Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας επικεφαλής στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ
  • [03] Στις 21.30 θα ξέρουμε το αποτέλεσμα των εκλογών
  • [04] Αλλάζει το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού
  • [05] Νέο εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο
  • [06] Έργα βωβού κινηματογράφου «αποκτούν» φωνή στο Μέγαρο Μουσικής
  • [07] Εκδίδεται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου ο Μ. Ψωμιάδης
  • [08] Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Volvo στην ελληνική αγορά το πρώτο τρίμηνο
  • [09] Διαδικτυακή κοινότητα χρηστών φέρνει σε επαφή ντόπιους και τουρίστες της Αθήνας

  • [01] Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας επικεφαλής στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι ένα αγωνιστικό και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο και απαρτίζεται από ανθρώπους που εκπροσωπούν την δημιουργική και αισιόδοξη Ελλάδα, αλλά και την Ελλάδα που πατά στο έδαφος της πραγματικότητας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας πριν από λίγο στην Ιπποκράτους το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.

    Χρειαζόμαστε έναν τόνο αισιοδοξίας και μια τελική προσπάθεια και εφόσον κάνουμε την προσπάθεια όλοι οι Έλληνες θα πετύχουμε, είπε ο κ. Βενιζέλος.

    Η σύνθεση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

    Πύρρος Δήμας: Ολυμπιονίκης άρσης βαρών

    Φώφη Γεννηματά: Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός

    Νίκος Ανδρουλάκης: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μηχανικός.

    Θεόδωρος Καριώτης: Καθηγητής Δικαίου Θάλασσας, μέλος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

    Κυριακή Σταμαδιάνου: Αντιπρόεδρος Ένωσης ασκουμένων δικηγόρων Αθήνας

    Αθανάσιος Τσαφτάρης: Καθηγητής ΑΠΘ

    Τάσος Φλάμπουρας: Επιχειρηματίας τεχνολογιών Διαδικτύου

    Άρτεμις Παπαδάκου: Αρχιτέκτων

    Σωτήρης Γκασούκας: Εκπρόσωπος ατόμων με ειδικές ανάγκες

    Άννα Πάντου: αντιπρόεδρος ελληνικής εταιρείας προστασίας ανάπηρων παιδιών

    Φραγκίσκος Μπριλλάκης: Νέος αγρότης

    Μαρία Αναγνωστοπούλου: Γιατρός, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

    [02] Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ

    O Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ενώ ακολουθούν οι δύο στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης.

    Στην 4η θέση βρίσκεται ο χημικός μηχανικός του Πολυτεχνείου της Λοζάνης Ηλίας Κονοφάγος, και ακολουθούν η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή- Παπασαλή, ο πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Σταύρος Παπαγεωργίου, η πολιτική μηχανικός Μαρία Ελένη Σούκουλου - Βιλιάλη, ο οικονομολόγος και γιός του δολοφονημένου Γρηγορίου Λαμπράκη, Θεόδωρος, ο υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας Γιώργος Πετράκης, ο πτυχιούχος Μηχανολογίας Σωτήριος Βαχαβιώλος , η Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Δήμητρα Λυγούρα και ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δημήτρης Τσομώκος

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του τόνισε πως απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής της ΝΔ και πως είναι ένα ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος.

    [03] Στις 21.30 θα ξέρουμε το αποτέλεσμα των εκλογών

    Στις 9:30 το βράδυ αναμένεται να δοθεί από τη Singular Logic η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, που αναλαμβάνει εδώ και 31 χρόνια τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Η γρήγορη ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) οφείλεται στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές και με ένα δείγμα 5.000 εκλογικών τμημάτων, τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Το συγκεκριμένο σύστημα παρουσίασαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Singular Logic, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της Singular Logic Μαρίκα Λάμπρου διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει η ασφαλής εκτίμηση εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, ενώ συμπλήρωσε ότι η επιτυχία της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, θα επιτευχθεί από την καθοριστική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία, καθώς και στην ανταπόκριση των δικαστικών αντιπροσώπων στη χρήση του SRT.

    Την πεποίθησή του ότι η εκλογική διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    [04] Αλλάζει το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού

    Νέο βιβλίο ιστορίας θα διδάσκεται πλέον στους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού, στη θέση του γνωστού βιβλίου της Μ. Ρεπούση, που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις όταν ήταν υπουργός Παιδείας η Μ. Γιαννάκου και που τελικά είχε αποσυρθεί. Έτσι με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη ΣΤ' Δημοτικού το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής και την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο ιστορίας της Στ' Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -πριν αυτό καταργηθεί- το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και την αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.

    [05] Νέο εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο

    Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναμένεται να δοθεί σύντομα το «πράσινο φως» ώστε να γίνεται ακόμη και σε δίχρονα Ελληνόπουλα το νέο τετραδύναμο συζευγμένο εμβόλιο Menveo για τον μηνιγγιτιδόκοκκο, που έως σήμερα γίνεται σε παιδιά άνω των 11 ετών. Το νέο εμβόλιο που τον τελευταίο χρόνο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά καλύπτει τις τέσσερις βασικότερες οροομάδες του Neisseria meningitides (Α, C, W135 και Υ).

    Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και λοιμωξιόλογο, Μαρία Θεοδωρίδου, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες το εμβόλιο έχει πάρει άδεια για να χορηγείται σε παιδιά ηλικίας από δύο ετών και άνω.

    [06] Έργα βωβού κινηματογράφου «αποκτούν» φωνή στο Μέγαρο Μουσικής

    Πέντε σπουδαία έργα του παγκόσμιου βωβού κινηματογράφου, αποκτούν «φωνή» χάρη στις συνθέσεις που έγραψαν ειδικά γι' αυτά πέντε σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί. Πρόκειται για ταινίες για τις οποίες η επίσημη παρτιτούρα δεν υπάρχει, πλέον, διαθέσιμη ή απλώς δεν γράφτηκε ποτέ μουσική.

    Το αποτέλεσμα του εν λόγω εγχειρήματος που στηρίζεται στη σύμπραξη του συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα, καθηγητή του Εργαστηρίου Film Scoring (Μουσικής Σύνθεσης για Media) - με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Στην εκδήλωση αριστοτεχνικά και ανατρεπτικά για την εποχή τους φιλμς, έργα κορυφαίων καλλιτεχνών των αρχών του 20ού αιώνα, «ντύνονται» με σημερινές, νεωτεριστικές μουσικές συνθέσεις 'Ετσι, η «αφηρημένα εικαστική» ταινία «Lictspiel, Opus I» (1921) σε σκηνοθεσία του Γερμανού πρωτοπόρου των multimedia Βάλτερ Ρούτμαν παρουσιάζεται σε μουσική της Ηρώς Φυτράκη. Ο Ηλίας Νικολαϊδης ντύνει μουσικά την ταινία «Symphonie Diagonale» (1924) του Σουηδού ντανταϊστή ζωγράφου και κινηματογραφιστή Βίκινγκ Εγκελινγκ. Το κινηματογραφικό ποίημα «Emak Bakia» (1926) του κορυφαίου σουρεαλιστή Μαν Ρέι ανέλαβε να επενδύσει μουσικά η Γεωργία Καλοδίκη. Τέλος, ο Αλέξανδρος Μούζας, ο οποίος έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς, γράφει μουσική για τις ταινίες «Tusalava» (1929) του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη και γλύπτη Λεν Λάι και «Film» (1965), το μοναδικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, σκηνοθετημένο από τον Αμερικανό Αλαν Σνάιντερ.

    Τα έργα ερμηνεύει, σε πρώτη εκτέλεση, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

    [07] Εκδίδεται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου ο Μ. Ψωμιάδης

    Στις 2 μετά το μεσημέρι, της ερχόμενης Δευτέρας, 30 Απριλίου 2012, το κλιμάκιο της Interpol στη ΠΓΔΜ θα παραδώσει στα σύνορα (Εύζωνες) τον Μάκη Ψωμιάδη, στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης της γείτονος έκανε τελικά δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, που είχε υποβάλλει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    [08] Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Volvo στην ελληνική αγορά το πρώτο τρίμηνο

    Η Volvo ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 27%. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ανάμεσα στις πρώτες είκοσι μάρκες της ελληνικής αγοράς.

    Η Volvo ήταν η μόνη εταιρεία από τις πολυτελείς μάρκες που σημείωσε αύξηση πωλήσεων, ενώ την ίδια περίοδο αυτή η κατηγορία παρουσίασε πτώση που άγγιξε και το 40%.

    Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι η άνοδος της εταιρείας σημειώνεται σε μία αγορά που διακρίνεται από πτωτικές τάσεις, της τάξης του 32%, με μόλις τέσσερις από τις τριάντα συνολικά μάρκες της αγοράς να παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

    Σημαντική είναι επίσης και η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Volvo, που έφθασε το 2,7%.

    Τα επτά στα δέκα μοντέλα της μάρκας που πουλήθηκαν το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος του 2012 ήταν ντιζελ, ενώ ένα στα τρία αντιπροσώπευε εταιρική πώληση.

    Την πρώτη θέση στις πωλήσεις της Volvo κατέχουν τα μοντέλα S60 και V60, με τιμή εκκίνησης ? στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Optimum - τα 23.900 ευρώ και 25.400 ευρώ αντίστοιχα (τιμές που ισχύουν και όταν δεν υπάρχει απόσυρση).

    Αποτελούν από κοινού το περίπου 45% των πωλήσεων της μάρκας για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Σε συνδυασμό με τις επίσης υψηλές πωλήσεις των S40 και V50 την ίδια περίοδο, η Volvo αναδεικνύεται η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα στο D-segment, των μεσαίων οικογενειακών μοντέλων.

    Σχολιάζοντας την πορεία της Volvo το πρώτο τρίμηνο του 2012, ο Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas δήλωσε: "Με δεδομένο ότι το 2012 αναμένεται μία πολύ δύσκολη χρονιά, η μέχρι τώρα πορεία μας δείχνει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Πιστοί στο premium DNA της μάρκας, εξασφαλίζουμε και προσφέρουμε πλούσια εξοπλισμένα αυτοκίνητα στη σωστή τιμή, με τους κορυφαίους κινητήρες diesel και βενζίνης της αγοράς. Αποδεικνύεται ότι οι καταναλωτές αυτό το αναγνωρίζουν και μας τιμούν με την προτίμησή τους.

    Παραμένουμε αισιόδοξοι για το άμεσο μέλλον, καθώς η άφιξη τον Ιούλιο του ολοκαίνουριου Volvo V40, του νέου 5-θυρου Σουηδικού hatchback, αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις της Volvo στην Ελλάδα".

    Σημειώνεται ότι η Volvo εφοδιάζει τα περισσότερα μοντέλα της με έναν εξελιγμένο κινητήρα Turbo Diesel 1.600 κ.εκ. απόδοσης 115 ίππων. Ροπή 27,4χλγμ. σε μεγάλο εύρος στροφών.

    Διαθέτει σύστημα Start/Stop, που συνεισφέρει στον περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Με τον κινητήρα αυτόν το Volvo S60 με σύστημα start/stop έχει κατανάλωση καυσίμου 4,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 114 γραμ./χλμ.

    [09] Διαδικτυακή κοινότητα χρηστών φέρνει σε επαφή ντόπιους και τουρίστες της Αθήνας

    Γίνε «dopios» στην πόλη σου προτρέπει τους κατοίκους της Αθήνας μία νέα διαδικτυακή κοινότητα χρηστών παροτρύνοντάς τους να δείξουν σε τουρίστες από όλο τον κόσμο τις ομορφιές της πόλης τους μέσα από τα δικά τους μάτια: βόλτα στα καλύτερα μπαρ της πόλης, εκδρομές σε κοντινά νησιά, σπιτικό παραδοσιακό γεύμα, ακόμα και bouzoukia night!

    Πρόκειται για την ιστοσελίδα Dopios (www.dopios.com), μία κοινότητα χρηστών που συνδέει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να επισκεφθούν μία πόλη με τους ντόπιους της πόλης αυτής. Ο κάθε ντόπιος καταγράφει μέσω του προφίλ του στο Dopios τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στον τουρίστα, εμπειρίες που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα των τουριστικών οδηγών. Σε αυτές συγκαταλέγονται φαγητό με την οικογένειά του, εκδρομή με ιστιοπλοϊκό, νυχτερινή έξοδο στα μπαρ της πόλης, βουτιές σε κοντινούς προορισμούς, ξενάγηση στα φοιτητικά στέκια, βόλτα στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, ακόμα και μάζεμα ελιάς!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2012 - 16:30:40 UTC