Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύσκολη αλλά και γοητευτική χαρακτήρισε την εκλογική «μάχη» του Μαϊου ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Σε τέσσερις αεροπορικές εταιρείες οι 24 άγονες γραμμές
  • [03] Πάσχα στο Άγιο Όρος
  • [04] Στην Αχαΐα υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου
  • [05] Πτώση 0,88% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Δύσκολη αλλά και γοητευτική χαρακτήρισε την εκλογική «μάχη» του Μαϊου ο Ευ. Βενιζέλος

    Εξαιρετικά δύσκολη αλλά και εξαιρετικά γοητευτική χαρακτήρισε την εκλογική «μάχη» του Μαΐου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία εγκρίθηκε η πλειοψηφία των εκλογικών συνδυασμών του Κινήματος.

    Είναι η πρώτη φορά, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τους συνδυασμούς του την ημέρα ανακοίνωσης των εκλογών και της διάλυσης της Βουλής.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα.

    [02] Σε τέσσερις αεροπορικές εταιρείες οι 24 άγονες γραμμές

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για τις λεγόμενες 24 άγονες γραμμές και αναρτήθηκαν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» οι εταιρείες που αποκτούν δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η Olympic Air αποκτά δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης σε 13 άγονες γραμμές, οι εταιρείες Astra Airlines και Sky Express από πέντε η κάθε μια και η Aegean Airlines ένα δρομολόγιο. Η εκμετάλλευση ισχύει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016. Το συνολικό αντιστάθμισμα για την εκτέλεση των δρομολογίων ανέρχεται σε περίπου 157,5 εκατ. ευρώ.

    Τη μερίδα του λέοντος παίρνει η Olympic Air, καθώς το συνολικό ποσό για την εκτέλεση των δρομολογίων στις 13 άγονες γραμμές ανέρχεται στα 109.537.391,99 ευρώ. Τα δρομολόγια που θα εκτελεί είναι: Αθήνα- Αστυπάλαια, Αθήνα- Ικαρία, Αθήνα- Λέρος, Αθήνα- Μήλος, Ρόδος- Κάρπαθος- Κάσος- Σητεία, Αθήνα- Κύθηρα, Αθήνα- Νάξος, Αθήνα- Πάρος, Αθήνα- Κάρπαθος, Αθήνα- Σκιάθος, Ρόδος- Κως- Λέρος- Κάλυμνος- Αστυπάλαια, Αθήνα- Κάλυμνος και Ρόδος- Καστελόριζο.

    Η αεροπορική εταιρεία Astra Airlines παίρνει συνολικά 9.192.004 ευρώ για τις γραμμές: Θεσσαλονίκη- Χίος, Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη- Σάμος, Αθήνα- Σητεία και Θεσσαλονίκη- Κέρκυρα.

    Η αεροπορική εταιρεία Sky Express παίρνει συνολικά 35.460.705,44 ευρώ για τις γραμμές: Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, Άκτιο- Σητεία, Θεσσαλονίκη- Σκύρος και Κέρκυρα- Άκτιο- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος- Κύθηρα.

    Η Aegean Airlines παίρνει 3.275.919 ευρώ για τη γραμμή Αθήνα- Σκύρος.

    [03] Πάσχα στο Άγιο Όρος

    Ο ήχος από το τάλαντο στην Αθωνική Πολιτεία, το Άγιο Όρος, καλεί μοναχούς και προσκυνητές στο Καθολικό για τις ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδας. Κάτω από το φως των κεριών, που δημιουργεί κατανυκτική ατμόσφαιρα, οι χοροί των ψαλτών και το τελετουργικό, που παραμένει αμετάβλητο αιώνες τώρα, ωθούν τον προσκυνητή να έρθει σε κοινωνία με τον Κύριο, να μετάσχει στο Θείο Δράμα, να έρθει κοντά στο μυστήριο του θανάτου, της Ανάστασης, της αιώνιας ζωής.

    Το Πάσχα στο Άγιο Όρος δεν έχει βεγγαλικά, ψητό στη σούβλα και χορούς. Είναι ένα Πάσχα βαθιά μυστηριακό. Εδώ η Ανάσταση είναι ο θεμέλιος λίθος της μοναστηριακής ζωής.

    Μετά τη κορύφωση των Παθών με τη Σταύρωση και το θανατο του Θεανθρώπου αρχίζουν οι ακολουθίες με τους μεγαλύτερους συμβολισμούς.

    [04] Στην Αχαΐα υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου

    Τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο τoυ ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, μετά από ενημέρωσή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα συνεχίσει να δίνει «πάντα, παντού και με όποιον ρόλο» τη μάχη για να διασφαλίσει η χώρα την έξοδό της από την κρίση και για να προωθηθούν οι ζωτικές αλλαγές και σημείωσε ότι «απαιτείται η στράτευση όλων».

    [05] Πτώση 0,88% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Διορθωτική υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που σημείωσαν οι μετοχές, κυρίως οι τραπεζικές μετοχές, στη συνεδρίαση της Τρίτης.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 723,61 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,88%.

    Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά έως τα επίπεδα των 739,59 μονάδων όταν σημείωνε κέρδη έως και 1,31% τα οποία εξανεμίσθηκαν στη συνέχεια και η αγορά έκλεισε με πτώση.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 48,038 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 April 2012 - 16:30:43 UTC