Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του Ολάντ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
  • [02] Σούπερ Λιγκ: "Έπεσαν" Εργοτέλης και Παναιτωλικός
  • [03] Αλ.Τσίπρας: Στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ για την μεγάλη ανατροπή
  • [04] Τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών της ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία
  • [05] Μνημόνιο ή δημοκρατία το διακύβευμα των εκλογών, ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας
  • [06] Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑΟΣ μπορεί και πρέπει «να είναι πιο ψηλά»

  • [01] Προβάδισμα του Ολάντ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

    Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται με 29,3% έναντι του Νικολά Σαρκοζί με 26%, σύμφωνα από τις πρώτες καταμετρήσεις ψηφοδελτίων σε 200 εκλογικά κέντρα και όχι δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα ( exit polls).

    Η Μαρίν Λεπέν κατοχυρώνει την τρίτη θέση με 18,2%, ο Μελανσόν συγκέντρωσε 11,1 % ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϋρού έπεσε κάτω στο 9,1 % .

    Στο μεταξύ, ποικίλλα έξιτ-πολ όλα από τη Γαλλία καταδεικνύουν ότι ο Ολάντ κέρδισε σαφώς, σήμερα, περισσότερες ψήφους έναντι του νυν προέδρου Νικολά Σαρκοζί :

  • Τα ανωτέρω έξιτ-πολ δίνουν το προβάδισμα στον Ολάντ --με εύρος ψήφων από 28,4% έως και 29,3% , την ώρα που στον Σαρκοζί πιστώνουν εύρος ψήφων, που κυμαίνεται από 25,5% έως και 27%.

    [02] Σούπερ Λιγκ: "Έπεσαν" Εργοτέλης και Παναιτωλικός

    Με τον Παναθηναϊκό να αποκτά προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στα πλέι οφ, ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Οι "πράσινοι" συνέτριψαν 4-0 τον Παναιτωλικό, την ώρα που ο Ατρόμητος έχανε 2-0 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ 4-3 από τον Λεβαδειακό, ενώ η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Δόξα Δράμα.

    Οι Δραμινοί, μαζί με τον Παναιτωλικό και τον Εργοτέλη υποβιβάστηκαν στη Β΄ κατηγορία (Football League), ενώ σώθηκε η Κέρκυρα.

    [03] Αλ.Τσίπρας: Στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ για την μεγάλη ανατροπή

    Να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους για τη μεγάλη ανατροπή, κάλεσε τον ροδιακό λαό, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας. Είναι μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα να πιστεύει κάποιος ότι μια μνημονιακή συγκυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί τον 13ο και 14ο μισθό καθώς και τους μισθούς και τις συντάξεις, τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι μόνο η Αριστερά μπορεί να το κάνει και ότι ο κόσμος πρέπει να τιμωρήσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ενισχύοντας την ενωτική φωνή της Αριστεράς. Από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν μόνο το οικονομικό κατεστημένο και οι δανειστές της χώρας, είπε, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Σχολιάζοντας τις οικονομικές προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ., που έγιναν σήμερα στο Ζάππειο, τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε, με τις προτάσεις αυτές, ότι είναι ένας αμετανόητος υποστηρικτής της μνημονιακής πολιτικής και ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι απλά το δεύτερο Μνημόνιο.

    [04] Τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών της ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία

    Τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα η Κοινωνική Συμφωνία.

    Στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία και προερχόμενα από όλες τις επαγγελματικές τάξεις».

    Μεταξύ άλλων, στα ψηφοδέλτια του κόμματος συγκαταλέγονται και οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Τάκης Δημητρουλόπουλος.

    [05] Μνημόνιο ή δημοκρατία το διακύβευμα των εκλογών, ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας

    Το διακύβευμα των εκλογών είναι μνημόνιο ή δημοκρατία τόνισε σε δηλώσεις του στη Ρόδο, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ότι προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα λιτότητας που θα ακολουθήσουν.

    Το δεύτερο μνημόνιο αποτελεί το κοινό πρόγραμμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεταφρασμένο στα ελληνικά, τόνισε ο κ. Τσίπρας ενώ επεσήμανε ότι εάν εφαρμοσθούν τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, πολύ φοβάται ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ και ΕΕ.

    [06] Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑΟΣ μπορεί και πρέπει «να είναι πιο ψηλά»

    Tην πεποίθηση ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) μπορεί και πρέπει «να είναι πιο ψηλά», σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, «γιατί το χρωστάει στην Ελλάδα», εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Γεώργιος Καρατζαφέρης, μιλώντας σε συγκέντρωση υποψήφιων βουλευτών.

    Ο κ.Καρατζαφέρης, που χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι με την αυξημένη συμμετοχή υποψηφίων από τη Θεσσαλονίκη, ο ΛΑΟΣ «εκπληρώνει την τιμή, που τού κάνει η πόλη, να τού δίνει πάντα τα υψηλότερα ποσοστά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 April 2012 - 20:30:32 UTC