Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον στόχο για πρωτιά επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Το σχέδιο της ΝΔ για θεσμούς και κοινωνία παρουσιάζεται στο Ζάππειο
  • [03] Στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των ντιμπέιτ
  • [04] Α. Μέρκελ: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κατά της κρίσης
  • [05] Εκτός κινδύνου ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό

  • [01] Τον στόχο για πρωτιά επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος

    Οι μικροομολογιούχοι οι οποίοι είναι αποταμιευτές και όχι επενδυτές δεν θα έπρεπε να περιληφθούν (στο PSI), μας ανάγκασαν οι εταίροι μας, το ΔΝΤ και η Τρόικα να περιληφθούν, ωστόσο αγωνιζόμαστε στο Eurogroup για να βρούμε ένα τρόπο αποκατάστασης και τον έχουμε βρει, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ΜΜΕ της Θεσσαλίας.

    «Εγώ ξέρω τι θα κάνω την επομένη των εκλογών αν έχω την ευθύνη της διαχείρισης. Εάν την έχει κάποιος άλλος θα του πω τι πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη μου, γιατί έχουμε ένα έδαφος καλλιεργημένο στην Ευρώπη για το θέμα αυτό» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

    Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι οι απώλειες θα αποκατασταθούν μέσω της μεταφοράς δημόσιας περιουσίας και πρόσθεσε ότι «ούτως ή άλλως καλύπτονται με επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Το χαρτοφυλάκιο τους ήταν 26 δισ., κάθε χρόνο παίρνουν 13 δισ. επιχορήγηση, σε δυο χρόνια καλύπτεται όλο το χαρτοφυλάκιο».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τον στόχο για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή συγκέντρωσης των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την δημιουργία ευρέως φάσματος μεγάλης πλειοψηφίας στο λαό και στην Βουλή.

    [02] Το σχέδιο της ΝΔ για θεσμούς και κοινωνία παρουσιάζεται στο Ζάππειο

    Το σχέδιο του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια, θα παρουσιάσεισήμεραστις 11:30 το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε ένα ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συγκέντρωση ανθρώπων του πνεύματος, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη.

    [03] Στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των ντιμπέιτ

    Σήμερα στις 15.00, θα συνεδριάσει η διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, στην οποία θα συζητηθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με τα τηλεοπτικά debate των πολιτικών αρχηγών. Τη διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συγκάλεσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    Δικαίωμα συμμετοχής στη διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή έχουν τα κόμματα που διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 43 παρ. 2 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (Π.Δ 26/2012).

    [04] Α. Μέρκελ: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κατά της κρίσης

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από ανάπτυξη προκειμένου να αποτινάξει τη σημερινή κρίση και πως αυτή η προοπτική περνά μόνον μέσα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    «Έχουμε ανάγκη από ανάπτυξη, ανάπτυξη υπό τη μορφή διηνεκών πρωτοβουλιών , όχι απλώς υπό τη μορφή περιστασιακών προγραμμάτων τα οποία θα επαύξαναν περισσότερο το δημόσιο χρέος αλλά από ανάπτυξη, όπως το έθεσε ο Μάριο Ντράγκι, υπό τη μορφή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε η καγκελάριος από του βήματος συνεδρίου για τις πρώτες ύλες.

    Σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε σήμερα στην ανάγκη «ενός συμφώνου ανάπτυξης», το οποίο θα ερχόταν να επικουρήσει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων των ευρισκομένων σε κρίση χωρών που εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας.

    Στο μεταξύ, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε την Τετάρτη ότι εάν τον ερχόμενο μήνα εκλεγεί πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας θα αποστείλει --την επομένη κιόλας ημέρα--επιστολή σε ευρωπαίους ηγέτες, με τις 4 ιδέες του, για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος, Μ. Ιωσήφ

    [05] Εκτός κινδύνου ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό

    Ανδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, έπεσε, στις 8 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις γραμμές του μετρό στον σταθμό Αμπελοκήπων, την ώρα που έφτανε στο σημείο ο συρμός.

    Ο άνδρας παρασύρθηκε από το τρένο και απεγκλωβίστηκε κάτω από αυτό, από συνεργεία της Πυροσβεστικής. Τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 6:30:38 UTC