Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στόχος μας να τα αλλάξουμε όλα
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης
  • [03] Ομογενής δωρίζει την επιχείρισή του σε ανέργους
  • [04] Βραβεύτηκε στην Αίγυπτο δραστήρια ομογενής επιχειρηματίας
  • [05] Δέσμευση ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα
  • [06] Προσωρινό θερινό ωράριο λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • [07] Π. Καμμένος: Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το κατεστημένο
  • [08] Μ. Μόντι: Υπάρχουν ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στόχος μας να τα αλλάξουμε όλα

    Το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία, παρουσιάζει αυτή την ώρα στο Ζάππειο ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

    «Στόχος μας είναι να τα αλλάξουμε όλα. Και το σύστημα διακυβέρνησης και το μοντέλο ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Σαμαράς, στην έναρξη της ομιλίας του.

    Χαρακτήρισε δε, τις εκλογές της 6ης Μαΐου τις πιο κρίσιμες από το 1974, γιατί κλείνουν, όπως είπε, "την ιστορική περίοδο της μεταπολίτευσης".

    [02] Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης

    «Τα θεμελιώδη δικαιώματα σε αυτούς τους μειούμενους πόρους, όπως ο καθαρός αέρας και το καθαρό νερό, καθώς και η υγιεινή τροφή» κάλεσε τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, Μιγκέλ ντ' Εσκότο, στις 22 Απριλίου του 2010. Σε εκείνη τη συνεδρίαση ο Οργανισμός υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, και καθιέρωσε την 22α Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης».

    Η φετινή Ημέρα της Γης βρίσκει τον πλανήτη τραυματισμένο. Το μέλλον του είναι δυσοίωνο. Η κρίση στην παγκόσμια οικονομία της αγοράς, στην «οικονομία-καζίνο», όπως τη χαρακτηρίζει ο Αμερικανός συγγραφέας και αρθρογράφος, στο Time, παλιά και σήμερα στο Vanity Fair, Κουρτ Άντερσεν, θέτει προτεραιότητες που παραμερίζουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Της διαδικασίας συμβίωσης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

    «Πλέον, μέρα με τη μέρα, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι μπροστά μας και δεν υπάρχουν θετικές προοπτικές για την αντιμετώπισή του» επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διεθνείς κλιματικές συνομιλίες, Δημήτρης Λάλας.

    Η Γη δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα. Είναι, ωστόσο, σώφρον να φροντίζει ο καθείς τα του οίκου του. Η ελληνική γη πληγώνεται από τα παιδιά της συστηματικά και οι διαπιστώσεις τριών από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

    «Αυτό που πληγώνει το ελληνικό κομμάτι της Γης είναι, πρώτα απ? όλα η παντελής απουσία βούλησης να αρθούν τα πολλαπλά προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο Αχιλλέας Πληθάρας της WWF Ελλάς.

    «Δυστυχώς, στις μέρες μας επικρατεί ένας απόλυτος πανικός και οι επιλογές που προτείνονται από τους σημερινούς πολιτικούς και από αυτούς που θέλουν αύριο να είναι ηγέτες είναι επιλογές πανικού» λέει ο Νίκος Χαραλαμπίδης του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace.

    «Η οικονομία είναι μέρος του οικοσυστήματός μας και όχι το οικοσύστημα μέρος της οικονομίας μας» υπογραμμίζει η Δήμητρα Σπασαρίδου του Δικτύου Μεσόγειος SOS. Εκτιμά ότι οι πολιτικές που προωθούνται σήμερα δεν είναι βιώσιμες. Ποιες είναι αυτές οι πολιτικές, ποια είναι τα πλήγματα που καταφέρονται στο σώμα της «Ελληνίδας Μάνας Γης»;

    [03] Ομογενής δωρίζει την επιχείρισή του σε ανέργους

    Η ιστορία ακούγεται απίστευτη, θυμίζοντας μάλλον παραμύθι, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή.

    Ο ομογενής Άθα Ματσάκος, γεννημένος στην Αυστραλία, με καταγωγή από την Κατερίνη, χαρίζει την επιχείρησή του επιδιόρθωσης αυτοκινήτων, σε κάποιον που είναι άνεργος και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η αξία της είναι 150.000 δολάρια.

    Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της προσφοράς, στην εφημερίδα «Herald Sun», είχε ήδη τηλεφωνήματα από 500 άτομα. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει τόση ανταπόκριση. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό. Εκείνο που τους λέω είναι να έρθουν να δουν τον χώρο, να εξακριβώσω κι εγώ αν ξέρουν τη δουλειά, αν πράγματι έχουν ανάγκη βοήθειας και αν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν σε χωριό» είπε.

    Το Camperdown, όπου ζει ο σύγχρονος Σαμαρείτης, έχει 3.165 κατοίκους - σύμφωνα με την απογραφή του 2006 - και βρίσκεται 194 χλμ. νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, γραφικό χωριό, περικυκλωμένο από τρεις λίμνες με πλούσιο ψάρι και ξαπλωμένο στους πρόποδες του Mount Leura. Είναι γνωστό για τα κλασικά ιστορικά του κτίρια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ο γοτθικού ρυθμού Πύργος με το ρολόι, ύψους 131 μέτρων, το Πολεμικό Μνημείο, το Μνημείο των Στρατιωτών, το Δικαστήριο, το Ταχυδρομείο και το Βασιλικό Θέατρο. 'Εχει επίσης πολλά αθλητικά κλαμπ, όπως κρίκετ, ποδηλασίας, γκολφ, ιππασίας, τένις, ιστιοπλοΐας, ποδοσφαίρου, θαλάσσιου σκι κ.ά.

    «Είναι ιδανικό μέρος για έναν οικογενειάρχη που θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του σ' ένα ωραίο περιβάλλον, μακριά από το θόρυβο της πόλης και το άγχος που προκαλεί συχνά η πολυκοσμία, χωρίς, στην ουσία, να τους λείψει τίποτε. Προσωπικά, αυτόν τον τόπο δεν θα τον άλλαζα με κανέναν» λέει ο κ. Ματσάκος και προσθέτει: «Είναι η μεγαλύτερη απόλαυση να μπορείς να δίνεις χαρά στον άνθρωπο. Ανακούφιση και χαρά. Αυτά τα δύο μαζί με τον βασικό παράγοντα της αγάπης για τον άνθρωπο, νομίζω ότι καθορίζουν και το νόημα της ζωής».

    [04] Βραβεύτηκε στην Αίγυπτο δραστήρια ομογενής επιχειρηματίας

    Σημαντική βράβευση από τον Αιγύπτιο Υπουργό Τουρισμού έλαβε πρόσφατα η δραστήρια αλεξανδρινή επιχειρηματίας Αλίκη Αντωνίου, ιδιοκτήτρια του ιστορικού ζαχαροπλαστείου «Delices», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου «Νέο Φως».

    Το γεγονός καταγράφει και η εβδομαδιαία εφημερίδα «Al Badr Gadida», στο τελευταίο τεύχος της, όπου αναφέρει ότι σε ειδική τελετή βραβεύτηκαν «αποτελεσματικοί παράγοντες του τουρισμού, που συμβάλουν στην οικονομία της Αιγύπτου». Στη βράβευση παρέστησε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

    Να σημειωθεί ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας της Αλίκης Αντωνίου, η οποία τιμά με το έργο της την ελληνική παροικία με την προσφορά της στο Λύκειο Ελληνίδων, ξεκινάει από το 1922.

    [05] Δέσμευση ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα

    Τα μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεσμεύθηκαν το Σάββατο να διασφαλίσουν την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

    «Δέσμευσή μας παραμένει η ανάληψη των απαραίτητων δράσεων ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα», αναφέρει η τελική ανακοίνωση του ΔΝΤ μετά το πέρας των εαρινής διάσκεψης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

    Περισσότερες από 20 χώρες μέλη του ΔΝΤ δεσμεύθηκαν να προσφέρουν ως «παγκόσμιο τείχος προστασίας» στα αποθεματικά του Ταμείου περισσότερα από 430 δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Αυτή η προσπάθεια, μαζί με τις εθνικές και περιφερειακές δομικές, δημοσιονομικές και νομισματικές δράσεις που έχουν εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες, δείχνουν την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να διασφαλίσει την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και να θέσει σε πιο υγιείς βάσεις την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη» προσθέτει η ανακοίνωση.

    Επιμέλεια: Εύα Μορώνη

    [06] Προσωρινό θερινό ωράριο λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    Οδηγίες προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφορικά με το θέμα του θερινού ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας, απέστειλε ο αρμόδιος υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος.

    Ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου, ζήτησε την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας από τις 9.30 πμ. έως τις 5.30 μμ.

    [07] Π. Καμμένος: Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το κατεστημένο

    «Είμαστε κόμμα κυβέρνησης και δεν λέμε τι δεν θα κάνουμε, αλλά ανακοινώνουμε τι θα πράξουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το κατεστημένο» τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος «Ανεξάρτητοι 'Ελληνες», Πάνος Καμμένος, που, από χθες, πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στον Έβρο.

    Ο ίδιος ανέφερε ότι το Κίνημα, δεν υπόσχεται λεφτά και μαγικές λύσεις, αλλά αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της οικογένειας, σημειώνοντας ότι « δεν θα αφήσουμε τους τοκογλύφους να κάνουν κατασχέσεις περιουσίας, ούτε θα αφήσουμε να γίνονται αυτοκτονίες πολιτών».

    Ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ λέγοντας πως η συγκυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει την εθνική κυριαρχία και κάλεσε τους νέους να μιλήσουν στις μεγαλύτερες ηλικίες, που, όπως ανέφερε, εκβιάζονται με απειλές για περικοπή των συντάξεων, για τις συνέπειες του μνημονίου.

    Επιτέθηκε εκ νέου στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, κατηγορώντας το ότι προχωρά σε σχέδιο άλωσης της Θράκης με εκβιασμούς και απειλές σε βάρος χριστιανών και μουσουλμάνων, τονίζοντας ότι αυτή η πρακτική ενισχύεται από κέντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως στη Γερμανία.

    [08] Μ. Μόντι: Υπάρχουν ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας

    «Yπάρχουν ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας, έστω και αν το κράτος δεν μπορεί να στείλει πολλά μηνύματα ανάπτυξης σε ότι αφορά την χρηματική παρέμβαση» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, επισκεπτόμενος τη Διεθνή Έκθεση Επίπλου του Μιλάνου.

    Ο Μόντι πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «δεν σκέπτεται να επιβάλλει δεύτερο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας», όπως ανέφερε, με έμφαση, ο ιταλικός τύπος. 'Αφησε, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ενδεχόμενης υιοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου στο μέλλον, προσθέτοντας ότι «ορισμένες φορές υπάρχουν εξαιρετικές ιδέες, που δεν τις έχει, όμως, κατ' ανάγκη, υπόψη της η κυβέρνηση».

    Ο Ιταλός τεχνοκράτης - πρωθυπουργός κατέστησε, πάντως, σαφές ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η οδός της δημοσιονομικής εξυγίανσης, διότι «οι πολιτικοί ζήτησαν από τους μη πολιτικούς να δώσουν ένα χέρι βοήθειας και η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού επειδή, στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις προχώρησαν σε πολλές παροχές, με μέτρα συχνά αντιφατικά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 April 2012 - 10:30:34 UTC