Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεστάλη η απεργία στα ΚΤΕΛ
  • [02] Π.Γερουλάνος:«Άφοβα επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι Σαντορίνης»
  • [03] Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποκλείουν προεκλογική συνεργασία με άλλα κόμματα
  • [04] Η "Μηδενική Ανοχή" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο γραφείο του Κ. Σημίτη
  • [05] Περιοδείες στην Ελλάδα ξεκινά ο Ευ. Βενιζέλος από την προσεχή Πέμπτη
  • [06] Στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη

  • [01] Ανεστάλη η απεργία στα ΚΤΕΛ

    Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού, καθώς λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι αποχώρησαν οι περίπου 50 οδηγοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, σε μια τελευταία κίνηση, είχαν κλείσει όλες τις εισόδους και εξόδους του σταθμού, παρεμποδίζοντας τα την κίνηση των λεωφορείων.

    Οι απεργοί οδηγοί ανακοίνωσαν ότι συναισθανόμενοι την ταλαιπωρία του κόσμου, που επιθυμεί να ταξιδέψει αυτές τις 'Αγιες μέρες, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, αφήνοντας ανοιχτό, όμως, το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

    Έτσι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Φάτσιος, η κατάσταση ομαλοποιείται πλήρως, τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά και η διακίνηση των επιβατών γίνεται χωρίς προβλήματα.

    [02] Π.Γερουλάνος:«Άφοβα επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι Σαντορίνης»

    «Άφοβα, μπορούν πλέον να απολαύσουν οι επισκέπτες τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σήμερα, στην επιτόπια επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος, από χθες, επαναλειτουργεί.

    Η οριστική παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, διαμόρφωση και αντικατάσταση στεγάστρου αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας», θα γίνει «μέσα στους επόμενους μήνες όταν ολοκληρωθεί έκθεση εποπτικού υλικού», η οποία γίνεται με την ευθύνη του ανασκαφέα καθηγητή Χρήστου Ντούμα.

    [03] Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποκλείουν προεκλογική συνεργασία με άλλα κόμματα

    Κλιμακώνουν την προεκλογική εκστρατεία τους οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ), με στόχο την αυτόνομη κάθοδό τους στις επερχόμενες εκλογές. Η συνεργασία με άλλα κόμματα, όπως αναφέρουν, μπορεί να επέλθει μόνο την επομένη των εκλογών και στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και συγκλίσεων.

    Αποκλείοντας προεκλογικές συνεργασίες, προχωρούν, παράλληλα, με συναντήσεις και προσκλήσεις διαλόγου προς όλα τα κόμματα, στην προσπάθεια δημιουργίας κοινού μετώπου με στόχο την ισοτιμία των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο.

    Την ανάγκη για ισοτιμία στην προβολή των κομμάτων ως όρο διαφάνειας, τόνισαν οι ΟΠ και με επιστολές που έστειλαν χθες στον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας διμερείς συναντήσεις.

    [04] Η "Μηδενική Ανοχή" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο γραφείο του Κ. Σημίτη

    Η οργάνωση "Μηδενική Ανοχή" ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες το βράδυ στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

    Ο συντάκτης του κειμένου, στο οποίο χρησιμοποιείται σκληρή γλώσσα, κάνει εκτενή αναφορά στην προεκλογική περίοδο, στρέφεται κατά όλων των κομμάτων, ενώ αναφέρεται και στη διαφθορά στο δημόσιο και τα ΜΜΕ (που τα χαρακτηρίζει το "μεγάλο όπλο του κράτους"), στην εξόρμηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους μετανάστες (τους οποίους χαρακτηρίζει εξιλαστήρια θύματα), στη στάση των πολιτικών (που τους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στην Ελλάδα), καθώς και στα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

    [05] Περιοδείες στην Ελλάδα ξεκινά ο Ευ. Βενιζέλος από την προσεχή Πέμπτη

    Περιοδείες ανά την Ελλάδα, ενόψει των εκλογών, θα ξεκινήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την προσεχή Πέμπτη (19 Απριλίου).

    Ειδικότερα, ο Ευ. Βενιζέλος θα αρχίσει την προεκλογική του δραστηριότητα από την Αθήνα, με ομιλία σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα.

    Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την προεκλογική περίοδο επιλέγει το μοντέλο των συγκεντρώσεων σε κλειστά γήπεδα, τις συνεντεύξεις τύπου και τις συναντήσεις με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, προκειμένου, όπως λένε πηγές της Ιπποκράτους, να ακούσει τον κόσμο και τις αλήθειες του, αλλά και να πει τις δικές του αλήθειες και τις αλήθειες του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη

    Τα πρώτα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, όπως και ο βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ ένα από τα νέα πρόσωπα στην ίδια περιφέρεια είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του τέως προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου.

    Στην Β΄ Αθηνών υποψήφιοι, θα είναι ο εκπρόσωπος τύπου Πάνος Σκουρλέτης, οι εκλεγέντες στις τελευταίες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ Πάνος Κουρουμπλής και Σοφία Σακοράφα, καθώς και οι συγγραφείς Νάντια Βαλαβάνη και Πέτρος Τατσόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 April 2012 - 14:30:29 UTC