Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα
  • [02] Μειώσεις 10% - 11% στον βασικό μισθό προτείνουν οι έμποροι
  • [03] Μετατίθεται για ένα μήνα η εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις
  • [04] Νέα δημοσκόπηση δείχνει 10 κόμματα στη Βουλή
  • [05] Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα
  • [06] «Η Ελλάδα ανθεί», αυστριακή πρωτοβουλία για την προβολή της χώρας

  • [01] Α. Σαμαράς: Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα

    «Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει και θα τα καταφέρει, είναι το μήνυμά μας στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ.

    Δίνοντας την βασική προεκλογική του γραμμή ανάφερε ότι «θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους άλλους. Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη την ευρωπαϊκή ταυτότητα την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα». Αναφέρθηκε ξανά στα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

    Έβαλε πάλι στόχο την αυτοδυναμία και ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε». Αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αφήνοντας αιχμή για τους «πολιτικούς εκείνους που μας έλεγαν ότι έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο» και ρωτώντας «τί έχουν να μας πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης». Είπε ακόμη ότι στις 6 Μαΐου η ΝΔ θα βάλλει τέρμα σε αυτόν τον κρατισμό.

    [02] Μειώσεις 10% - 11% στον βασικό μισθό προτείνουν οι έμποροι

    Μειώσεις της τάξης του 10% - 11% στον βασικό μισθό με διατήρηση των θεσμικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων που προβλέπονται από τις προηγούμενες συμβάσεις πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις εμπόρων και μικρομεσαίων στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι τα προεδρεία τους με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία με μειώσεις μισθών στο μικρότερο δυνατόν επίπεδο ώστε να μπορούν να τις αντέξουν.

    Η σημερινή συνάντηση ήταν διερευνητική και όπως αναφέρθηκε μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η διαδικασία του διαλόγου ξεκινάει σχετικά νωρίς - καθώς ισχύει η υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση εργασίας - προκειμένου να μην βρεθεί «με την πλάτη στον τοίχο» καμία από τις δύο πλευρές.

    Στη συνάντηση εκφράστηκε η βούληση των συμβαλλομένων να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αντί επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.

    Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν και πάλι χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμη συγκεκριμένο ραντεβού.

    [03] Μετατίθεται για ένα μήνα η εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις

    Μετατίθεται για ένα μήνα η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η παράταση αποφασίστηκε μετά από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), που ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία.

    [04] Νέα δημοσκόπηση δείχνει 10 κόμματα στη Βουλή

    Λιγότερο από 30% συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, που παρήγγειλε και δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Το Ποντίκι», ενώ διαφαίνεται η πρόθεση των ψηφοφόρων να «στείλει» στη βουλή δέκα κόμματα.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, οι 1.209 ερωτηθέντες ανά την Ελλάδα πρόταξαν τη ΝΔ με ποσοστό 17,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, ο ΛΑΟΣ με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με επίσης 2,5%. Ποσοστό 11% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων, που ψηφίζουν Λευκό ή Αποχή, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,5%.

    [05] Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα

    Με ξέσπασμα στο β' ημίχρονο, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 4-0 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο γκολ σημείωσε ο Τζιμπούρ (64΄, 71΄) και από ένα οι Μιραλάς (53΄), Φετφατζίδης (75΄).

    Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-2

    Τα γκολ των Σίλβα Κλέιτον στο 58΄ και Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις έκριναν την αναμέτρηση στην Τρίπολη, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα.

    ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας 2-0

    Την παρουσία του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας εξασφάλισε και μαθηματικά ο ΠΑΟΚ, χάρη στη νίκη του με 2-0 επί της Δόξας Δράμας στην Τούμπα. Ο Παναγιωτούδης στο 12΄ και ο Νιμανί στο 59΄ πέτυχαν τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς, που έφτασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Ατρόμητο.

    ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-0

    Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Ατρόμητος στο Ολυμπιακό Στάδιο.Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα πλέι οφ, καθώς έχουν κατοχυρώσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

    Παναιτωλικός-Άρης 5-1

    Ανετη νίκη, που μαθηματικά τον κράτησε «ζωντανό» στο θέμα της σωτηρίας, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες, πέτυχε ο Παναιτωλικόςμε 5-1 επί του Άρη στο Αγρίνιο. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Πασάς (11΄), Καμαρά (45΄), Χαριστέας (47΄), ο Σανκαρέ με αυτογκόλ (53΄), Φερνάντες (76΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Γιαννιώτας (74΄).

    Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1

    Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανιωνίου και της Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη. Ο Βασιλακάκης στο 25΄ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και ο Ομο στο 72΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με το οποίο αμφότερες οι ομάδες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία.

    Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-1

    Ο Λεβαδειακός εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα κι έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τον Εργοτέλη. Με γκολ του Σουμπίνιο στο 56΄ οι Βοιωτοί επικράτησαν 1-0 στο Παγκρήτιο και, πλέον, οι Κρητικοί θέλουν οπωσδήποτε νίκη επί της Ξάνθης στα Πηγάδια, προκειμένου να ελπίζουν ότι και τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στα μεγάλα σαλόνια.

    Κέρκυρα-ΟΦΗ 4-1

    Αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, η Κέρκυρα επικράτησε 4-1 του ΟΦΗ, πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στα «μεγάλα σαλόνια». Ο αγώνας έγινε στο «νησί των Φαιάκων» και τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ιωάννου (20΄), Βέντσελ (23΄, +90΄), Γραμμόζης (25΄). Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 13΄ με τον Μάντζιο.

    [06] «Η Ελλάδα ανθεί», αυστριακή πρωτοβουλία για την προβολή της χώρας

    Την ανάδειξη, με τη βοήθεια των πολυμέσων, της ομορφιάς του ελληνικού τοπίου και μιας επίκαιρης εικόνας της Ελλάδας, αντίθετης στις «μανιωδώς μίζερες καθημερινές αναφορές, οι οποίες καθηλώνουν τους ανθρώπους και γεννούν φόβους, από τους οποίους πολύ λίγο απέχει το μίσος», είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας «Η Ελλάδα ανθεί», του γνωστού Αυστριακού σκηνοθέτη Φάμπιαν Έντερ.

    Η πρωτοβουλία βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του διάσημου Αυστριακού καλλιτέχνη, συγγραφέα, ποιητή και ηθοποιού Αντρέ Χέλερ και τη στηρίζουν κορυφαίες αυστριακές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού.

    Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Επιστημών, Έρχαρντ Μπούζεκ, τους διακεκριμένους ηθοποιούς του θεάτρου και κινηματογράφου, Χάραλντ Κρασνίτσερ, Καταρίνα Στέμμπεργκερ, Αλεξάντερ Γκέμπελ, την προβεβλημένη συντονίστρια εκπομπών της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, Μπάρμπαρα Στεκλ, ή τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Γιεργκ Λάιχτφριντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2012 - 18:30:41 UTC