Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Φ. Γεννηματά για τις δηλώσεις Ολάντ και την ελληνική Αριστερά
  • [02] Ο αρχαίος κόσμος γνώριζε από νανοτεχνολογία
  • [03] Βέβαιη η Ντ. Μπακογιάννη για την είσοδο της Δημ. Συμμαχίας στη Βουλή
  • [04] Επίθεση Καρατζαφέρη στους Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου
  • [05] Ιταλία: Μειώνεται η δημοτικότητα του Μόντι
  • [06] ΑΕΚ: Διεψεύδει ο Δημητρέλος τα περί «πολέμου εκ των έσω κατά του Κωστένογλου»

  • [01] Η Φ. Γεννηματά για τις δηλώσεις Ολάντ και την ελληνική Αριστερά

    «Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Ολάντ για την Ελλάδα και για μια διαφορετική πορεία της Ευρώπης. Τις θέσεις αυτές, πρώτο το ΠΑΣΟΚ, στήριξε και ανέδειξε, μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «συνδιαμορφώνουμε την πολιτική πρόταση των σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης και καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις της ελληνικής αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής αριστεράς και να στηρίξουν αυτόν τον δρόμο».

    «Καλούμε τον κ. Κουβέλη να επιβεβαιώσει, στην πράξη, με καθαρό τρόπο, την ευρωπαϊκή παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς, τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει πως οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς, ταυτίζονται πλέον σε πολλά σημεία με θέσεις του κ. Καμένου, καλούμε τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναλογιστούν αν ο δρόμος που οδηγεί μπροστά, τίθεται έξω από την Ευρώπη, με μοντέλα που ξεπεράστηκαν από την ιστορία», τόνισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους, απλά και ξεκάθαρα, όπως το κάνει η γαλλική αριστερά».

    Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «το μονόχρωμο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται εδώ και καιρό η Ευρώπη, μπορεί τώρα να αλλάξει, όχι από τον κ. Σαμαρά, αλλά από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε καν να μιλήσει στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απλώς χαμήλωσε τα μάτια μπροστά στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί».

    [02] Ο αρχαίος κόσμος γνώριζε από νανοτεχνολογία

    Ο αρχαίος κόσμος είναι γνωστός για τα επιβλητικά επιτεύγματα υψηλής τεχνολογίας, με τον δικό μας Παρθενώνα, τις Πυραμίδες της Αιγύπτου και το Μάτσου Πίτσου στο Περού, να αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα.

    Ωστόσο, οι τεχνίτες της αρχαιότητας έχουν δώσει εξαιρετικά τεχνολογικά δείγματα όχι μόνο στη μεγάλη αλλά και στη μικρή κλίμακα. Αυτή που σήμερα αποκαλούμε νανοτεχνολογία.

    Ο χειρισμός υλικού σε ατομική ή μοριακή κλίμακα για τη δημιουργία νέων λειτουργιών και ιδιοτήτων μοιάζει εντελώς σύγχρονη. Ωστόσο, τεχνίτες του παρελθόντος είχαν καταφέρει να ελέγχουν την ύλη σε μικροσκοπικές κλίμακες.

    Αυτό τουλάχιστον αναφέρει άρθρο του «Γκάρντιαν», που μιλάει για μια σειρά διάσημων αρχαίων αντικειμένων, τα οποία κατασκευάστηκαν από τεχνίτες που γνώριζαν τη χρήση νανοσύνθετων υλικών.

    Η Κούπα του Λυκούργου, που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, είναι ένα περίτεχνο, εξαιρετικής τεχνικής, γυάλινο αντικείμενο του 4ου αι. μ.Χ. Είναι το μοναδικό δείγμα ενός πολύ ειδικού τύπου γυαλιού, γνωστό ως διχροϊκό, που αλλάζει χρώματα όταν το κρατά κανείς κοντά σε φως. Η αδιαφανής πράσινη επιφάνειά του μετατρέπεται σε ένα λαμπερό ημιδιαφανές κόκκινο όταν το διαπερνά το φως. Το γυαλί του περιέχει μικροσκοπικές ποσότητες κολλοειδούς χρυσού και ασημιού, που δίνει αυτές τις ασυνήθιστες οπτικές ιδιότητες.

    [03] Βέβαιη η Ντ. Μπακογιάννη για την είσοδο της Δημ. Συμμαχίας στη Βουλή

    Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, αλλά και αποφασισμένη να μην επιστρέψει στη ΝΔ, εμφανίσθηκε σήμερα, από το Ηράκλειο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην ανατολική Κρήτη.

    Η κ. Μπακογιάννη έκανε την αυτοκριτική της, ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά ένα κόμμα το οποίο κτίστηκε με σκληρή δουλειά από ανθρώπους μάχιμους και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι «δεν είναι πλέον το κόμμα, το οποίο αυτή υπηρέτησε, αλλά μια ιδιωτική ομάδα η οποία θεωρεί ότι μπορεί να φέρει τον κ. Συμπιλίδη μέσα στα ψηφοδέλτια της».

    Τόνισε, επίσης, ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη μετά τη χθεσινή συγκέντρωση του Ηρακλείου και σημείωσε ότι «το μέγεθος, η ποιότητα του ακρωτηρίου αλλά και το πάθος του, δίνει ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης στη ΔΗΣΥ», σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και μίλησε «για ποσοστά που κανείς δεν θα περιμένει».

    Όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έχει κάνει την αυτοκριτική της από τη πρώτη ημέρα της ίδρυσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Το κόμμα» ,είπε, «που κάποτε υπηρέτησα σήμερα δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό με το κόμμα που ήξερα. Το κόμμα που ήξερα ήταν μια μεγάλη πολυσυλλεκτική δημοκρατική παράταξη, σήμερα υπάρχει μια ιδιωτική ομάδα η οποία θεωρεί ότι μπορεί να φέρει τον κ. Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και μετά την κατακραυγή να παίρνει πίσω τον κ. Συμπιλίδη, αποδεχόμενο ουσιαστικά ότι είναι ο άνθρωπος που έριξε την πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που είχε την τελευταία 20ετια ο τόπος».

    [04] Επίθεση Καρατζαφέρη στους Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου

    Επίθεση κατά των δυο πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις πρόσφατες παρεμβάσεις τους, κατηγορώντας τους ότι «το έβαλαν στα πόδια στα δύσκολα».

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως «όσο δεν ζητούν συγγνώμη οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, τόσο ο λόγος τους δεν έχει ανταπόκριση στον ελληνικό λαό».

    Κατηγόρησε δε τον Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ, μόλις σε πέντε χρόνια διπλασίασαν το δημόσιο χρέος», αλλά και τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, κατέστρεψαν τη χώρα με τις αλόγιστες πολιτικές επιλογές τους».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι η συγγνώμη προϋποθέτει θάρρος και κατέληξε:

    «Αυτοί, όμως και οι δύο, το έβαλαν στα πόδια στα δύσκολα. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό που να μπορεί να μένει όρθιος και να λέει "ΟΧΙ", όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες».

    [05] Ιταλία: Μειώνεται η δημοτικότητα του Μόντι

    Τα ποσοστά δημοτικότητας του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι μειώθηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο, εξαιτίας των υψηλότερων φόρων, της επίμαχης εργασιακής μεταρρύθμισης και της στασιμότητας της οικονομίας.

    Η δημοτικότητα της κυβέρνησής του έπεσε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από το Μάρτιο φτάνοντας στο 45% ενώ η προσωπική δημοτικότητά του έπεσε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 51% από το 55%, έδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου IRP για λογαριασμό της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα".

    Το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει πολλή ή αρκετή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ενώ το 47% είπε πως της έχει λίγη ή καμιά εμπιστοσύνη.

    [06] ΑΕΚ: Διεψεύδει ο Δημητρέλος τα περί «πολέμου εκ των έσω κατά του Κωστένογλου»

    Το σημερινό δημοσίευμα που ήθελε τον Νίκο Κωστένογλου να λέει στον Ανδρέα Δημητρέλο πως υπάρχουν κάποιοι στο εσωτερικό της ΑΕΚ οι οποίοι "μου σκάβουν το λάκκο" διέψευσε μέσω του «aek365.gr» ο πρόεδρος της ΠΑΕ. «Δεν ξέρω τι μπορεί να πιστεύει προσωπικά ο Νίκος, όμως εμένα δεν μου είπε τίποτα τέτοιο», τόνισε ο Δημητρέλος ο οποίος εξέφρασε την απορία του για την χρονική στιγμή που βγήκαν στη δημοσιότητα αυτές οι απόψεις: «...στη συνάντηση μόνο εγώ με τον Νίκο ήμασταν. Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν υπήρξε τέτοια καταγγελία, γιατί θα υπήρχε πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας. Επαναλαμβάνω, πως δεν ξέρω αν νοιώθει ή σκέφτεται έτσι ο Νίκος. Σε εμένα πάντως δεν έχει πει τίποτα τέτοιο», κατέληξε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 12:30:31 UTC