Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα οι υψηλές επιστροφές φόρου
  • [02] Και δεύτερη ιερόδουλος βρέθηκε θετική στον ιό ΗΙV στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Νέο πλαίσιο υψηλών επιδόσεων για το νέο Opel Astra OPC
  • [04] Εκπαιδευτική χειροβομβίδα βρέθηκε στην Πεύκη
  • [05] Aναβλήθηκε για τις 29 Ιουνίου η δίκη του εκδότη Γ. Κουρή

  • [01] Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα οι υψηλές επιστροφές φόρου

    Οι επιστροφές φόρου από 50.000 ευρώ και άνω, τίθενται στο «μικροσκόπιο» των οικονομικών εισαγγελέων ως ύποπτες για διαφθορά εφοριακών στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

    Ήδη ο αναπληρωτής οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης έχει ζητήσει από όλες τις μεγάλες ΔΟΥ της χώρας, τα πλήρη στοιχεία των φακέλων φορολογουμένων, κυρίως νομικών προσώπων που εμφανίζουν επιστροφές φόρων μεγαλύτερες των 50.000 ευρώ για τη διετία 2010-2011.

    Πληροφορίες στο Εφετείο αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κάποιες υποθέσεις εταιριών που τα ποσά επιστροφής είναι ιδιαίτερα μεγάλα με κραυγαλέα, όπως λέγεται. Χαρακτηριστικά αναφέρεται μία περίπτωση όπου η επιστροφή ήταν 33 εκατ. ευρώ.

    [02] Και δεύτερη ιερόδουλος βρέθηκε θετική στον ιό ΗΙV στο κέντρο της Αθήνας

    Ακόμη μια ιερόδουλος εντοπίσθηκε σήμερα θετική στον ιό HIV, στο πλαίσιο των ελέγχων που συνεχίζονται από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο κέντρο της Αθήνας, τον Άγιο Παντελεήμονα, την πλατεία Αμερικής και το Μεταξουργείο, με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ: «Στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, σε υπαίθριους χώρους που εκδίδονται ιερόδουλες (24 άτομα ελέγχθηκαν), διαπιστώθηκε εκδιδόμενη θετική στην HIV λοίμωξη (Ομόνοια)».

    Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ διενεργούν ελέγχους σε οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα, και καταλύματα μεταναστών.

    [03] Νέο πλαίσιο υψηλών επιδόσεων για το νέο Opel Astra OPC

    Η Opel, ανακοίνωσε ότι σχεδίασε ένα πλαίσιο υψηλών επιδόσεων προσαρμοσμένο στις υψηλές πλευρικές επιταχύνσεις και τη σπορ συμπεριφορά του νέου Astra OPC. Το γερμανικό αυτοκίνητο με τον σπορ προσανατολισμό εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.000 κ.εκ. ισχύος 280 ίππων.

    Επιλέχθηκαν αμορτισέρ της ZF Sachs και υιοθετήθηκαν στοιχεία που αναβαθμίζουν τη σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου: γόνατα υψηλών επιδόσεων στην εμπρός ανάρτηση, μηχανοτρονικό σύστημα πλαισίου FlexRide, μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και φρένα Brembo. Η σπορ συμπεριφορά ενισχύεται με 19άρες ζάντες αλουμινίου που προσφέρονται στάνταρ με ελαστικά 245/40ZR.

    Για τη μεταφορά της ισχύος του νέου Astra στον δρόμο, ο εμπρός άξονας εφοδιάζεται με ένα μηχανικό, πολύδισκο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Όταν ένας από τους εμπρός τροχούς σπινάρει, τα δύο σετ πολλαπλών δίσκων στο εσωτερικό του διαφορικού λειτουργούν σαν συμπλέκτες και ελέγχουν την κατανομή ισχύος σε συγκεκριμένο ποσοστό.

    Αυτό το φαινόμενο κλειδώματος (έως και 50%) εξαρτάται από τη «γωνία ράμπας» υπό την οποία πιέζονται μεταξύ τους τα δύο σετ δίσκων και στη συνέχεια προσδιορίζει πόση πίεση ασκείται στον πολύδισκο συμπλέκτη ανάλογα με την ποσότητα της ροπής. Στη περίπτωση της επιβράδυνσης (είτε στο φρενάρισμα ή όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι), γίνεται αποσύμπλεξη των δίσκων και το ABS επενεργεί αποτελεσματικά στους εμπρός τροχούς.

    Το μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide - ειδικά προσαρμοσμένο και βελτιωμένο για τις ανάγκες ενός OPC- επιτρέπει την επιλογή μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης.

    Το Standard mode προσφέρει απόδοση σε όλες τις συνθήκες, διατηρώντας ικανοποιητικά επίπεδα άνεσης στην καθημερινή οδήγηση.

    Το Sport mode σκληραίνει την ανάρτηση του πλαισίου, αυξάνει την ευελιξία μειώνοντας τις κλίσεις και κάνει το σύστημα διεύθυνσης ακόμα πιο άμεσο.

    Από την άλλη, το OPC mode προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική εμπειρία. Το σύστημα διεύθυνσης γίνεται ακόμα πιο άμεσο σε σχέση με το Sport mode, το γκάζι ανταποκρίνεται ταχύτερα ενώ το πλαίσιο είναι προσαρμοσμένο για να προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις. Ο φωτισμός του ταμπλό γίνεται κόκκινος σηματοδοτώντας την κατάσταση OPC mode.

    Συγκριτικά με το υπερτροφοδοτούμενο 1.6 Astra GTC 180 ιππων, οι μηχανικοί του OPC σκλήρυναν τα στάνταρ ελατήρια κατά τριάντα τοις εκατό περίπου και χαμήλωσαν το αυτοκίνητο δέκα χιλιοστά επιπλέον, φέρνοντάς το ακόμα πιο κοντά στο δρόμο.

    Επίσης, τα σάιλεντμπλοκ και ο πίσω άξονας έγιναν πιο άκαμπτα για μεγαλύτερη ευελιξία και απόκριση στην οδηγική εμπειρία.

    Όπως το FlexRide, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP προσφέρει επίσης τρία διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Η προκαθορισμένη, στάνταρ ρύθμιση που έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση σε OPC παρέχει ασφάλεια στην οδήγηση σε καθημερινές συνθήκες. Το Competitive mode αυξάνει το όριο παρέμβασης των αυτόματων συστημάτων. Στο ESP-off mode, πιέζοντας το μπουτόν του ESP πάνω από πέντε δευτερόλεπτα, το σύστημα ESP απενεργοποιείται πλήρως.

    [04] Εκπαιδευτική χειροβομβίδα βρέθηκε στην Πεύκη

    Εκπαιδευτική χειροβομβίδα βρέθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα σφηνωμένη σε παλιά μπαταρία βρύσης, πεταμένη στο δρόμο, στη συμβολή των οδών Σκρα και Κανάρη στην Πεύκη.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, η χειροβομβίδα δεν ήταν επικίνδυνη, αλλά έγινε κινητοποίηση και μετέβη στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο την παρέλαβε για εξέταση.

    Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

    [05] Aναβλήθηκε για τις 29 Ιουνίου η δίκη του εκδότη Γ. Κουρή

    Για τις 29 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του εκδότη Γιώργου Κουρή, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για χρέη στο Δημόσιο, συνολικού ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

    Οι συνήγοροι του εκδότη, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο, υποστήριξαν ότι για το επίδικο χρέος ο κατηγορούμενος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για ρύθμιση. Ωστόσο, δεν προσκομίστηκε στο δικαστήριο το σχετικό παράβολο και έτσι η δίκη διακόπηκε για μετά το μεσημέρι ώστε να κοινοποιηθεί το συγκεκριμένο στοιχείο.

    Με την επανάληψη της διαδικασίας η πλευρά Κουρή υποστήριξε ότι έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη δόση του χρέους και ότι η διαδικασία έχει παγώσει ενόψει επικείμενων αλλαγών, με νομοθετική ρύθμιση, ως προς τις προβλεπόμενες δόσεις σε περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών και ενοποίησης εφοριών.

    Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση ώστε ο κατηγορούμενος να φροντίσει για την προσκόμιση όλων των σχετικών εγγράφων, ώστε να πιστοποιηθεί ότι πράγματι το χρέος βρίσκεται σε διακανονισμό με τις αρμόδιες αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2012 - 16:30:35 UTC