Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στη Γαλλία
  • [02] Στον Ρόσμπεργκ η καρό σημαία
  • [03] Σήμερα το βράδυ στη Συρία η πρώτη ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ

  • [01] Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στη Γαλλία

    Ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκεντρώσεις ταυτόχρονα στο Παρίσι αποκορυφώνοντας τις προσπάθειές τους να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις οποίες μοιάζει πιθανή η επιστροφή της κεντροαριστεράς στην εξουσία, έπειτα από 17 χρόνια διακυβέρνησης από τη συντηρητική παράταξη στη Γαλλία.

    Ο Σαρκοζί θα μιλήσει στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ, την μεγαλύτερη, ιστορική πλατεία του Παρισιού, όπου ο μονάρχης Λουδοβίκος ο 16ος είχε οδηγηθεί στην γκιλοτίνα μετά την επανάσταση του 1789.

    Ο Ολάντ, ο οποίος συνεχίζει να είναι ο επικρατέστερος νικητής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρόκειται να μιλήσει ταυτόχρονα μπροστά στο Σατό ντε Βανσέν, ένα ανακτορικό κάστρο στο ανατολικό άκρο της πόλης που είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν εργάτες το 1791.

    Μια σειρά δημοσκοπήσεων που έγιναν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγεί μειώνονται, καθώς η πρόσφατη άνοδός του φάνηκε να μην επαρκεί. Ο Ολάντ φέρεται ότι ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και εκλέγεται με διαφορά από 9 ως 14 μονάδων στον δεύτερο.

    Ενώ η ομάδα του Ολάντ μοιάζει ήρεμη, οι συνεργάτες του Σαρκοζί προσπαθούν εντατικά να ανατρέψουν την εικόνα, καθώς η εκστρατεία του μοιάζει να έχει απολέσει το σφρίγος της. Αφού αποπειράθηκε να προβάλλει μια ιδιαίτερα σκληρή στάση στα ζητήματα της μετανάστευσης και της προστασίας των γαλλικών προϊόντων για να προσελκύσει ψηφοφόρους της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, πλέον ο πρόεδρος λέει ότι είναι ένας υποψήφιος που επιδιώκει να προσελκύσει ψήφους από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

    Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν σε μία ως δύο τηλεμαχίες, αλλά αφού διεξαχθεί ο πρώτος γύρος.

    [02] Στον Ρόσμπεργκ η καρό σημαία

    Ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes ήταν ο θριαμβευτής του τρίτου κατά σειρά αγώνα της εφετινής χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, που φιλοξενήθηκε στη Σανγκάη. Με σωστή διαχείριση ελαστικών, ο Ρόσμπεργκ εκκίνησε από την pole position και παρά την εναλλαγή στην κορυφή κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να κατακτήσει την καρό σημαία, την πρώτη στην καριέρα του από το 2006 οπότε και «μετακόμισε» στη Φόρμουλα Ενα από τα GP2. Την δεύτερη θέση πήρε ο Βρετανός Τζένσον Μπάτον με McLaren, ενώ τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του Λιούις Χάμιλτον επίσης με McLaren.

    Ο Ρόσμπεργκ, μετά από 111 αγώνες στη Φόρμουλα Ενα, μπόρεσε να βρεθεί στην πρώτη θέση ενός γκραν πρι. Από τα δοκιμαστικά κιόλας, η Mercedes του Γερμανού πιλότου έδειχνε ασταμάτητη κάτι που επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα των 56 γύρων. Ο Γερμανός «ομόσταυλός» του στην Mercedes, Μίκαελ Σουμάχερ, στάθηκε άτυχος αφού από λάθος ενός μηχανικού στο pit stop, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια του 13ου γύρου και ενώ εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην 2η θέση. Ωστόσο είχε προλάβει να κάνει τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, αφού ξεκινώντας από τη δεύτερη γραμμή «προστάτευσε» το μονοθέσιο του Ρόσμπεργκ δίνοντάς του προβάδισμα.

    [03] Σήμερα το βράδυ στη Συρία η πρώτη ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ

    Μια πρώτη ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα επιτηρήσουν την εφαρμογή της εύθραυστης εκεχειρίας, αναμένεται να φτάσει στη Συρία σήμερα το βράδυ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν. Παράλληλα, «το συντομότερο δυνατό» θα φτάσουν στη χώρα ακόμη 25 με 30 παρατηρητές της προκαταρκτικής ομάδας, βάσει της απόφασης που υιοθετήθηκε χθες Σάββατο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σημείωσε ο Άχμαντ Φάουζι. Από αύριο Δευτέρα η πρώτη ομάδα, που αποτελείται από έξι μέλη, θα «αναπτυχθεί στις περιοχές όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις», αφού συμβουλευθεί τις συριακές αρχές, πρόσθεσε ο Φάουζι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 April 2012 - 16:30:29 UTC