Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρή λαϊκή εντολή, ζήτησε από τα Χανιά, ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [02] Από την Ακρόπολη στο Σούνιο με τα ποδήλατα
  • [03] Γιούνκερ: Δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου
  • [04] Επίθεση Δημοκρατικής Συμμαχίας στον Α. Σαμαρά για Αγροτική Τράπεζα

  • [01] Ισχυρή λαϊκή εντολή, ζήτησε από τα Χανιά, ο πρόεδρος της ΝΔ

    "Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα", δήλωσε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς συμμετείχε σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και του τουρισμού στο επιμελητήριο της πόλης επισημαίνοντας την ανάγκη να ακούγεται η φωνή της περιφέρειας.

    "Θέλω να τους ζητήσω σε αυτή την δύσκολη ώρα που η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και να αλλάξει σελίδα να είναι έτοιμοι να δώσουν μαζί τον αγώνα τον αναγκαίο , πέρα και πάνω από κόμματα, να έχομε την δυνατότητα να έχομε μια κυβέρνηση ισχυρή , με ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου να πάνε ορισμένα πράγματα μπροστά, γιατί διαφορετικά θα μείνουμε σε μια ακυβερνησία που θα πληγώσει όλο τον τόπο".

    [02] Από την Ακρόπολη στο Σούνιο με τα ποδήλατα

    Δύο ιστορικά αρχαία μνημεία της Αττικής. Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και ο Ναός του Ποσειδώνα. Μια ποδηλατική διαδρομή, ένας συναρπαστικός αγώνας με 200 συμμετέχοντες. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το αγωνιστικό διήμερο "Attica 3 Races" από την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α) με την υποστήριξη της εταιρείας Active Zone Α.Ε.

    Η εκκίνηση δόθηκε έξω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και πάνω από 200 αθλητές πραγματοποιήσαν την πορεία 69 χλμ. από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τη Λ. Συγγρού, Ποσειδώνος, το Φάληρο και το Σούνιο στο Ναό του Ποσειδώνα, όπου και πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων.

    Στον αγώνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες που είχαν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους.

    [03] Γιούνκερ: Δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου

    Ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα προσπαθήσει να πείσει το σοσιαλιστή υποψήφιο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ να μη ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου εάν εκλεγεί.

    Σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Γιούνκερ τονίζει ότι εάν ο σοσιαλιστής υποψήφιος κερδίσει το δεύτερο γύρο των εκλογών στις 6 Μαΐου "θα τού μιλήσει" σε μια προσπάθεια να τον πείσει.

    "Η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου και της αφαίρεσης σημαντικών στοιχείων του, είναι ένα όνειρο", τονίζει ο Γιούνκερ.

    [04] Επίθεση Δημοκρατικής Συμμαχίας στον Α. Σαμαρά για Αγροτική Τράπεζα

    Βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή την αναφορά του προέδρου της ΝΔ στα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας που έχει δυσκολίες και δεν μπορεί να δανείσει τους αγρότες να σπείρουν.

    "Του θυμίζουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες ψήφισε νόμο που απαγορεύει στην Αγροτική Τράπεζα να εισπράξει τα εκατομμύρια ευρώ που της χρωστά το κόμμα του. Ας τα επιστρέψει για να τα δώσει η Τράπεζα στους αγρότες", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Θανάσης Ζορμπάς και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι "συνεπής στο 'λεφτά υπάρχουν' μοίρασε δισεκατομμύρια χωρίς να πει πού θα τα βρει".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 April 2012 - 12:30:30 UTC