Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πανστρατιά της Κεντροδεξιάς καλεί ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Δεν αναλαμβάνει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης
  • [03] Αυξήθηκε 1,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
  • [04] Στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
  • [05] Ισπανική υπόθεση ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ
  • [06] Πρόταση για μεταρρυθμιστικό μέτωπο από τη Δράση
  • [07] Επίθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά του Αλέξη Τσίπρα
  • [08] Ποιοι εκλέγονται βουλευτές με τη Χρυσή Αυγή
  • [09] Συνδικάτα και ΚΕΔΕ αρνήθηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο
  • [10] Πέντε σημεία έθεσε ο Π. Καμμένος, στην ΚΟ του κόμματός του
  • [11] "Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνημένα μέτρα"
  • [12] Ματαιώθηκε η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, λέει η Sueddeutsche Zeitung
  • [13] Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ

  • [01] Σε πανστρατιά της Κεντροδεξιάς καλεί ο Αντώνης Σαμαράς

    Έκκληση για παναστριά απηύθυνε στον ελληνικό λαό αλλά και σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς εντός και εκτός βουλής, σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου, όπως είπε, να διασφαλιστεί η ευρωπαική πορεία της χώρας και να τροποποιηθεί η οικονομική πολιτική.

    Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκετελεστικής Γραμματείας του κόμματος ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «πριν τις εκλογές προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο ακυβερνησίας, τώρα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον αποτρέψουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε την κυβερνητική σταθερότητα».

    Πρόσθεσε ότι χθες δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει ακόμη και ψήφο ανοχής ωστόσο «ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάτι τέτοιο». Συνέχισε λέγοντας ότι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που πρότεινε ο κ. Τσίπρας, θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ και ότι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις στην Ευρώπη που το επιδιώκουν να βγάλουν την Ελλάδα εκτός και δηλώσεις σαν αυτή παίζουν αυτό το παιχνίδι.

    Τέλος, προανήγγειλε ότι θα πάρει πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός ευρύτερου κεντροδεξιού μετώπου, τονίζοντας: «καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευθούν ώσετε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών, καλώ όλες τις δυνάμες της κεντροδεξιάς, εντός και εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος, πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς».

    [02] Δεν αναλαμβάνει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης

    Απέκλεισε, κατηγορηματικά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο δεν έχει καμία βάση» και εκτίμησε, παράλληλα, ότι η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι στις εκλογές, λέγοντας ότι «πιθανότερες, βλέπω τις εκλογές».

    [03] Αυξήθηκε 1,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

    Αναστράφηκε τον Απρίλιο η πτωτική πορεία του πληθωρισμού, καθώς τον συγκεκριμένο μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε αύξηση κατά 1,9% από αύξηση 1,7% τον Μάρτιο.

    Οι κύριες αιτίες για την εξέλιξη αυτή βρίσκονται στις αυξήσεις στα τιμολόγια των δημοσίων επιχειρήσεων (π.χ. ηλεκτρισμός +13,9%), αλλά και στις ανατιμήσεις διεθνώς στα καύσιμα, που επιβαρύνθηκαν επιπρόσθετα από την υψηλότατη φορολογία που επιβάλλεται στη χώρα μας (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης +15,6%, φυσικό αέριο +20,7%, βενζίνη +9,7%).

    Σημαντικές, επίσης, ήταν οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας - διόδια (+9,7%).

    [04] Στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

    Χιλιάδες στρατιώτες, άρματα και φορτηγά που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους παρήλασαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να τιμήσουν τη νίκη του 1945 επί των ναζί, υπό το βλέμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ανέλαβε τη Δευτέρα τα καθήκοντά του.

    Το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζεται στις 9 Μαΐου στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η συνθηκολόγηση είχε υπογραφεί αργά το βράδυ της 8ης Μαΐου στο Βερολίνο, δηλαδή στις 9 Μαΐου ώρα Μόσχας.

    Στις 10.00 το πρωί ακριβώς στο ρολόι του Κρεμλίνου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ορίστηκε χθες πρωθυπουργός μετά την εκχώρηση της προεδρίας της χώρας στο μέντορά του, ήταν στο επίσημο βάθρο ανάμεσα σε πολλούς πρώην πολεμιστές και καλεσμένους, ανάμεσά τους ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

    Σχεδόν 14.000 στρατιώτες παρήλασαν, ενώ ακολούθησαν τα τεθωρακισμένα και το βαρύ πυροβολικό σε μια νέα επίδειξη ισχύος.

    Επιμέλεια: Άννα Γεωργίου

    [05] Ισπανική υπόθεση ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ

    Ισπανική υπόθεση είναι ο σημερινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, με τις Ατλέτικο Μαδρίτης και την Αθλέτικ Μπιλμπάο να διεκδικούν το κύπελλο (21:45 ΑΝΤ1). Από τη σεζόν 2009/2010, όταν το κύπελλο UEFA μετονομάστηκε σε Γιουρόπα Λιγκ, η διοργάνωση είναι ...προσωπική υπόθεση για τους Ίβηρες, αφού το 2010 το τρόπαιο κατέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης και το 2011 στον τελικό συγκρούστηκαν δύο ομάδες από την Πορτογαλία (Πόρτο-Μπράγκα 1-0).

    Βέβαια, ο σημερινός τελικός, που θα γίνει στο "Νασιονάλ" του Βουκουρεστίου, "φιλοξενεί" την πιο "ιδιαίτερη" ομάδα του κόσμου. Την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που παραμένει πιστή στις αρχές της και απαρτίζεται μόνο από Βάσκους. Στον τελικό, περιμένει μία ομάδα που την ξέρει καλά. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι κάτοχος του τίτλου του 2010, θα μπορούσε να φτάσει ψηλά και το 2011 αλλά βρέθηκε στο δρόμο της ο Άρης και ο Λαζαρίδης! Η επιθετική γραμμή της Ατλέτικο πετάει "φωτιές" με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να διατηρεί την... ερωτική σχέση με τα δίχτυα που άρχισε πέρσι με την Πόρτο, όταν με 17 γκολ οδήγησε την ομάδα του στο τρόπαιο.

    [06] Πρόταση για μεταρρυθμιστικό μέτωπο από τη Δράση

    Ανοιχτή στη σύμπηξη ενός μεταρρυθμιστικού-φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με τη συμμετοχή πολιτικών από κόμματα εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα αποτελεσματικά, δηλώνει η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, ενόψει μάλιστα της αυξημένης πιθανότητας για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

    Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Στέφανου Μάνου, για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναφέρθηκε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών τοποθετεί στην κεντρική πολιτική σκηνή δυνάμεις των άκρων, που υιοθετώντας μια παραπλανητική ρητορική, καρπώθηκαν σε μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο μέρος της δίκαιης οργής των πολιτών». Τονίστηκε δε, ότι «αυτή τη στιγμή φαίνεται αδύνατο να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα» και ότι «η προοπτική επαναληπτικών εκλογών, πιθανότατα τον Ιούνιο, δεν καθησυχάζει τους πολίτες, καθώς η κατάσταση ακυβερνησίας που προέκυψε αφήνει στα κόμματα των άκρων ακόμη μεγαλύτερο πεδίο για εκμετάλλευση της λαϊκής οργής».

    Προχωρώντας ένα βήμα την προγραμματική της θέση, η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, δηλώνει έτοιμη «να βοηθήσει πάση θυσία να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, να συμπαραταχθεί, από σήμερα κιόλας, με τους άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς, είτε εκφράζονται από κόμματα που δε μπήκαν στη βουλή, είτε ανήκουν σε άλλα, που μπήκαν, ώστε να συγκροτηθεί ένα νέο μέτωπο λογικής, μεταρρυθμιστικό και φιλευρωπαϊκό, που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει με μαχητικότητα και αξιοπιστία τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που αποζητά την έξοδο από την κρίση, μέσα στην Ευρώπη, με κοινωνική γαλήνη, συντεταγμένα και δημοκρατικά».

    Τέλος, η Δράση ευχαριστεί τους εκατόν δεκαπέντε χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που τίμησαν το κόμμα με την ψήφο τους και υπόσχεται συνέχιση του αγώνα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου.

    [07] Επίθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά του Αλέξη Τσίπρα

    Ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία.

    "Το μέλλον της χώρας είναι σε τεντωμένο σκοινί και ο κύριος Τσίπρας επιδίδεται σε τηλεοπτικά σόου αντί να καταθέτει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις. Τα προβλήματα της χώρας όμως δεν λύνονται στις τηλεοπτικές κάμερες", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Θ. Ζορμπάς.

    [08] Ποιοι εκλέγονται βουλευτές με τη Χρυσή Αυγή

    Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών της 6ης Μαΐου, συνολικά21 βουλευτέςεκλέχθηκαν μετην Χρυσή Αυγή.

    Συγκεκριμένα,ανά εκλογική περιφέρεια εκλέχθηκαν οι ακόλουθοι:

    Περιφέρεια Αττικής Α' Αθηνών: Νίκος Μιχαλολιάκος και Ιωάννης Βουλδής Β' Αθηνών: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ελένη Ζαρούλια και Γιώργος Γερμένης Αττική: Ηλίας Κασιδιάρης Α' Πειραιά: Νικόλαος Κούζηλος Β' Πειραιά: Ιωάννης Λαγός

    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Α' Θεσσαλονίκης: Αντώνιος Γρέγος Β' Θεσσαλονίκης: Πολύβιος Ζησιμόπουλος Σέρρες: Νικήτας Σιώης Στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία και τη Χαλκιδική δεν εκλέγει βουλευτές η Χρυσή Αυγή.

    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακαρνανία: Εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Κώστας Μπαρμπαρούσης και Λεωνίδας Σταθόπουλος. Αχαΐα: Εκλέγει έναν βουλευτή, πρώτος έρχεται σε σταυρούς ο Μιχάλης Αρβανίτης και έπεται ο Αναστάσιος Γιαχαλής Ηλεία: Νικόλαος Κρέσπης

    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Εύβοια: Νικόλαος Μίχος Φθιώτιδα: Αποστόλης Γκλέτσος (σ.σ.: δεν πρόκειται για τον δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο) Στην Βοιωτία, Ευρυτανία και Φωκίδα, δεν εκλέγει βουλευτές.

    Περιφέρεια Θεσσαλίας Λάρισα: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος Μαγνησία: Παναγιώτης Ηλιόπουλος Η Χρυσή Αυγή δεν εκλέγει βουλευτές σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

    Περιφέρεια Πελοποννήσου Κορινθία: Ευστάθιος Μπούκουρας Μεσσηνία: Δημήτρης Κουκούτσης Δεν εκλέγονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

    ΗΧρυσή Αυγή δεν εκλέγει βουλευτές στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.

    [09] Συνδικάτα και ΚΕΔΕ αρνήθηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο

    Τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Σε ανακοινώσεις τους, τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) όσο και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), τονίζουν ότι σαν συνδικαλιστικοί φορείς δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

    Την πρόταση του Α. Τσίπρα για συνάντηση σήμερα απέρριψε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, αιτιολογώντας την άρνηση, «η ΚΕΔΕ δεν έχει κανένα συνταγματικό και θεσμικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος να εμπλακεί σε μια διαδικασία που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

    [10] Πέντε σημεία έθεσε ο Π. Καμμένος, στην ΚΟ του κόμματός του

    Δύναμη σταθερότητας σ' ένα κλίμα αναξιοπιστίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος το κόμμα του, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, και κάλεσε σε πανστρατιά όλους τους πολίτες που τάσσονται κατά του Μνημονίου, για τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

    «Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων, και ο καθορισμός ΑΟΖ» είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.

    «Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επιτέθηκε με δριμύτητα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για τη στάση τους απέναντι στο Μνημόνιο, καθώς και στους τραπεζίτες, και είπε ότι το κόμμα του σηματοδοτεί επαναφορά της ηθικής.

    [11] "Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνημένα μέτρα"

    Η Ελλάδα δεν έχει καμιά άλλη επιλογή πέραν του "να εφαρμόσει τα οικονομικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί", εάν θέλει να "συνεχίσει να επωφελείται της βοήθειας" των εταίρων της και να παραμείνει στη νομισματική ένωση, υποστηρίζει σήμερα ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    "Θα πρέπει να είναι σαφές για την Ελλάδα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στο πρόγραμμα [δημοσιονομικής] προσαρμογής που έχει συμφωνηθεί, εάν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης", δήλωσε ο Άσμουσεν στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

    "Η απόφαση για το εάν θα παραμείνουν εντός της ευρωζώνης βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων", πρόσθεσε ο Άσμουσεν, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

    Επιμέλεια : Μπ. Γεωργίκος

    [12] Ματαιώθηκε η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, λέει η Sueddeutsche Zeitung

    Ματαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», η προγραμματισμένη για τα μέσα Μαΐου επίσκεψη κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα.

    Η εφημερίδα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η τρόικα πρέπει να περιμένει πρώτα τις «δημοκρατικές εξελίξεις».

    [13] Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ

    Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αναβλήθηκε -όπως αναμενόταν- με δεδομένο ότι δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη στα διοικητικά και το βασικό θέμα της, που ήταν η αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν γινόταν να συζητηθεί.

    Παρόντες στα γραφεία της ΠΑΕ στα Σπάτα ήταν ορισμένοι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ, οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλο.

    Κατά πάσα πιθανότατα η νέα ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης είναι η 23η Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2012 - 10:30:33 UTC