Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Λάρισα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Κάλεσμα για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Α. Τσίπρας
  • [03] "Όχι" στα εισιτήρια φιλοξενούμενων και στις μετακινήσεις οπαδών στα πλέι οφ
  • [04] Nτ. Μπακογιάννη: «Αδιόρθωτα κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ»

  • [01] Στην Λάρισα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    «Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε. Ήρθε η ώρα των πολιτών, της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές γιατί μόνο αυτό βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος και μπορεί να διασφαλίσει τον εθνικό συναγερμό που χρειάζεται η χώρα».

    Τα παραπάνω επεσήμανε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας του στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ στην Λάρισα.

    Έστειλε δε και ένα σαφές μήνυμα προς άπαντα ενδιαφερόμενο ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο» και χωρίς να κατονομάσει αλλά με προφανή αποδέκτη, σχολίασε: «όποιοι νομίζουν ότι βρέξει ? χιονίσει την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρόθυμο να κυβερνήσει με οποιονδήποτε, υπό οποιεσδήποτε όρους, γιατί δεν μπορεί να καθίσει μακριά από την εξουσία, είναι απολύτως γελασμένοι. Όποιος νομίζει ότι μπορεί μόνος του να έρθει να δοκιμάσει να το αποδείξει. Βέβαια είναι κρίμα να το αποδείξει στου «κασίδη το κεφάλι». Ενώ έριξε και το γάντι λέγοντας: «όποιος νομίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του να έρθει να το αποδείξει. Αν οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις νομίζουν ότι έχουν κοινό παρονομαστή για να κυβερνήσουν την χώρα ας ζητήσουν καθαρή εντολή από τον λαό να κυβερνήσουν. Όχι όμως να καθοδηγούν από το πάγκο".

    Ενώ η κριτική του στράφηκε πολλές φορές προσωπικά και ονομαστικά στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, εντείνοντας καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών την «προσωπική» πολιτική αντιπαράθεση στην οποία έχουν επιδοθεί οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

    Προτάσσοντας τα σημεία του ολοκληρωμένου Εθνικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης που παρουσίασε χθες, με έντονη διάθεση αυτοκριτικής-που όπως σχολίασε δυστυχώς μόνο το ΠΑΣΟΚ κάνει- αλλά και κριτικής απέναντι τόσο στην ΝΔ όσο και στα κόμματα της Αριστεράς, ο Ε. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι την άλλη Κυριακή παίζονται πολλά, κρίνεται η πορεία του τόπου για πολλά χρόνια και το μέλλον πολλών γενεών Ελλήνων, προσθέτοντας ότι αυτές τις μέρες διαμορφώνονται οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων.

    Κατηγόρησε και πάλι τον Α. Σαμαρά για «αλαζονική συμπεριφορά» καθώς δεν έχει καταλάβει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και απειλεί με επανάληψη των εκλογών, λέγοντας μάλιστα ότι η συμπεριφορά του αυτή τείνει να έχει τάσεις επιδημίας. Εξέφρασε την έκπληξη του που και ο παλαιός του φίλος Φ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της επανάληψης των εκλογών και αναφέρθηκε και «στον άλλον που θέλει να γίνει Πρωθυπουργός», στον Α. Τσίπρα, που δήλωσε ότι δεν θα καταθέσει την εντολή. Του πρόσαψε δε ότι δεν γνωρίζει και το Σύνταγμα, γιατί όπως είπε προκειμένου να μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση να πάει στην Βουλή θα πρέπει προηγούμενα να έχει την πλειοψηφία, να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά να πάρει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης. Ας σεβαστούμε τουλάχιστον την Δημοκρατία πρόσθεσε. Ας μην μετατρέψουμε το πολιτικό μας πρόβλημα σε δημοκρατικό. Μας φθάνει ο εκφασισμός που επιχειρούν εκείνοι που είναι λάτρεις του ναζισμού και της 21ης Απριλίου.

    [02] Κάλεσμα για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Α. Τσίπρας

    Κάλεσμα προς τους αριστερούς πολίτες, τους κομμουνιστές, τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οικολόγους και όσους θέλουν να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα , να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον σχηματισμό μίας αριστερής κυβέρνησης, απηύθυνε με τη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.

    Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές "ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, το φάντασμα μιάς κυβέρνησης της αριστεράς <<,είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει πανικό στην εγχώρια διαπλοκή και το κατεστημένο, που οργανώσουν τις δυνάμεις τους , συκοφαντούν και λοιδορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε , αυτό το όνειρο να μην γίνει πραγματικότητα .Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα το καταφέρουν, καθώς όπως είπε, τα μηνύματα που παίρνει από όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από θετικά .

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του γιατί η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς όπως είπε η πρότασή του για μία κυβέρνηση της αριστεράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Επιδιώξαμε αυτή την εξέλιξη , είπε ο κ. Τσίπρας , υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα, όπως είπε έχει περιγράψει και τα βήματα που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ακύρωση του Μνημονίου ,για να ανατραπεί η πορεία καταστροφής της χώρας.

    Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του για το θέμα των συνεργασιών και ειδικότερα με τους >Ανεξάρτητους Έλληνες<< του κ. Καμένου, ο κ.Τσίπρας κατήγγειλε ότι το πολιτικό κατεστημένο και η διαπλοκή έχουν πανικοβληθεί από την προοπτική μιάς νίκης της αριστεράς και έχουν φθάσει σε σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με δυνάμεις με τις οποίες μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα και ούτε λίγο , ούτε πολύ ,λένε ότι χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στον Στάλιν και τον Χίτλερ, μας έχουν αποκαλέσει τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και μας κατηγορούν και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση της αριστεράς, είπε ο κ.Τσίπρας, θα είναι μιά προοδευτική κυβέρνηση, θα βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής.

    Οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ , είπε ο κ. Τσίπρας τους γυρίζουν μπούμερανγκ , γιατί δεν πείθουν κανέναν πιά. Στην ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται από το ΚΚΕ για συμφωνίες των συνδικαλιστών του με την εργοδοσία για μειώσεις μισθών ο κ. Τσίπρας αντεπιτέθηκε λέγοντας οι δυνάμεις του κόμματός του είναι δυνάμεις αντίστασης και όπως είπε το τι μπορεί να έχει συμβεί σε επιμέρους θέματα δεν είναι κριτήριο για τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ως παράδειγμα την στάση του ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή, όπου αποφάσισε να ψηφίσει λευκό παρά να στηρίξει αριστερό υποψήφιο. Σήμερα , είπε ο κ.Τσίπρας κρίνεται το μέλλον του τόπου και η πορεία καταστροφής δεν μπορεί να ανατραπεί χωρίς κυβέρνηση της αριστεράς.

    [03] "Όχι" στα εισιτήρια φιλοξενούμενων και στις μετακινήσεις οπαδών στα πλέι οφ

    Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, έκανε δεκτή σχετική εισήγηση της αστυνομίας και για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, απαγόρευσε τη διάθεση εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ΠΑΕ, καθώς και την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, για τους ακόλουθους αγώνες:

    1η αγωνιστική (Τετάρτη 2/5/2012)ΠΑΟΚ-ΑΕΚΠαναθηναϊκός-Ατρόμητος2η αγωνιστική (Δευτέρα 7/5/2012)ΑΕΚ-ΠαναθηναϊκόςΑτρόμητος-ΠΑΟΚ3η αγωνιστική (Πέμπτη 10/5/2012)ΠΑΟΚ-ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ-Ατρόμητος4η αγωνιστική (Κυριακή 13/5/2012)Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚΑτρόμητος-ΑΕΚ5η αγωνιστική (Τετάρτη 16/5/2012)ΑΕΚ-ΠΑΟΚΑτρόμητος-Παναθηναϊκός6η αγωνιστική (Κυριακή 20/5/2012)ΠΑΟΚ-ΑτρόμητοςΠαναθηναϊκός-ΑΕΚ

    [04] Nτ. Μπακογιάννη: «Αδιόρθωτα κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ»

    «Αδιόρθωτα κόμματα» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από το Ρέθυμνο, όπου παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος. «Μπορούμε να δώσουμε λύσεις γιατί δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή» τόνισε.

    «Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη... Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε... Δεν μπορούμε να παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 April 2012 - 14:30:31 UTC