. Λαγκάρντ, μίλησε η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας"

    Προκλητική παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας, χαρακτήρισε πρόσφατες δηλώσεις στο αμερικανικό δίκτυο CBS της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται.

    «Η κυρία Λαγκάρντ ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Έκανε υποδείξεις στον ελληνικό λαό για το ποια κόμματα θα πρέπει να ψηφιστούν. Αυτό αντιβαίνει τις αρχές δεοντολογίας των Διεθνών Οργανισμών, οι οποίοι έχουν σαφείς κανονισμούς ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά των κρατών μελών», είπε η κ. Κατσέλη.

    Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» υποστήριξε ότι ευθύνες για τη στάση της κ. Λαγκάρντ έχουν «οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς και άλλοι, οι οποίοι υπέκυψαν σε επιταγές, ενώ έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί μία διαφορετική πορεία για τον τόπο».

    [08] "Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το", το σύνθημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»

    Με το σύνθημα «Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το», η Δημοκρατική Συμμαχία κατεβαίνει στις εκλογές και ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν την πολιτική των αλλαγών και να εκφράσουν με θετικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

    Με αυτό το σύνθημα το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θέλει, όπως λένε στελέχη του, να περάσει το μήνυμα ότι για τις εξελίξεις στη χώρα δεν φταίει ο πολίτης, ο επαγγελματίας ή ο ιδιωτικός υπάλληλος, αλλά θεωρεί πως αποκλειστικά υπεύθυνος είναι το ίδιο το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί.

    Παράλληλα οι επιτελείς του κόμματος επισημαίνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει στους πολίτες εναλλακτική πρόταση και «είναι η πολιτική επιλογή που δεσμεύεται να αποτελέσει ρυθμιστή των εξελίξεων για να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις και να είναι καταλύτης για να επικρατήσει η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και ο ρεαλισμός μέσα στην επόμενη Βουλή».

    [09] Με μεγάλη άνοδο το σημερινό κλείσιμο του ΧΑΑ

    Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα είναι ευνοϊκότεροι από αυτούς που είχε προεξοφλήσει μέχρι σήμερα η αγορά, πυροδότησαν εκρηκτική άνοδο των τραπεζικών μετοχών (+21,05%), οδηγώντας σε μεγάλη άνοδο το Χ.Α, στη σημερινή συνεδρίαση.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 730,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 3,17%.

    Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών, η αξία των οποίων διαμορφώθηκε στα 60,590 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 16:30:33 UTC