Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια» ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ψήφο διακυβέρνησης, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας
  • [03] Διάσωση δύο αρχαίων ναυαγίων στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος
  • [04] Προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία, αποχωρώντας από τη ΝΔ, ο Κώστας Σμυρλής
  • [05] Συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με υποψήφιους βουλευτές ΠΑΣΟΚ
  • [06] Στη Β Αθηνών και την Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης
  • [07] Προεκλογική συνεργασία Δημαρά- Καμμένου βασισμένη σε δεκαπέντε αρχές
  • [08] Σε ισχύ από αύριο η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Τραινοταξί
  • [09] Εurostat: Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ σημείωσε η Ελλάδα τον Μάρτιο

  • [01] «Καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια» ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς

    «Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» είναι το βασικό σύνθημα που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, όπου παρουσίασε τις βασικές οργανωτικές και πολιτικές γραμμές με τις οποίες η ΝΔ θα διεκδικήσει «καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια».

    Ο κ. Σαμαράς ανήγγειλε ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του κόμματος, 412 υποψήφιοι για 56 εκλογικές περιφέρειες. Με τα ψηφοδέλτια γίνεται ανανέωση, είπε ο κ. Σαμαράς, αφού οι μισοί υποψήφιοι θα είναι νέα πρόσωπα.

    Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε και τους πέντε βασικούς στόχους των εκλογών:

    Πρώτος στόχος, είπε, είναι «να ανατρέψουμε το κλίμα απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία: Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».

    Δεύτερος στόχος «να δείξουμε πώς θα τα καταφέρει: Το σχέδιό μας δίνει βαρύτητα στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και διαρθρωτικές αλλαγές».

    Τρίτος στόχος «να δείξουμε τη διαφορά με τους άλλους: Εμείς δεν λέμε ότι λεφτά υπάρχουν, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κρίση αλλά και από την Αριστερά που δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της και δεν έχει προτάσεις.

    Τέταρτος στόχος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι να πείσουμε ότι ξεχωρίζουμε γιατί θα δείξουμε πώς θα βγούμε από την κρίση.

    Πέμπτος στόχος «να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον λαό, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για την ανάκαμψη, την ασφάλεια την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

    [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ψήφο διακυβέρνησης, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας

    Ψήφο διακυβέρνησης και όχι απλώς διαμαρτυρίας, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τους νομούς Γρεβενών και Πέλλας.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Εργατικό Κέντρο Γρεβενών, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους υπογράμμισε:

    «Εμείς δεν μπορούμε, δεν θα έπρεπε και δεν θα το κάνουμε, να υποσχεθούμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί, να πούμε όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, πριν από τις εκλογές του 2009, "λεφτά υπάρχουν", εννοώντας στις τσέπες των χαμηλόμισθών, για να τους τα πάρει, και να δώσουμε υποσχέσεις που δεν θα τηρήσουμε. Ένα πράγμα, όμως, υποσχόμαστε: ότι με εμάς στη διακυβέρνηση του τόπου δεν θα δίνουμε προτεραιότητα στους πιστωτές και στους τοκογλύφους, αλλά στις ανάγκες, τις άμεσες, της κοινωνίας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Με εμάς και με την Αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου δεν θα μείνει σπίτι χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, δεν θα μείνει άρρωστος χωρίς αξιοπρεπή περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία, δεν θα υπάρξει άνεργος δίχως αξιοπρεπές επίδομα, δεν θα υπάρχουν πια παιδιά που θα πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο και θα είναι νηστικά».

    [03] Διάσωση δύο αρχαίων ναυαγίων στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος

    Δύο αρχαία ναυάγια επέλεξαν να διασώσουν οι επιστήμονες, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Θαλής». Το ένα πλοίο, μάλλον ισπανικής προέλευσης, ναυάγησε τον 16ο αιώνα στη Ζάκυνθο, το άλλο τον 13ο αιώνα στη Ρόδο.

    Το ναυάγιο της Ζακύνθου, που έχει εξερευνηθεί περίπου κατά τα δύο τρίτα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων -σε συνεργασία αρχικά και με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- έχει σκεπαστεί εδώ και χρόνια με γεωϋφασμα για να προστατευτεί.

    Το ναυάγιο του 13ου αιώνα «αναδύθηκε» στον πυθμένα του μεγάλου εμπορικού λιμένα της Ρόδου μετά την περιδίνηση των πλοίων. Βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον περίφημο θησαυρό της Ρόδου, που αποτελείται από χιλιάδες χρυσά κοσμήματα και νομίσματα, κυρίως οθωμανικά, αλλά και ρωσικά, πορτογαλικά κ.ά. και ο οποίος εκτιμάται ότι προέρχεται από ναυάγιο του 18ου αιώνα. Το ξύλινο κύτος που κείτεται στον βυθό της Ρόδου δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς.

    [04] Προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία, αποχωρώντας από τη ΝΔ, ο Κώστας Σμυρλής

    Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε, αποχωρώντας από τη ΝΔ της οποίας ήταν αναπληρωτής γραμματέας συνδικαλισμού και διετέλεσε και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα, ο Κώστας Σμυρλής.

    «Ο κ. Σμυρλής δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας χρειάζεται συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο έχει η Δημοκρατική Συμμαχία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, του οποίου ηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη.

    [05] Συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με υποψήφιους βουλευτές ΠΑΣΟΚ

    Συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής θα έχει, στις 6 το απόγευμα, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους.

    Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει έντονη δραστηριοποίηση των υποψηφίων βουλευτών, γενικά, ενόψει των εκλογών, αλλά και ειδικότερα για την πρώτη συγκέντρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα γίνει την Πέμπτη στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη.

    Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος, στις 8.30 το βράδυ, θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη στα τηλεοπτικά δίκτυα της Κρήτης, ενόψει της περιοδείας του, την Παρασκευή και το Σάββατο, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

    [06] Στη Β Αθηνών και την Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης

    Στη Β Αθηνών και στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Δημοκρατική Αριστερά.

    [07] Προεκλογική συνεργασία Δημαρά- Καμμένου βασισμένη σε δεκαπέντε αρχές

    Συμπόρευση στις εκλογές με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου αποφάσισε το «Άρμα Πολιτών», του Γιάννη Δημαρά.

    Μολονότι διαφορετική η «καταγωγή» των δύο πολιτικών κομμάτων, το κοινό έδαφος βρέθηκε πάνω σε δεκαπέντε αρχές, που συμφωνήθηκαν «προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού η προδοσία».

    Το «Άρμα Πολιτών», από την επίσημη ίδρυσή του στις 14 Απριλίου του 2011, κατέβαλε προσπάθειες συσπείρωσης των «αντιμνημονιακών δυνάμεων», προσπάθειες στις οποίες ανταποκρίθηκε το κόμμα του Πάνου Καμμένου, που, από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα του απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας.

    Η επιτευχθείσα συμφωνία, όπως δηλώνει το «Άρμα Πολιτών», αναγνωρίζει και επικυρώνει το απαράβατο δικαίωμα σε επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις του, ενώ τονίζει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθεις «για την ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που προσδοκά ένα Ενιαίο Πατριωτικό Κοινωνικό Δημοκρατικό Μέτωπο».

    Μέ στόχο «μια ισχυρή κοινωνία και ανεξάρτητη πατρίδα», συμφωνήθηκαν οι παρακάτω αρχές: Πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ισότιμη θέση και συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά μας θέματα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ανεξαρτησία, σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού, τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, με εξέταση των παραμέτρων του Διεθνούς Δικαίου για άρνηση των επαχθών υπογεγραμμένων όρων, αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία (αρθρο 86) και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τιμωρία των ενόχων που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα- με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών και τέλος περιφρούρηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με άρνηση μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και επιβολή πρόσθετων φόρων.

    Παράλληλα οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί τάχθηκαν υπέρ των αναπτυξιακών λύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, θεσμικών πρωτοβουλιών κατά της γραφειοκρατίας, της ανοικοδόμησης του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.

    [08] Σε ισχύ από αύριο η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Τραινοταξί

    Ξεκινάει αύριο η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προσφέρει στους επιβάτες της, με την ονομασία Τραίνο- Ταξί.

    Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας εφαρμόζεται για τέσσερις μήνες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΡΩΤΑΞΙ και αργότερα θα επεκταθεί και με άλλες εταιρείες ταξί που διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα, ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού.

    Με τη νέα αυτή υπηρεσία, οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη θα μπορούν μέσω των εκδοτηρίων εισιτηρίων να εξασφαλίζουν προνομιακό κουπόνι συνδυασμένης μετακίνησης Τραίνο- Ταξί, με σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν το 15%, για μεταφορά από το σταθμό της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της επιλογής τους, εντός της πόλης.

    [09] Εurostat: Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ σημείωσε η Ελλάδα τον Μάρτιο

    Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ σημείωσε η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012 (1,4%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το Μάρτιο του 2012 ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα στο 2,7% και στην «ΕΕ των 27» παρέμεινε σταθερός στο 2,9%.

    Τον Μάρτιο του 2012 ο χαμηλότερος πληθωρισμος στην ΕΕ καταγράφηκε στη Σουηδία (1,1%), στην Ελλάδα (1,4%) και στη Βουλγαρία (1,7%), ενώ ο υψηλότερος καταγράφηκε στην Ουγγαρία (5,5%), στην Εσθονία (4,7%) και στην Τσεχία (4,2%).

    Σε ετήσια βάση, από τον Μάρτιο του 2011 ως τον Μάρτιο του 2012, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε κατά μέσον όρο στο 2,4%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 12:30:34 UTC