Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [02] Συμβουλές προς τους οδηγούς του Πάσχα
  • [03] Ανοίγει το Ακρωτήρι της Σαντορίνης
  • [04] Ανοίγει ο δρόμος προς το χρίσμα για τον Ρόμνεϊ
  • [05] Επιτυχημένη η μεταμόσχευση ήπατος στον Ερίκ Αμπιντάλ

  • [01] Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Συνελήφθη πριν από λίγο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

    Το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αποδίδεται στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό ανακριτή που παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.

    Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

    [02] Συμβουλές προς τους οδηγούς του Πάσχα

    Πρακτικές συμβουλές προς τους οδηγούς για μια ασφαλή έξοδο, λόγω του Πάσχα, παρέχει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, την περίοδο του Πάσχα περίπου 30.000 άτομα τραυματίζονται σε τροχαία, τα περισσότερα από τα οποία σημειώνονται στο επαρχιακό δίκτυο, που "φορτώνεται" με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό οχημάτων.

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι τροχαία που συμβαίνουν κατά την περίοδο του Πάσχα, αποτελούν το 5% του συνόλου των τροχαίων που καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα. Το 60% των θυμάτων είναι οδηγοί, το 22% επιβάτες και το 18% πεζοί, ενώ το 33% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην υπερβολική και ακατάλληλη ταχύτητα.

    Για το λόγο αυτό το Ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς επισημαίνει:

    - Όσο μικρότερη είναι η ταχύτητα, τόσο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαίο.

    - Η απόσπαση της προσοχής αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου (χρήση κινητού τηλεφώνου, κούραση του οδηγού, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.).

    - Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικό παιδικό κάθισμα στις πίσω θέσεις.

    - Απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας.

    - Σεβόμαστε την προτεραιότητα, διατηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

    - Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Εάν πρόκειται να πιούμε, τότε επιλέγουμε οδηγό της παρέας που δεν πίνει, ή άλλο μεταφορικό μέσο. Ακόμη και μικρή ποσότητα αλκοόλ μειώνει τα αντανακλαστικά του οδηγού.

    - Η λήψη φαρμάκων πρέπει να αποφεύγεται γενικότερα πριν την οδήγηση.

    Σε ότι αφορά στην ασφάλεια του ταξιδιού, χωρίς εκπλήξεις, οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν:

    - Πριν από το ταξίδι ελέγχουμε το όχημα (πίεση και την κατάσταση των ελαστικών, τα λάδια, τα υγρά του ψυγείου, των φρένων και της μπαταρίας, λειτουργία των φώτων).

    - Να έχουμε μαζί μας τρίγωνο, πυροσβεστήρα, φαρμακείο, φακό.

    - Δεν υπερφορτώνουμε το αυτοκίνητο γιατί αλλάζει το κέντρο βάρους του, δυσκολεύεται η κίνησή του και η διαδικασία φρεναρίσματος, ενώ αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου.

    - Προσέχουμε να μην υπάρχουν ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

    [03] Ανοίγει το Ακρωτήρι της Σαντορίνης

    Ανοίγει σήμερα για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου.

    Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, που είναι η «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία», ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

    «Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική» δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

    [04] Ανοίγει ο δρόμος προς το χρίσμα για τον Ρόμνεϊ

    Ο υπερσυντηρητικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ρίκ Σαντόρουμ ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπει την κούρσα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Μιτ Ρόμνεϊ , ο οποίος θα αναμετρηθεί, εκτός απροόπτου, με τον Μπαράκ Ομπάμα τον Νοέμβριο.

    "Αυτή η εκστρατεία για τις προεδρικές τελείωσε για μένα", ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Ρικ Σαντόρουμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβάνια, το προπύργιό του, όπου οι προκριματικές ψηφοφορίες είναι προγραμματισμένες για τις 24 Απριλίου.

    Έπειτα από τρεις μήνες αδελφοκτόνων αντιπαραθέσεων, ο Μιτ Ρόμνεϊ χαιρέτισε στο πρόσωπο του πρώην πολιτικού του αντιπάλου "μία σημαντική φωνή για το κόμμα και τη χώρα".

    [05] Επιτυχημένη η μεταμόσχευση ήπατος στον Ερίκ Αμπιντάλ

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η μεταμόσχευση ήπατος στον Ερίκ Αμπιντάλ.

    Ο Γάλλος άσος της Μπαρτσελόνα υποβλήθηκε στην επέμβαση, στο «Hospital Clinic» της Βαρκελόνης, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες. «Η επέμβαση στον Αμπιντάλ ολοκληρώθηκε και ήταν επιτυχημένη. Χρειάζεται, βέβαια, προσοχή. Μέσα στην εβδομάδα θα ξέρουμε περισσότερα. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για να δούμε την πορεία της υγείας του. Έχουμε μεγάλη πίστη πως όλα θα πάνε καλά για τον Ερίκ. Είναι πολύ δυνατός», δήλωσε σχετικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αμέσως μετά τη χθεσινή νίκη επί της Χετάφε με 4-0, στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 April 2012 - 8:30:30 UTC