Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η λιτότητα υπεύθυνη για την απώλεια θέσεων εργασίας
  • [02] Καθησυχαστικός ο Μ. Χρυσοχοΐδης για την Αμυγδαλέζα
  • [03] Μπροστά με 7 μονάδες ο Φρανσουά Ολάντ
  • [04] Συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά από ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
  • [05] Επίθεση σε Βενιζέλο και Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [06] Τελευταία ημέρα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο φόρο
  • [07] «Abacus. Ένα παιχνίδι απληστίας», ένα θρίλερ για χρηματιστήριο και δομημένα ομόλογα

  • [01] Η λιτότητα υπεύθυνη για την απώλεια θέσεων εργασίας

    Η λιτότητα και οι σκληρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εργασίας δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, γεγονός που οδηγεί σε μια "ανησυχητική" κατάσταση στην παγκόσμια αγορά εργασίας, η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι ανάκαμψης, υποστηρίζει στην ετήσια έκθεσή της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

    Στις ανεπτυγμένες χώρες, ιδίως στην Ευρώπη, η απασχόληση δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση του 2008 μέχρι τα τέλη του 206, δύο χρόνια αργότερα απ' όσο προβλεπόταν μέχρι τώρα, ακολουθώντας και την επιβράδυνση του ρυθμού παραγωγής.

    Στα τέλη του 2011 υπολογίζεται ότι 196 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι παγκοσμίως και ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 202 εκατομμύρια το 2012, σύμφωνα με την ετήσια "Έκθεση του Κόσμου της Εργασίας 2012".

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [02] Καθησυχαστικός ο Μ. Χρυσοχοΐδης για την Αμυγδαλέζα

    «Οι αγωνίες και οι φόβοι των τοπικών κοινωνιών θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας» δήλωσε μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη χθεσινή μεταφορά των πρώτων 56 παράνομων μεταναστών σε χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

    Τηρούμε τη νομιμότητα, εφαρμόζουμε ευρωπαϊκές λύσεις, προστατεύουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των παράνομων μεταναστών» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι «με την Αμυγδαλέζα αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ακόμη και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές».

    Από την πλευρά του, ο δήμος Αχαρνών τόνισε ότι η το άνοιγμα του κέντρου στην Αμυγδαλέζα «αποτελειώνει την πόλη».

    [03] Μπροστά με 7 μονάδες ο Φρανσουά Ολάντ

    Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει το 53% της πρόθεσης ψήφου, μείον μία ποσοστιαία μονάδα, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι 47% (+1%) του Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για την γαλλική τηλεόραση και την εφημερίδα Le Monde.

    Ο Ολάντ χάνει 1% σε σχέση με δημοσκόπηση της 22ας Απριλίου, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Σαρκοζί κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα. Το 22% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν, τόνισαν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιον από τους δύο υποψήφιους θα στηρίξουν.

    Το 14% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν τάσσονται υπέρ του Ολάντ, το 54% υπέρ του Σαρκοζί και το 32% δεν απάντησε.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά από ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

    Η ΓΣΕΕ, ηΑΔΕΔΥ και τοΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.

    Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    [05] Επίθεση σε Βενιζέλο και Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γ. Καρατζαφέρης

    Νέα επίθεση στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του την Κυριακήστην Πάτρα σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

    Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραζταφέρης "εξαιρούνται παντός διαλόγου ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, διότι με υποταγμένους δεν μπορώ να μιλήσω". Επίσης τους κατηγόρησε ότι εμπαίζουν τον λαό, ενώ άσκησε έντονη κριτική, τόσο στα κόμματα της Αριστεράς, όσο και τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".

    Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ψυχραιμία και σύνεση από τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος. Ακόμη ανέφερε ότι το βράδυ των εκλογών "θα χρειαστούμε μυαλό".

    Όσον αφορά στις υποθέσεις σκανδάλων, σημείωσε ότι θα παλέψει για την πλήρη αποκάλυψη δεκάδων υποθέσεων.

    Σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι εάν αποτελέσει την επιλογή του ελληνικού λαού "την επομένη των εκλογών οι λαθρομετανάστες θα φύγουν και θα επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική οικογένεια". Επίσης πρόσθεσε ότι "οι λαθρομετανάστες θα φύγουν, γιατί δεν τους χωράει ο τόπος, έστω κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όλα τα φέρι μπότ".

    [06] Τελευταία ημέρα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο φόρο

    Τελευταία ημέρα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι η σημερινή, καθώς από αύριο, 1η Μαΐου, λήγει η περίοδος διάθεσής του με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Η ζήτηση σύμφωνα με πηγές της αγοράς, παρά τις υψηλές τιμές και την κρίση είναι ιδιαίτερα αυξημένη την τελευταία περίοδο, καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για την επόμενη χειμερινή περίοδο, οπότε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί ο ΕΦΚ θα αυξηθεί περαιτέρω και η τελική τιμή του πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί στο 1,4 - 1,5 ευρώ το λίτρο. Ήδη σε αρκετά πρατήρια έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα.

    Η μέση τιμή του πετρελαίου ήταν χθες 1,037 ευρώ το λίτρο με ελάχιστη τιμή τα 97 λεπτά και μέγιστη το 1,21 ευρώ. Ακριβότερες περιοχές είναι Κρήτη, Κυκλάδες και Επτάνησα και φθηνότερες περιοχές της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη και η Αττική.

    [07] «Abacus. Ένα παιχνίδι απληστίας», ένα θρίλερ για χρηματιστήριο και δομημένα ομόλογα

    Τα swaps, η Goldman Sachs, οι επιτροπές κεφαλαιαγορών, τα δομημένα ομόλογα και οι χρηματιστηριακές φούσκες μπήκαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο λίγο πριν από την κρίση, αλλά το πανηγύρι της ματαιοδοξίας ξεκίνησε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα πρώτα με τη θεαματική άνοδο και εν συνεχεία με την εξωφρενική πτώση του χρηματιστηρίου, σε μιαν εποχή όπου τράφηκαν οι πλέον παράλογες ελπίδες και αξιώσεις. Ο κόσμος αυτός, μαζί με την ασυγκράτητη διόγκωση του κρατικού χρέους και την πρόσφατη ελληνική χρεοκοπία, ζωντανεύει με ανατριχιαστικά χρώματα στο μυθιστόρημα της Ναταλίας Δαδίδου «Abacus. Ένα παιχνίδι απληστίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος (σελ. 335). Το βιβλίο κινείται μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου και έχει ως πρωταγωνίστρια μια νεαρή οικονομολόγο, η οποία θα αναλάβει να αναμετρηθεί με τους αιμοδιψείς καρχαρίες των χρηματοοικονομικών κυκλωμάτων, παίρνοντας μέρος σε μια θανάσιμη σύγκρουση.

    Η νεοεμφανιζόμενη συγγραφέας (το «Abacus» αποτελεί το πρώτο της μυθιστόρημα και είναι η πρώτη πεζογραφική της εμφάνιση) ξέρει εξ επαφής το χρηματιστηριακό σύμπαν: έχει σπουδάσει οικονομικά στο Λονδίνο και εργάστηκε για ένα διάστημα στον χρηματοοικονομικό κλάδο, συσσωρεύοντας όση εμπειρία τής ήταν αναγκαία για να γράψει ένα θρίλερ στο οποίο λαμβάνουν μέρος επίλεκτα στελέχη διεθνών τραπεζών, άνθρωποι του ελληνικού εφοπλισμού, χρηματιστηριακές εταιρείες, όπως και ερευνητές των εποπτικών οικονομικών αρχών Ελλάδας και Βρετανίας.

    Η Δαδίδου βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που έγιναν πρωτοσέλιδα για πολύ καιρό. Ανάμεσά τους, το σκάνδαλο των επενδύσεων των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων σε καταστροφικά δομημένα ομόλογα, τα κρυφά παιχνίδια της Goldman Sachs με τις κρατικές οικονομίες και η διάχυση μολυσμένων χρηματιστηριακών προϊόντων από τη μια άκρη της υδρογείου στην άλλη. Με τέτοιο υλικό ανά χείρας, η συγγραφέας στήνει ένα μυθιστόρημα με ακατάπαυστη δράση και πλήθος εκπλήξεις, που αποκαλύπτει όχι μόνο τα ασύλληπτα αμαρτήματα των golden boys και τη θηριώδη πλεονεξία των τραπεζών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συντρίβονται όσοι προβάλλουν έστω και την ελάχιστη αντίσταση (από ανθρώπινη αδυναμία ή από ένα κάποιο περίσσευμα ηθικής) στο να καταβροχθίσουν εν μία νυκτί περιουσίες, καριέρες και συνειδήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2012 - 6:30:31 UTC