Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση ΝΔ για ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • [02] Υπέρ ενός ευρωπαϊκού "συμφώνου ανάπτυξης" ο Μάριο Ντράγκι
  • [03] Κλείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου 2012 λόγω εκλογών
  • [04] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό
  • [05] "Επέλεξα να μπω στην πολιτική τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι"
  • [06] Οι ολλανδικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου

  • [01] Πρόταση ΝΔ για ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

    Τη δέσμευσή του για μια εθνική πολιτική για τον πολιτισμό, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, στον χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε την πρότασή του για ένα ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο στην περιοχή από το Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι το Πολυτεχνείο, έργο που, όπως είπε, μπορεί να γίνει με χορηγίες.

    Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ανθρώπους του πνεύματος να σταθούν μπροστά του και όχι δίπλα του, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι αυτόφωτοι. Ζήτησε από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να βοηθήσουν έτσι ώστε να απενοχοποιηθούν όροι και έννοιες όπως είναι η πατρίδα, ο θεός, η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη και η ασφάλεια, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως «ο κόσμος πιστεύει περισσότερο σε εσάς από ό,τι στους πολιτικούς και σας καλώ να δείξετε αλληλεγγύη».

    [02] Υπέρ ενός ευρωπαϊκού "συμφώνου ανάπτυξης" ο Μάριο Ντράγκι

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τάχθηκε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ ενός ευρωπαϊκού "συμφώνου ανάπτυξης", πέραν του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    "Εχουμε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο...οφείλουμε να γυρίσουμε προς τα πίσω και να καταρτίσουμε με βάση αυτό ένα σύμφωνο ανάπτυξης", δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι αντίθετος με μία περισσότερο άμεση συμμετοχή της ΕΚΤ στην ανάπτυξη, αλλά τάσσεται υπέρ της συνέχισης της δημοσιονομικής ανάταξης των χωρών και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, κυρίως στον τομέα της αγοράς εργασίας.

    "Αυτή τη στιγμή, αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η ανάγκη ενός συμφώνου ανάπτυξης", είπε επιμένοντας ότι, ακόμη και αν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι οδυνηρές, πρέπει να συνεχισθούν στο μέλλον.

    Βραχυπρόθεσμα, η ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης είναι πιθανόν να βυθίσει χώρες στην ύφεση, αλλά βρισκόμαστε στο μέσον της διάβασης του ποταμού και πρέπει να επιμείνουμε, είπε.

    "Οι αξίες της κοινωνικής ολοκλήρωσης και της αλληλεγγύης εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της κουλτούρας μου και δεν είμαι καθόλου αντίθετος με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο...Αλλά κάθε κοινωνικό μοντέλο πρέπει να μπορεί να υποστηριχθεί" και δεν πρέπει να βασίζεται στην υπερχρέωση, είπε.

    [03] Κλείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου 2012 λόγω εκλογών

    Κλείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου 2012 λόγω εκλογών, καθώς τα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

    Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδή, που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να κανονίσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχετικά με την μετάβασή τους στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας ειδική άδεια.

    [04] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

    Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μετά την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης, η οποία έληγε στο τέλος του 2012, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Παράλληλα με την καταγγελία της σύμβασης, οι ξενοδόχοι κάλεσαν την Ομοσπονδία των εργαζομένων σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με χαμηλότερες αμοιβές.

    Σήμερα, συνεδριάζει η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κλάδου απέναντι στην πρωτοβουλία των εργοδοτών. Κατά τη συνεδρίαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συζητείται η προκήρυξη στάσης εργασίας στις 30 Απριλίου και 24ωρης απεργίας την 1η Μαΐου με τον εορτασμό τις Πρωτομαγιάς. Ακόμη, 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου και 48ωρη στις 10 και 11 Ιουλίου.

    [05] "Επέλεξα να μπω στην πολιτική τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι"

    Η αίσθηση καθήκοντος στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η πατρίδα είναι ο κυριότερος λόγος που επικαλείται σε επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

    "Επέλεξα να πάω τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική. Και ίσως έχω να προσφέρω περισσότερα από αυτά που θα χάσω. Θα το δούμε. Αν η πολιτική είναι το μέσο με το οποίο αλλάζουμε τα πράγματα, τότε οφείλω να συμμετάσχω. Βάσανο είναι, όχι προνόμιο. Είναι περιπέτεια, όχι καταφυγή. Δεν έχω ανάγκη να μπω στην πολιτική. Η πατρίδα είναι που έχει ανάγκη και μας χρειάζεται όλους. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να βγω μπροστά, να εκπροσωπήσω την Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες και οι πιθανότητες εις βάρος της. Να θυμίσω σε όλους ότι η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η προσήλωση σε στόχους οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα", αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα είναι εθνική κι όχι προσωπική.

    [06] Οι ολλανδικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου

    Η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης και συμφώνησε στη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος των ανακτόρων.

    Η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε τη Δευτέρα καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα κόμματα που συναποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις περικοπές δαπανών 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των Βρυξελλών να πραγματοποιήσει.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 April 2012 - 12:30:32 UTC