Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική προστασία, ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2013 προβλέπει το ΔΝΤ
  • [03] "Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές"
  • [04] Προς την τελική του κατοικία πέταξε το Discovery
  • [05] Στο νοσοκομείο η Μαρίκα Μητσοτάκη
  • [06] Καταδίκη εφήβου για ανθρωποκτονία στη διάρκεια των ταραχών στο Λονδίνο
  • [07] Ρύθμιση των δανείων ιδιωτών ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης
  • [08] Αλ. Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν πλέον τη δύναμη να χειραγωγούν τον λαό
  • [09] Περιοδεία Γ. Καρατζαφέρη στη Β. Ελλάδα το Σαββατοκύριακο
  • [10] Άνοδος 0,87% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [11] Προς τα πάνω αναθεωρεί το ΔΝΤ την παγκόσμια ανάπτυξη, παρά τα προβλήματα στη Δύση
  • [12] Ερωτική "μαινάδα" είχε εγκλωβίσει σπίτι της 43χρονο Γερμανό

  • [01] Τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική προστασία, ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική προστασία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας τις δεσμεύσεις αυτές, έδωσε έμφαση στο ότι πρόκειται για προτάσεις που «είναι συγκεκριμένες, πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες», σε αντίθεση, όπως είπε, με την αντίστοιχη προσέγγιση την οποία κάνει ο κ. Α. Σαμαράς και την οποία χαρακτήρισε «πρόχειρη και παλαιοκομματική».

    Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας «έτσι ώστε κανείς Έλληνας και καμία Ελληνίδα να μη νιώθει μοναχικός και εγκαταλελειμμένος υπό συνθήκες κρίσης».

    Ειδικότερα, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ χωρίζονται σε πέντε ενότητες, με πρώτη την ανεργία των νέων. Όπως αναφέρεται σχετικά, «στόχος και δέσμευση μας είναι να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες ώστε τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για την ενίσχυση της απασχόλησης, να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2013, αντί για το τέλος του 2014, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός του ΕΣΠΑ».

    [02] Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2013 προβλέπει το ΔΝΤ

    Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2013 αναμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην εαρινή έκθεσή του για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Για το 2012, το ΔΝΤ προβλέπει ότι θα συνεχισθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας και η μείωση του ΑΕΠ θα φθάσει το 4,7% από 6,9% πέρυσι, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 2012.

    Όσον αφορά τον πληθωρισμό, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα γίνει αρνητικός, με το επίπεδο των τιμών να μειώνεται κατά 0,5% φέτος και 0,3% το 2013. Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί φέτος στο 19,4% και θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και το 2013.

    [03] "Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές"

    Ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφέρθηκε στις αλλαγές στο λύκειο σημειώνοντας πως οι αλλαγές αυτές θα είναι ελάσσονος σημασίας.

    Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και επανέλαβε στο ραδιόφωνο σήμερα, ο κ. Μπαμπινιώτης, «οι αλλαγές είναι μικρές σε αντίθεση με τις αλλαγές στο εξεταστικό που έχουν μελετηθεί στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου και πρόκειται να σηματοδοτήσουν ένα σύστημα με το οποίο -οψέποτε ισχύσει- θα ανασάνει η ελληνική οικογένεια και οι μαθητές».

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι όλα είναι έτοιμα «τόσο για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όσο και για τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς».

    [04] Προς την τελική του κατοικία πέταξε το Discovery

    Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία του πτήση από τη Φλόριντα "στην πλάτη" ενός τροποποιημένου Boeing 747 με προορισμό το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος κοντά στην Ουάσινγκτον όπου και θα είναι η τελική του κατοικια.

    ΤοΒ-747 απογειώθηκε νωρίς σήμερα από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι κοντά στο ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα (νοτιοανατολικά).

    Πριν προσγειωθεί στο διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Dulles της Βιρτζίνια, που βρίσκεται κοντά στο παράρτημα του Μουσείου του Διαστήματος όπου θα εκτεθεί το λεωφορείο, η πολύ ειδική "αερογέφυρα" πέταξε πάνω από το Καπιτώλιο, έδρα του Κογκρέσου των ΗΠΑ στα μέσα του πρωινού.

    Μια τελετή για την επίσημη άφιξη του Discovery, του παλαιότερου από τα υπόλοιπα τρία διαστημικά λεωφορεία του στόλου, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στο Μουσείο.

    [05] Στο νοσοκομείο η Μαρίκα Μητσοτάκη

    Σε σειρά ιατρικών εξετάσεων υποβάλλεται η Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία εισήχθη το μεσημέρι, στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

    Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αντιμετωπίζει επί σειρά ετών κινητικά προβλήματα, τα οποία την κρατούν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

    [06] Καταδίκη εφήβου για ανθρωποκτονία στη διάρκεια των ταραχών στο Λονδίνο

    Ένας έφηβος που προκάλεσε τον θάνατο ενός συνταξιούχου ρίχνοντας τον στη γη την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να σβήσει μια φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν το Λονδίνο τον Αύγουστο, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη.

    Ο Ντάρελ Ντεσιούζ, 17 ετών, παραδέχθηκε ότι είναι ένοχος για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας του Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου στις 8 Αυγούστου του 2011.

    [07] Ρύθμιση των δανείων ιδιωτών ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης

    Την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες και λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην αποπληρωμή τους, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την περιοδεία του σήμερα στη Χίο.

    Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει διατυπώσει από τον Δεκέμβριο του 2011 ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια στις τράπεζες, με ρυθμίσεις που θα προβλέπουν να μην υπερβαίνει η υποχρέωση μηνιαίας δόσης το 30% του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και να παρατείνεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών για μια τριετία.

    [08] Αλ. Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν πλέον τη δύναμη να χειραγωγούν τον λαό

    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν πλέον τη δύναμη να χειραγωγούν τον λαό, δήλωσε σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές.

    Η κ. Παπαρήγα δήλωσε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για ένα τρομοκρατικό δίλημμα, «ένα τρομοκρατικό μήνυμα, που λένε στο λαό: Σκύψτε το κεφάλι, ξεχάστε, ξαναψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Ωστόσο, προσέθεσε, πίσω απ? αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα υπάρχει κάτι το θετικό, γιατί δείχνει ότι δεν έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν και να κοροϊδεύουν τον κόσμο όπως πριν.

    Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η λύση σε αυτές τις εκλογές και η μεγάλη ευκαιρία για τον λαό είναι να καταψηφίσει τα δύο κόμματα με φανατισμό και να ενισχύσει το ΚΚΕ, που, όπως τόνισε, είναι το ικανό και έμπειρο κόμμα να μπει μπροστά, μαζί με το λαό, μπροστά στις θύελλες που έρχονται. Είναι το κόμμα εκείνο ?συνέχισε? που ξέρει να συνδυάζει σωστά την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα με την προοπτική να νικήσει ο λαός και να έχει τη δική του εξουσία. «Αυτό για μας είναι το νόημα των εκλογών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

    [09] Περιοδεία Γ. Καρατζαφέρη στη Β. Ελλάδα το Σαββατοκύριακο

    Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, ενώ -σύμφωνα με στενό του συνεργάτη - τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα ανακοινωθούν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που δίδει το Σύνταγμα.

    Στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα επισκεφτεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 την Καβάλα, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στις 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο GALAXY στο κέντρο της πόλης και μία ώρα αργότερα θα απευθύνει ομιλία σε κομματικούς φίλους.

    [10] Άνοδος 0,87% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίσθηκε από υψηλή μεταβλητότητα. Η άνοδος της αγοράς στηρίχθηκε κυρίως στο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της Eurobank, της Alpha Bank και της Coca Cola 3E.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 720,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,87%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 733,61 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,63%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 44,653 εκατ. ευρώ.

    [11] Προς τα πάνω αναθεωρεί το ΔΝΤ την παγκόσμια ανάπτυξη, παρά τα προβλήματα στη Δύση

    Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα τις ολίγον θετικότερες, από τα προηγούμενα δημοσιευμένα στοιχεία, προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, προδικάζοντας πως, παρά τον «αναιμικό» ρυθμό της ανάπτυξης στη Δύση, το συνολικό ΑΕΠ του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 3,5% το 2012 (έναντι 3,3%) και στο 4,1% (από 4.0%) το 2013.

    Η άνοδος αυτή των προγνωστικών του διεθνούς χρηματοοικονομικού ινστιτούτου της Ουάσιγκτον οφείλονται στην πιο αισιόδοξη προοπτική των στοιχείων για την αμερικανική ανάπτυξη (2,1% για φέτος και 2,4 για το 2013, από 1,8 και 2,1% που προβλεπόταν τον Ιανουάριο), όπως επίσης και για τα θετικότερα στοιχεία που προέκυψαν για την Κίνα (8,2% φέτος και 8,8% την επόμενη χρονιά), την Ιαπωνία (2,0%, από 1,7%, για το 2012 και 1,7 %, από 1,6%, για το 2013) και τα ενθαρρυντικά μηνύματα που προέρχονται από την ασταθή Ευρωζώνη (0,3, από 0,5%, για το 2012 και ανάπτυξη 0,9, από 0,8%, το 2013).

    [12] Ερωτική "μαινάδα" είχε εγκλωβίσει σπίτι της 43χρονο Γερμανό

    Ένας ντισκ τζόκεϊ από το Μόναχο, που πρόσφατα η περιπέτειά του είχε απασχολήσει τον Τύπο, όταν κρατήθηκε επί πέντε ώρες ως σεξουαλικό υποχείριο μίας 47χρονης "διψασμένης" για έρωτα συμπατριώτισσάς του, δήλωσε σήμερα πως σκοπεύει να την μηνύσει για σεξουαλικό καταναγκασμό και για στέρηση ελευθερίας.

    Ο 43χρονος dj, ονόματι Ντίτερ Σ., δηλώνει στην εφημερίδα ΤΖ του Μονάχου πως αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία για να τον γλιτώσει από τα νύχια της μαινάδας, από το ίδιο της το διαμέρισμα, όπου τον είχε κλειδώσει, έχοντας κρύψει το κλειδί και αφού τον είχε εξαναγκάσει σε επαναλαμβανόμενους, εξαντλητικούς, γύρους ερωτικών περιπτύξεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 16:30:42 UTC