Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξος ενόψει δεύτερου γύρου ο Σαρκοζί
  • [02] Πεντακάθαρη θέα προς τα αστέρια από το 2014 στα Γρεβενά
  • [03] "Οι τελικοί δεν παίζονται. Κερδίζονται"
  • [04] Αιματηρή καταδίωξη λαθρομεταναστών στον Έβρο
  • [05] Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι στη Βρετανία
  • [06] Πυρπόλησαν δέκα αυτοκίνητα τη νύχτα στην Κηφισιά
  • [07] Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ελβετία
  • [08] Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες στο ΟΑΚΑ κατά τον τελικό Κυπέλλου

  • [01] Αισιόδοξος ενόψει δεύτερου γύρου ο Σαρκοζί

    Ενώ απομένει μια εβδομάδα πριν διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Parisien Dimanche ότι "αισθάνεται πως θα υπάρξει μια κινητοποίηση" την οποία "δεν έχει δει ποτέ στην πολιτική [του] ζωή", υποστηρίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις "είναι παραπλανητικές" και ότι θα υπάρξει μια "μαζική συμμετοχή".

    Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο όπως προβλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος, υποψήφιος του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, δεξιά) απάντησε: "θα δούμε. Σας υπενθυμίζω όμως ότι εδώ και τρεις μήνες το σύνολο των μέσων ενημέρωσης έθετε ακόμα και το ερώτημα αν θα είμαι στον δεύτερο γύρο".

    "Οι δημοσκοπήσεις εξαπατούν τόσο. Δείτε την αποχή, η οποία είναι εντελώς υπερεκτιμημένη. Είναι δραματικό", είπε ο Σαρκοζί. Στον πρώτο γύρο, η συμμετοχή άγγιξε το 80%, ενώ σε πολλές δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων προβλεπόταν ότι δεν θα ξεπερνούσε το 75% και ότι θα ανερχόταν περί το 70%.

    "Διαισθάνομαι μια κινητοποίηση την οποία δεν έχω δει ποτέ σε ολόκληρη την πολιτική μου ζωή", πρόσθεσε ο Σαρκοζί, "και μετά τον πρώτο γύρο, έχει αυξηθεί κι άλλο. Θα υπάρξει μαζική συμμετοχή".

    Εξάλλου ο Σαρκοζί αρνήθηκε να πει ποιον θα διορίσει πρωθυπουργό εάν κερδίσει την 6η Μαΐου, προτάσσοντας την δημιουργία "συναίνεσης" στις τάξεις της πλειοψηφίας ανάμεσα "στους κεντρώους και την δημοκρατική δεξιά".

    [02] Πεντακάθαρη θέα προς τα αστέρια από το 2014 στα Γρεβενά

    Πεντακάθαρη θέα προς τα αστέρια και το διάστημα εκτιμάται ότι θα έχουν από το 2014 οι επιστήμονες που θα παρατηρούν το σύμπαν από το ερευνητικό τηλεσκόπιο με διάμετρο ένα μέτρο και σαράντα εκατοστά, το οποίο θα τοποθετηθεί στο αστεροσκοπείο του Όρλιακα. Στην περιοχή εκείνη, άλλωστε, οι συνθήκες για κάτι τέτοιο είναι ιδανικές καθώς δεν υπάρχει καθόλου φωτορύπανση ενώ η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη και απαλλαγμένη από ρύπους.

    Μάλιστα, τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό δεν θα έχουν μόνο όσοι θα βρίσκονται στο αστεροσκοπείο, αλλά και οι επιστήμονες από κάθε ερευνητικό κέντρο της γης που θα συνδέονται με τον Όρλιακα, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και των δορυφόρων, «αγοράζοντας» χρόνο ερευνητικής παρατήρησης από τον φορέα που θα δημιουργήσουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο δήμος Γρεβενών.

    Εξάλλου, επιδίωξη των τοπικών αρχών είναι να δημιουργηθούν περιφερειακά του αστεροσκοπείου και άλλες δομές που θα προσελκύσουν πολλούς ερευνητές και ερασιτέχνες αστρονόμους και θα τονώσουν την τουριστική κίνηση στη Δυτική Μακεδονία.

    [03] "Οι τελικοί δεν παίζονται. Κερδίζονται"

    Συγκινημένος για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην τελευταία του συνέντευξη μετά από επίσημο ματς, ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στον σκόρερ του γκολ Νταβίντ Φουστέρ, τον οποίο χαρακτήρισε «επίμονο», ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στην αγωνιστική λειτουργία του Ατρομήτου.

    «Στη γλώσσα μου υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι "οι τελικοί δεν παίζονται. Κερδίζονται". Αυτό το λένε κυρίως για τη δυσκολία που έχουν οι τελικοί. Το παιχνίδι φαινόταν ότι δεν είχε καμία προοπτική, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να το κερδίσουμε στο τελευταίο λεπτό. Ήταν μια ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή, γιατί είναι το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και γι' αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, όχι μόνο αυτόν που βρέθηκε εδώ, αλλά και αυτούς που στηρίζουν την ομάδα».

    Ο Ολυμπιακός, χθες βράδυ, κατέκτησε το 25ο Κύπελλο της ιστορίας τουνικώντας 2-1 τον Ατρόμητο στην παράταση με γκολ των Τζιμπούρ στο 29' και Φουστέρ στο 119'.

    [04] Αιματηρή καταδίωξη λαθρομεταναστών στον Έβρο

    Τρεις νεκροί λαθρομετανάστες και τέσσερις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρής καταδίωξης των διωκτικών αρχών, τις πρώτες πρωινές ώρες στον Έβρο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρες των αστυνομικών αρχών και του Frontex εντόπισαν στην περιοχή Λυκώφης Έβρου, αυτοκίνητο να παραλαμβάνει 6 λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν διακριτικά το όχημα και στη συνέχεια το εγκλώβισαν με δύο οχήματα, ένα του Frontex και ένα της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, επιχειρώντας να το σταματήσουν για έλεγχο.

    Ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος στην προσπάθειά του να προσπεράσει το όχημα του Frontex έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια να εκτραπεί από την πορεία του και να ανατραπεί σε παρακείμενο αγρό.

    Το όχημα πήρε αμέσως φωτιά ενώ στην προσπάθειά τους να διασώσουν τους επιβαίνοντες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι 4 άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά ενώ δυο άλλα είχαν χάσει τη ζωή τους.

    [05] Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι στη Βρετανία

    Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Βρετανία είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πέρυσι, σύμφωνα με τον κατάλογο των πλουσίων που δημοσιεύει η εφημερίδα Sunday Times σήμερα, την ώρα που τα εισοδήματα και οι καταθέσεις των περισσότερων ανθρώπων στη χώρα συμπιέστηκαν, εξαιτίας του πληθωρισμού και των χαμηλών επιτοκίων.

    Τα συνολικά πλούτη των 1.000 ευπορότερων ανθρώπων οι οποίοι ζουν στη Βρετανία διογκώθηκαν κατά σχεδόν 5%, σε πάνω από 414 δισ. λίρες, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε ετήσια βάση τα τελευταία 24 χρόνια, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύουν οι Τάιμς.

    Τα 77 μέλη του καταλόγου των πλουσίων του 2012 είναι δισεκατομμυριούχοι, δύο περισσότερα από την αντίστοιχη καταγραφή του 2008.

    Η καλοτυχία των πλουσίων έρχεται σε σχεδόν διαμετρική αντίθεση με τα οικονομικά προβλήματα για πολλούς Βρετανούς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πέντε χρόνια λιτότητας στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών μείωσης του ελλείμματος, το επίπεδο του οποίου έχει φθάσει σε ύψος-ρεκόρ, κι ενώ ακόμα η οικονομία δεν έχει συνέλθει από την κρίση του 2008.

    Στις τρεις κορυφαίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται μεγιστάνες από το εξωτερικό οι οποίοι ζουν στη Βρετανία κι απέκτησαν την περιουσία τους δραστηριοποιούμενοι σε βιομηχανίες που βασίζονται σε φυσικές πηγές?ορυκτά, μέταλλα, πετρέλαιο.

    [06] Πυρπόλησαν δέκα αυτοκίνητα τη νύχτα στην Κηφισιά

    Φωτιά σε 10 σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό, έβαλαν άγνωστοι εμπρηστές στις 4 τα ξημερώματα στην Κηφισιά.

    Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα στην συμβολή των οδών Λεβίδου και Μυρσίνης και από τις φλόγες καταστράφηκαν τα πέντε ενώ τα υπόλοιπα υπέστησαν μικρότερες ζημιές.

    Τις φωτιές έσβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ διενεργείται προανάκριση για τους εμπρησμούς απο την Ασφάλεια.

    [07] Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ελβετία

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πτώση μικρού αεροσκάφους χθες Σάββατο στην Ελβετία.

    Όλοι οι επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροπλάνο σκοτώθηκαν από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο καντόνι Φρίμπουργκ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος πραγματοποίησε δύο φορές κύκλο πάνω από το χωριό Τατρόζ προτού καταπέσει και συντριβεί σε χωράφι γύρω στις 3 μμ (τοπική ώρα).

    Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το προάστιο Μπλεσερέτ της Λωζάνης με προορισμό το Εκιβιλέν του Φρίμπουργκ. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

    [08] Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες στο ΟΑΚΑ κατά τον τελικό Κυπέλλου

    Πέντε άτομα εκ των οποίων τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία, έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός - Ατρόμητος.

    Ένας από τους ενήλικους συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και οι υπόλοιποι για κατοχή καπνογόνων και φωτοβολίδων.

    Συνολικά έγιναν 16 προσαγωγές, αλλά οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 April 2012 - 8:30:34 UTC