Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Οι Έλληνες θα επενδύσουν στη δημιουργία, όχι στην αποδόμηση
  • [02] 1.084.668 οι άνεργοι τον Ιανουάριο στην Ελλάδα
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Μετά τις εκλογές πρέπει να προκύψει "ορμητική συμμαχία"
  • [04] Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ζημιά 24,3 εκατ. ευρώ το 2011
  • [05] «Στον αέρα» η πώληση της Ρέιντζερς
  • [06] Παγκόσμια απειλή στη διατροφική αλυσίδα οι επικίνδυνοι μύκητες
  • [07] Νυχτερινές βάρδιες και έλλειψη ύπνου, κίνδυνος για διαβήτη και παχυσαρκία
  • [08] Ξεπερνά το 60% η ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
  • [09] Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και Λιοσίων
  • [10] Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς την Πελοπόννησο
  • [11] Πορτογαλία: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω της μερικής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
  • [12] Πανικός από δύο ισχυρούς σεισμούς στο Μεξικό

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Οι Έλληνες θα επενδύσουν στη δημιουργία, όχι στην αποδόμηση

    Την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα ψηφίσουν με το βλέμμα προς το παρελθόν, αλλά για τη διασφάλιση της χώρας εντός του ευρώ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών για τις 6 Μαΐου.

    «Είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε τον δρόμο που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Το δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα οδηγήσει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία, σε βιώσιμη αύξηση των εισοδημάτων και σε μείωση της ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να τηρήσουν τους κανόνες της Δημοκρατίας και του διαλόγου στην προεκλογική περίοδο.

    Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, προχώρησε στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.

    [02] 1.084.668 οι άνεργοι τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

    Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέρριψε η ανεργία στη χώρα, καθώς αυξήθηκε στο 21,8% τον Ιανουάριο φέτος, ή κατά επτά μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2011 (ποσοστό ανεργίας 14,8%).

    Μέσα σε ένα χρόνο, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα (αύξηση 46,6%),δηλ.ο αριθμός τους ανήλθε σε 1.084.668 άτομα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Αυτό σημαίνει πως έχαναν τη δουλειά τους 945 άτομα την ημέρα.

    Παράλληλα, μέσα σε έναν μήνα (τον Δεκέμβριο 2011, το ποσοστό ανεργίας ήταν 21,2%) έχασαν την εργασία τους 32.331 άτομα (αύξηση ανέργων κατά 3,1%).

    Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι στους νέους οι άνεργοι ανήλθαν πλέον στο 50,8%, με το ποσοστό ανεργίας να εκτινάσσεται κατά 13,7 μονάδες μέσα σε έναν χρόνο.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Μετά τις εκλογές πρέπει να προκύψει "ορμητική συμμαχία"

    Προσκλητήριο για μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ απευθύνει με δήλωσή της η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

    Η κ. Παπαρήγα στη δήλωσή της αναφέρει ότι το ΚΚΕ «απευθύνει προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού σε όλη τη χώρα».

    Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών, προσθέτει η κ. Παπαρήγα και σημειώνει ότι «αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νοιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Μια λαϊκή συμμαχία ορμητική πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ' ότι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ».

    [04] Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ζημιά 24,3 εκατ. ευρώ το 2011

    Με ζημιά ύψους 24,28 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιάς 16,63 εκατ. ευρώ το 2010, >έκλεισαν<< την οικονομική χρήση 2011 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, δεύτερη σε μέγεθος ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας, η οποία ενδέχεται, σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών λογιστών που υπογράφουν τον ισολογισμό της, να βρεθεί σε αδυναμία συνέχισης των δραστηριοτήτων της εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

    Η επιχείρηση, που ελέγχεται κατά 70% από τον επιχειρηματικό όμιλο Νεώριον, είδε τα έσοδά της να υποχωρούν στα 28,98 εκατ. ευρώ, από 84,02 εκατ. ευρώ το 2010 και 109,54 εκατ. ευρώ το 2009, μειωμένα σε ετήσια βάση κατά 55,04 εκατ. ευρώ σε αξία και κατά 65,5% σε ποσοστό. Σε σύγκριση με το 2009 η μείωση των εσόδων ανέρχεται σε 73,5%.

    [05] «Στον αέρα» η πώληση της Ρέιντζερς

    Νέα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ρέιντζερς όσον αφορά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της, αφού η Πρέμιερ Λιγκ της Σκοτίας μελετά το ενδεχόμενο να της επιβάλει αφαίρεση ποινών και για τα επόμενα δύο πρωταθλήματα (σ.σ. έχει ήδη τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών για το τρέχον).

    Ενδεχόμενη τιμωρία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία πώλησης των «διαμαρτυρόμενων», η οποία είναι σε εξέλιξη. Αυτή αναμενόταν να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί τρεις προσφορές, ωστόσο πλέον πρέπει πρώτα να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τα νέα δεδομένα.

    [06] Παγκόσμια απειλή στη διατροφική αλυσίδα οι επικίνδυνοι μύκητες

    Παγκόσμια απειλή για τη διατροφική αλυσίδα είναι οι επικίνδυνοι μύκητες, σύμφωνα με μία νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη αναδεικνύει το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασθενειών που οι μύκητες προκαλούν στο ζωικό βασίλειο, στα άγρια φυτά, αλλά και στις γεωργικές καλλιέργειες.

    Η εξέλιξη αυτή θέτει σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο όχι μόνο τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, αλλά και τις διατροφικές πηγές του ανθρώπου. Η έρευνα, που χτυπάει «καμπανάκι κινδύνου» και ζητά την επείγουσα λήψη προληπτικών μέτρων, εκτιμά ότι στο 70% περίπου των περιπτώσεων όπου μία μολυσματική νόσος καταστρέφει ένα ζώο ή ένα φυτό, φανερός ή κρυφός ένοχος είναι ένας νέος μύκητας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι, χωρίς να το ξέρει ο πολύς κόσμος, ήδη διεθνώς βρίσκονται σε εξέλιξη επτά επιδημίες μυκήτων.

    [07] Νυχτερινές βάρδιες και έλλειψη ύπνου, κίνδυνος για διαβήτη και παχυσαρκία

    Οι εργαζόμενοι σε νυχτερινές βάρδιες, οι οποίοι κοιμούνται λίγο και σε λάθος ώρες της ημέρας, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η νυχτερινή εργασία διαταράσσει το βιολογικό «ρολόι» του οργανισμού, με συνέπειες για την υγεία του.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Brigham and Women's Hospital, με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα δρ. Όρφιου Μπάξτον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με 21 άτομα και διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στον φυσιολογικό κύκλο του ύπνου - ξύπνιου, οδηγούσαν σε σταδιακή αδυναμία του σώματος να ελέγξει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Μάλιστα μερικοί συμμετέχοντες στην έρευνα εμφάνισαν πρώιμα συμπτώματα διαβήτη μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

    [08] Ξεπερνά το 60% η ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, Ελλάδα 11/04/2012 20:13 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ξεπερνά το 60% η ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. Στη δημοσιότητα τα ονόματα σε 46 εκλογικές περιφέρειες που ενέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο

    Ονόματα υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε 46 περιφέρειες της χώρας, αλλά χωρίς τα ψηφοδέλτια να έχουν "κλείσει" σε όλες, ανακοινώθηκαν στην 15η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων, Βασίλη Γερανίδη.

    Ο κ. Γερανίδης είπε ότι η ανανέωση των ψηφοδελτίων ξεπερνά το 60% και τόνισε ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των γυναικών και των νέων σε ηλικία -κάτω των 40- ανθρώπων.

    Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εκδήλωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, οι οποίοι, όμως για διάφορους λόγους δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτά.

    Σημειώνεται ότι δύο από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Ρέππας, υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και η Ροδούλα Ζήση, αντιπρόεδρος της Βουλής, μετακινούνται στη Β' Αθήνας, από την Αρκαδία και την Μαγνησία, αντιστοίχως.

    Παρά την φημολογία περί του αντιθέτου, στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν, συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην περιφέρεια Αττικής και ο υπουργός αναπληρωτής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης στην Β΄ Αθήνας.

    [09] Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και Λιοσίων

    Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και το επιβατικό κοινό αναχωρεί δίχως ταλαιπωρία για τον προορισμό του.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστος Λιούπας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων είναι και οι οδηγοί των οχημάτων τους και δεν συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

    Κανονικά διεξάγονται και τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία δεν έκλεισε καθόλου ο σταθμός, αλλά ούτε και σημειωθήκαν επεισόδια.

    «Στον σταθμό Λιοσίων δεν υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Υπάρχει προσέλευση επιβατών που εξυπηρετείται από το πρωί» δήλωσε στο ΑΜΠΕ μέσα από τον σταθμό Λιοσίων, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, Σπύρος Σταμούλης.

    [10] Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς την Πελοπόννησο

    Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων για όλους τους προορισμούς, σε όλα τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν στην απεργία οι οδηγοί και οι εισπράκτορες.

    Η απεργία δεν έχει επηρεάσει τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας καθόλου, αφού οι μέτοχοι των λεωφορείων έχουν πάρει το τιμόνι κι οδηγούν τα λεωφορεία τους

    [11] Πορτογαλία: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω της μερικής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν ή πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση σήμερα το πρωί στην Πορτογαλία λόγω της μερικής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που διαμαρτύρονται για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους, έγινε γνωστό από τις αερολιμενικές αρχές της Πορτογαλίας (ΑΝΑ).

    Η πορτογαλική αεροπορική εταιρεία ΤΑΡ ακύρωσε περίπου 10 πτήσεις στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή των εργαζομένων της NAV Πορτογαλίας, οργανισμό αρμόδιο για τη διαχείριση του εναέριου χώρου, η απεργία θα επαναληφθεί αύριο, καθώς επίσης και στις 19, 20 και 26 Απριλίου.

    [12] Πανικός από δύο ισχυρούς σεισμούς στο Μεξικό

    Δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν σήμερα το δυτικό Μεξικό, σείοντας τα κτίρια μέχρι την πρωτεύουσα και προκαλώντας πανικό στον κόσμο, ο οποίος εγκατέλειψε σπίτια και γραφεία και βγήκε στους δρόμους, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ (USGS).

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή μεγάλες ζημιές.

    Σύμφωνα με το USGS, ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών, σημειώθηκε τη νύκτα στο κρατίδιο Μιτσοακάν του δυτικού Μεξικού και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 12,4 μιλίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 April 2012 - 10:30:32 UTC