Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μόνη λύση η Αριστερά
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται να μη θέλει διάλογο
  • [03] Α. Σαμαράς: Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα
  • [04] Επίθεση των πρυτάνεων στην Α. Διαμαντοπούλου
  • [05] Συμφωνία στην ολλανδική Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013
  • [06] Μέρκελ: Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μόνη λύση η Αριστερά

    «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε οποιαδήποτε εκδοχή τους ? συγκυβέρνησης ή αυτοδυναμίας ? δεν είναι η λύση. Είναι το αδιέξοδο. Η μόνη λύση είναι η Αριστερά» τόνισε σήμερα από τον Βόλο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου αποκάλεσε τους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά «συνεταιράκια του Μνημονίου».

    Όπως υποστήριξε «αυτοί διαιρούν. Εμείς ενώνουμε. Ζητάμε από τον λαό να συσπειρωθεί στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ακύρωση του Μνημονίου και την ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    Στις 7 Μαΐου η πρώτη μας κίνηση θα είναι να κατευθύνουμε όλους τους δημόσιους πόρους στην εξυπηρέτηση των πιεστικών κοινωνικών αναγκών, στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές υποδομές , όχι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε του πολίτες να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση τους σε χρήσιμη και αποτελεσματική ψήφο.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται να μη θέλει διάλογο

    Πρωτοφανή συμπεριφορά καταλογίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, κατά τον κ. Βενιζέλο, προσπαθεί να αποφύγει την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών σε ντιμπέιτ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι για πρώτη φορά υπονομεύεται μια θεμελιώδης δημοκρατική διαδικασία και κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «εμφανίζεται να μη θέλει κανέναν διάλογο».

    Επίσης χαρακτηρίζει φοβική τη στάση του κ. Σαμαρά και τον κατηγορεί ότι με τη στάση του «υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

    [03] Α. Σαμαράς: Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα

    Σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης, μίλησε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους νέους να πιστέψουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ?'ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει θαύματα, ελάτε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει''.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τώρα έρχονται μηνύματα κι από την Ευρώπη ότι χρειάζεται ανάπτυξη κι αναφέρθηκε στα όσα είπε για την Ελλάδα ο νικητής του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ότι δηλαδή πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο της Ελλάδας κι επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε, ?'να το πει άλλη μια φορά ο κ. Ολάντ να το ακούσουν οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα, γιατί όταν εμείς τους τα λέγαμε και μιλούσαμε για ανάπτυξη μας έλεγαν μαθητευόμενους μάγους''.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες στην Ευρώπη και πληθαίνουν οι φωνές γι' ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι ?'πρέπει να κάνουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η στιγμή να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας και της ανάπτυξης''.

    Ακούμε το συγνώμη, είπε, του πρώην και νυν ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κι αναρωτήθηκε ?για ποιό πράγμα ζητούν συγνώμη?, ?'γιατί μας έσωσαν και μετά μας ξανα-έσωσαν, ή μήπως γιατί θέλουν να μας σώσουν και πάλι ο Θεός να μας φυλάει'' και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

    Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, τόνισε, για να πάμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας κι επεσήμανε πως ?'θα κάνουμε άλμα στην ανάπτυξη γιατί είναι αυτό που ζητάνε τα νέα παιδιά''.

    [04] Επίθεση των πρυτάνεων στην Α. Διαμαντοπούλου

    Έντονα αντέδρασαν οι πρυτάνεις στα όσα είπε σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Η κ. Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής είχε αναφέρει ότι θεωρεί πως «η μεγαλύτερη νίκη του νόμου είναι το γενικό ξεσήκωμα και το μήνυμα που δόθηκε από την ελληνική κοινωνία» ότι κανείς υπουργός δεν μπορεί αν κάνει το χατίρι των πρυτάνεων, για τους οποίους συμπλήρωσε ότι «...με θράσος 1000 πιθήκων, ακόμα και σήμερα, λένε ότι αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα τον εφαρμόσουν...»

    Στην ανακοίνωσή της η Σύνοδος Πρυτάνεων επισημαίνει:

    «Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αναφορά της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου (κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ, με τον κ. Ευαγγελάτο, 24/4/2012) στους πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ, οι οποίοι παρομοιάζονται με πιθήκους, έχουμε να δηλώσουμε ότι ελάχιστους πλέον ξενίζει η συμπεριφορά της».

    Και οι πρυτάνεις συνεχίζουν στο ίδιο ύφος:

    «Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές. Στην αριστοκρατικού τύπου αλαζονεία απλά ήρθε να προστεθεί η αγένεια ως δήθεν ευφυολογία. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι κατανάλωσε όλη την ενέργειά της στο υπουργείο Παιδείας μόνον στην πολύ επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή της στρατηγική, επιδεικνύοντας παράλληλα απόλυτη αδιαφορία τόσο για τη συστηματική καταστροφή των ελληνικών Πανεπιστημίων όσο και για τις πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της ανάπτυξης της χώρας μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου έργου των Ελλήνων πανεπιστημιακών».

    Και στην ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις καταλήγουν:

    «Η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ως υπουργός στην κατεδάφιση όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να εγκαταλείψει την ιδέα ότι είναι ο Άτλαντας που κουβαλάει στους ώμους της την ελληνικήΠαιδεία. Να είναι βέβαιη ότι ο χώρος της Παιδείας αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».

    [05] Συμφωνία στην ολλανδική Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013

    Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας κατέληξε απόψε σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2013--κάτι που ζητούσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή--όπως ανακοίνωσαν οι ηγέτες των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μαρκ Ρούτε.

    "Καταλήξαμε σε συμφωνία" είπε ο Στεφ Μπλοκ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Κόμματος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν με τα άλλα τέσσερα κόμματα, εκ των οποίων τα τρία είναι αντιπολιτευόμενα.

    [06] Μέρκελ: Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογραφικό όμιλο WAZ.

    Το Σύμφωνο, που υπογράφηκε από 25 χώρες-μέλη της ΕΕ και έχει ήδη επικυρωθεί από ορισμένες από αυτές, "δεν είναι διαπραγματεύσιμο", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. "Όσον αφορά τον προβληματισμό για την ανάπτυξη, που ορισμένοι την επικαλούνται τώρα, εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας, πλάι στα υγιή δημόσια οικονομικά", πρόσθεσε, αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις του Σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    Την Τετάρτη ο Ολάντ είχε αναφερθεί σε μια "επαναδιαπραγμάτευση" του Δημοσιονομικού Συμφώνου ώστε να ενσωματωθεί σε αυτό μια μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα το συμπληρώνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 20:30:34 UTC