Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο στο Ζάππειο παρουσιάζεται το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα οι εκλογές
  • [03] Γ. Καρατζαφέρης: Ο λαός πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα τις ανάγκες της χώρας
  • [04] Δεξαμενόπλοιο προσάραξε δυτικά του Θερμαϊκού κόλπου
  • [05] "Τέλος" ο Χακόμπο από τον Αστέρα Τρίπολης

  • [01] Αύριο στο Ζάππειο παρουσιάζεται το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ

    Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει αύριο, στο Ζάππειο, το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του και αναμένεται ότι θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

    Μιλώντας στην Άρτα, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι όσο περισσότερη δύναμη του δώσει ο λαός, τόσο ισχυρότερος θα είναι για να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό.

    Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε την συγκυβέρνηση, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, στην Αριστερά αλλά και στα κόμματα της κεντροδεξιάς και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η παράταξή του θα πάρει τη νίκη.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα οι εκλογές

    Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα είναι η 6η Μαΐου, ημέρα των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, για να αναδειχθεί μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να καταγγείλει, να ανατρέψει και να αρνηθεί τις δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα, μέσω του μνημονίου, στη συρρίκνωση, τη φτώχεια, την υποτέλεια και την υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης.

    Από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος, κατήγγειλε της κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, οι οποίες επέτρεψαν, όπως είπε, «με τη στάση τους, να γίνει η χώρα πειραματόζωο ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το μέλλον της Ευρώπης».

    «Ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο όχι στην υποτέλεια όσων μας κυβέρνησαν και μας έφτασαν στο σημείο να συγκρίνεται η σημερινή εποχή με την εποχή του πολέμου όπου επικρατούσε λόγω της κατοχής, δυστυχία, φτώχεια και καταστροφή», τόνισε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας παράλληλα πως «η ψήφος την 6η Μαίου δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί -και είναι αποφάσεις αναξιοπρέπειας, αναποτελεσματικότητας- οι οποίες στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, οδήγησαν, μέσα από συνεχή λάθη, στο να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, να προτάσσονται, τα θέλω των πιστωτών μας από τις Βρυξέλλες».

    [03] Γ. Καρατζαφέρης: Ο λαός πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα τις ανάγκες της χώρας

    Έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου την επομένη των εκλογών, εφόσον το κόμμα που λάβει τη διερευνητική εντολή υιοθετήσει τη θέση του κόμματός του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εκτός μνημονίου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Καβάλα.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πολλές φορές ότι η μοναδική λύση «για διέξοδο από την κρίση, προκειμένου να σωθεί η χώρα και να βγει από τη σήψη είναι να εγκαταλείψει τους επαχθείς όρους του μνημονίου, δηλώνοντάς το ευθαρσώς προς όλους τους δανειστές της σε Ευρώπη και Αμερική».

    Αναφερόμενος στις εκλογές της 6ης Μαΐου υπογράμμισε ότι πρέπει το εκλογικό σώμα να ψηφίσει, όχι με γνώμονα τον δικαιολογημένο θυμό του, αλλά με γνώμονα τη λογική και τις ανάγκες της χώρας.

    [04] Δεξαμενόπλοιο προσάραξε δυτικά του Θερμαϊκού κόλπου

    Δεξαμενόπλοιο προσάραξε, γύρω στις 11 το πρωί, στα δυτικά του Θερμαϊκού κόλπου.

    Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ, ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, αντιπλοίαρχος Νικόλαος Κλιάκας, πρόκειται για το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Blue Ocean», που προσάραξε στη θέση Παλιομάνα, έμφορτο με πετρέλαιο.

    Στο σημείο βρίσκεται ρυμουλκό, ενώ σύμφωνα με τον λιμενάρχη - μέχρι στιγμής - δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.

    [05] "Τέλος" ο Χακόμπο από τον Αστέρα Τρίπολης

    Παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης αποτελεί ο Χακόμπο Σανθ. Ο τερματοφύλακας - αποκάλυψη της φετινής Σούπερ Λίγκας, έλυσε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Αρκαδίας, κάτι που είχε προαναγγείλει άλλωστε προ εβδομάδων.

    Ο 28χρονος Ισπανός δεν θα δυσκολευθεί να βρει ομάδα, αφού μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις σε 22 αγώνες που έδωσε με τον Αστέρα, ανέβασε τις μετοχές του και πάλι, αφού πριν από χρόνια θεωρούνταν ως ένας από τους καλύτερους νέους τερματοφύλακες της Ισπανίας.

    Δημοσιεύματα από την Τρίπολη κάνουν λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Εβερτον, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από το εξωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 April 2012 - 12:30:30 UTC