Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή οι συγκατηγορούμενοι του Α. Τσοχατζόπουλου
  • [02] Άνετη νίκη του Ρόμνεϊ σε πέντε ακόμη πολιτείες
  • [03] Νέο τουρκικό σίριαλ γυρίζεται στη Λέσβο
  • [04] Η ιστορία της τέχνης του Γουτεμβέργιου στα Χανιά
  • [05] Νέο κρούσμα "τρελών αγελάδων" στην Καλιφόρνια

  • [01] Στον ανακριτή οι συγκατηγορούμενοι του Α. Τσοχατζόπουλου

    Eνώπιον του ανακριτή της δικογραφίας Τσοχατζόπουλου ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι απολογίες των υπολοίπων δέκα κατηγορουμένων για τη νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού, υπόθεση για την οποία έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι τόσο ο πρωταγωνιστής πρώην πολιτικός, όσο και τέσσερις φερόμενοι ως συνεργάτες του.

    Οι δέκα κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού, κατά το κατηγορητήριο είχαν ποινικά κολάσιμο ρόλο και συμμετείχαν σε οργάνωση που επί σειρά ετών συνέδραμε στην προσπάθεια του πρώην υπουργού να αποκρύψει την πραγματική προέλευση ή να εμφανίσει ως νόμιμα μεγάλα χρηματικά ποσά που φέρεται να έλαβε για δύο μεγάλες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας.

    Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, έχουν κληθεί να απολογηθούν την Παρασκευή.

    [02] Άνετη νίκη του Ρόμνεϊ σε πέντε ακόμη πολιτείες

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε άνετα στις ψηφοφορίες οι οποίες διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη και στην Πενσιλβάνια χθες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Ο Ρόμνεϊ κέρδισε επίσης στις ψηφοφορίες σε άλλες τρεις πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες--στο Κονέτικατ, στο Ντέλαγουερ και στο Ρόουντ Άιλαντ.

    Οι πέντε πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες χθες δίνουν μαζί 231 εκλέκτορες στο κομματικό συνέδριο και η διαφαινόμενη άνετη νίκη Ρόμνεϊ θα τον φέρει πιο κοντά στους 1.144 που χρειάζεται και μαθηματικά για να εξασφαλίσει οριστικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο συνέδριο.

    Επιμέλεια: Μπάμπης Γεωργίκος

    [03] Νέο τουρκικό σίριαλ γυρίζεται στη Λέσβο

    Ένα καινούριο τουρκικό σίριαλ με τίτλο «Δύο όχθες ένας Ισμαήλ» γυρίζεται αυτό το διάστημα στη Λέσβο.

    Σύμφωνα με το σενάριο, η θάλασσα ξεβράζει τον Τούρκο ψαρά Ισμαήλ, όταν ναυαγεί μεσοπέλαγα των δύο ακτών, στο Αϊβαλί και τη Λέσβο. Ο Τούρκος ψαράς (ο ηθοποιός Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ, γνωστός από τον ρόλο του μπακλαβατζή πατέρα στο άλλο διάσημο σήριαλ «Τα σύνορα της αγάπης») ερωτεύεται τη ζωντοχήρα Καλλιόπη (Ελένη Φιλίνη). Από τότε, έγγαμος ων στο Αϊβαλί, ζει μια διπλή ζωή στις δύο άκρες του Αιγαίου.

    Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν τη Δευτέρα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και το Σαββατοκύριακο στο λιμανάκι της Παναγιούδας και συγκέντρωσε πολλές δεκάδες ανθρώπων, που βρέθηκαν στις περιοχές των γυρισμάτων, για να δουν από κοντά τους Έλληνες και Τούρκους πρωταγωνιστές.

    Τα πρώτα επεισόδια της σειράς θα αρχίσουν να προβάλλονται στην Τουρκία στις 7 Μαΐου.

    [04] Η ιστορία της τέχνης του Γουτεμβέργιου στα Χανιά

    «Παράθυρο», στην ιστορία της Τυπογραφίας αλλά και της γραφής ανοίγει το Μουσείο Τυπογραφίας που δημιούργησαν στα Χανιά, ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», Γιάννης Γαρεδάκης και η σύζυγος του, Ελένη.

    Iιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο τμήμα του Μουσείου με την ιστορία της γραφής, που επιμελήθηκε ο γραφίστας και τυπογράφος Αντώνης Παπαντωνόπουλος και στο οποίο παρουσιάζονται γραφές από όλο τον κόσμο αλλά και μηχανήματα που προστέθηκαν στην ήδη πλούσια συλλογή του Μουσείου.

    Το Μουσείο Τυπογραφίας βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων και αποτελεί έναν από τους πλέον επισκέψιμους χώρους, κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους.

    [05] Νέο κρούσμα "τρελών αγελάδων" στην Καλιφόρνια

    To αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι εντόπισε ένα κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια (δυτικές ΗΠΑ) διαβεβαιώνοντας τους καταναλωτές για τα ασφαλή, υγιή βοοειδή των ΗΠΑ.

    Το υπουργείο Γεωργίας "επιβεβαίωσε το τέταρτο κρούσμα στη χώρα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ESB) σε μια γαλακτοφόρα αγελάδα στην κεντρική Καλιφόρνια", ανακοίνωσε το υπουργείο.

    Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το ζώο δεν εκτρεφόταν για την παραγωγή κρέατος. "Ουδέποτε η αγελάδα δεν παρουσίασε κίνδυνο για τη διατροφική αλυσίδα ή τη δημόσια υγεία". "Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών δεν μεταδίδεται από το γάλα", υπογραμμίζει το υπουργείο. "Οι μηχανισμοί μας για την πρόληψη της νόσου έχουν τεθεί σε λειτουργία".

    Το υπουργείο Γεωργίας του Μεξικού ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να διακόψει τις εισαγωγές βοοειδών από τις ΗΠΑ, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα από τις αμερικανικές αρχές της νόσου των τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια.

    Την ίδια ώρα στη Νότια Κορέα αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να τεθεί σε καραντίνα το εισαγόμενο αμερικανικό βοδινό κρέας, μια ενέργεια που ενδεχομένως οδηγήσει στη διακοπή των εισαγωγών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 April 2012 - 6:30:39 UTC