Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλα έτοιμα για το GP στο Μπαχρέιν
  • [02] "Δεκακομματική" Βουλή με προβάδισμα ΝΔ "δείχνει" νέα δημοσκόπηση
  • [03] Τον κίνδυνο να κλείσουν τα ΤΕΙ, επισημαίνουν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων
  • [04] Ζημιές άνω των 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες
  • [05] Στα 7,278 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α' τρίμηνο

  • [01] Όλα έτοιμα για το GP στο Μπαχρέιν

    Τουλάχιστον 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην περιοχή Μπουντάγια του Μπαχρέιν, κοντά στην πρωτεύουσα Μανάμα, μετά την έκκληση αντικυβερνητικών κινημάτων για τη διοργάνωση «τριών ημερών οργής» με την ευκαιρία της διεξαγωγής στη χώρα του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.

    Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Σαλμάν μπιν Χάμαντ αλ Χαλίφα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ακύρωση του αγώνα της Φόρμουλα 1 «θα ενδυνάμωνε τους εξτρεμιστές».

    Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους από το σιρκουί του Σαχίρ και ενώπιον του Μπέρνι Εκλεστόουν, διαχειριστή των εμπορικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα 1, ο αλ Χαλίφα ξεκαθάρισε ότι οι εκκλήσεις για την ακύρωση του αγώνα δεν θα εισακουστούν.

    «Πιστεύω ότι η ακύρωση του αγώνα απλώς θα ενδυναμώσει τους εξτρεμιστές», είπε χαρακτηριστικά.

    Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το Γκραν Πριν για να δείξει ότι η ζωή έχει επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν πέρυσι τη χώρα, στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης, και τις οποίες κατέστειλαν οι αρχές με τη βοήθεια στρατευμάτων από τις χώρες του Κόλπου.

    [02] "Δεκακομματική" Βουλή με προβάδισμα ΝΔ "δείχνει" νέα δημοσκόπηση

    «Δεκακομματική» Βουλή και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

    Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου της εταιρείας, η ΝΔ προηγείται με 22,7% (110 έδρες), και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 17,9% (48 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8% (31 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,5% (25 έδρες), το ΚΚΕ με 9% (24 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά με 8,4% (22 έδρες), η Χρυσή Αυγή με 4,8% (13 έδρες), ο ΛΑΟΣ με 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,2% (9 έδρες), η Δημοκρατική Συμμαχία με 3% (8 έδρες), ενώ, «άλλo κόμμα» προτιμά το το 3,4%.-

    [03] Τον κίνδυνο να κλείσουν τα ΤΕΙ, επισημαίνουν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων

    "Λουκέτο" δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να βάλουν στα Ιδρύματά τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη.

    Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των ΤΕΙ επαναλαμβάνουν στην επιστολή τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεπεία της οικονομικής δυσπραγίας, και τονίζουν, ότι εάν δεν εγκριθούν οι προϋπολογισμοί του 2012 με την απεμπλοκή τους από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης που ορίζει ο νέος Νόμος Πλαίσιο "είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος εκτός των φοιτητικών αντιδράσεων, να καταλήξουμε σε μία εκ των πραγμάτων αναστολή λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας".

    [04] Ζημιές άνω των 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες

    Zημίες δεκάδων δισ. ευρώ κατέγραψαν οι τράπεζες λόγω της συμμετοχής τους στο «κούρεμα» του χρέους, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της χρήσης 2011 που ανακοίνωσαν τα σημαντικότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Συγκεκριμένα:

    Σε 12,3 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική ζημία του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, σε 3,810 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες της Alpha Bank, ενώσε 5,5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές ζημιές μετά από φόρους του ομίλου της Eurobank.

    Οι ζημιές του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώθηκαν σε 6,3 δισ. ευρώ, ενώ σε 249,8 εκατ. ευρώ, ανήλθαν οι ζημιές (αποτελέσματα προ φόρων) για τον όμιλο της Attica Bank.

    [05] Στα 7,278 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α' τρίμηνο

    Στα 7,278 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2012, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 333 εκατ. ευρώ. Έτσι παρουσίασε βελτίωση έναντι του στόχου ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 8,596 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος ύψους 1,399 δισ ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αυξήθηκε κατά 2,3 δισ. ευρώ η επιχορήγηση του προϋπολογισμού για τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) από αδιάθετα κεφάλαια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ΙΚΑ εμφανίζεται πλέον να έχει καλύψει το 43,7% της ετήσιας επιχορήγησης έναντι 64,5% που ήταν στο δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 12,840 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση της τάξης των 135 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου 12,975 δισ. ευρώ του συμπληρωματικού προϋπολογισμού του 2012. Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 11,443 δισ. ευρώ , παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 160 εκατ. έναντι του στόχου 11,603 δισ. ευρώ. Η υστέρηση αυτή οφείλεται στη μείωση των εσόδων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, κυρίως λόγω μεγαλύτερης της αναμενόμενης μείωσης στην κατανάλωση πετρελαιοειδών προϊόντων, και κυρίως της βενζίνης, και στη μείωση των εσόδων από το Φ.Π.Α. εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης.

    Τα έσοδα προ επιστροφών εμφανίζονται υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2011 κυρίως - σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών - λόγω των θετικών επιπτώσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία υπερκάλυψε την υστέρηση των εσόδων λόγω της λήξης της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί το 2011 και τη μείωση των εσόδων από φόρους συναλλαγών (κυρίως ΦΠΑ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 April 2012 - 18:30:31 UTC