Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελική πρόβα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
  • [02] Εορτασμός της επετείου λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αθήνα
  • [03] Πρόεδρος του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γόντικας
  • [04] Στ. Μάνος: Συζητήσεις με τη "Δημοκρατική Συμμαχία"
  • [05] Θ. Τζήμερος: Δεν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου

  • [01] Τελική πρόβα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

    Όλοι στις θέσεις τους ήταν σήμερα στην τελική πρόβα που έγινε Αρχαία Ολυμπία για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Δεκάδες εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως τη Βρετανία, παρακολούθησαν την τελευταία πρόβα για τη μεγάλη αυριανή εκδήλωση που θα μεταλαμπαδεύσει το Ολυμπιακό Φως στο νου και την καρδιά χιλιάδων ανθρώπων με στόχο να αναδείξει τις μεγάλες αξίες του Ολυμπισμού, την ευημερία, την ειρήνη και το ευ αγωνίζεσθαι.

    Η τελική πρόβα, που έγινε παρουσία και εκατοντάδων ανθρώπων που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ελεύθερα την Αφή της Φλόγας απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου και με το σχετικό τελετουργικό με Πρωθιέρεια την Ινώ Μενεγάκη σε χορογραφία της Αρτέμιδος Ιγνατίου.

    Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια δυναμική χορογραφία της κας Ιγνατίου που θα καθηλώσει αύριο όσους την παρακολουθήσουν. Η ξάστερη δυνατή απαγγελία της επίκλησης από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη προς το θεό του ήλιου Απόλλωνα, από τον οποίο ζητά τη βοήθεια, ώστε να ανάψει η δάδα, προσφέρει στιγμές συγκίνησης και μαγεύει μέσα στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Οι τελικές δοκιμές, έγιναν σήμερα με ικανοποιητικό τρόποκαι αύριο όλα δείχνουν έτοιμα για το τελετουργικό και την τηλεοπτική εικόνα που θα βγει έξω από τα σύνορα της Ελλάδας για να παρακολουθήσουν την τελετή αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι, προβάλλοντας τη χώρα μας στο εξωτερικό.

    Το «παρών» στη σημερινή πρόβα έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με τον πρόεδρο της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρο Ζαννιά.

    [02] Εορτασμός της επετείου λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αθήνα

    Εξήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο εκτεταμένης, γεωγραφικά, ένοπλης σύγκρουσης στην ιστορία της ανθρωπότητας, που «κόστισε» περισσότερες από 55 εκατομμύρια ζωές.

    Ο εορτασμός της λήξης του Β' Παγκοσμίου πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Δοξολογία, τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη δοξολογία, παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επανεκλεγείς βουλευτής, Ιωάννης Τραγάκης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και από εκπροσώπους οργανώσεων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

    «Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να τιμούμε σήμερα τη μνήμη της λήξης του πολέμου και των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του στην Ελλάδα και των εκατομμυρίων θυμάτων του στην Ευρώπη. Τότε, τσακίστηκε ο ναζισμός. Ελπίζω να μην ζούμε την ειρωνεία της Ιστορίας στην κατά τα άλλα βαθύτατα δημοκρατική Ελλάδα, να δούμε την ανάδειξη παρόμοιων φαινομένων στη χώρα μας», επισήμανε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

    [03] Πρόεδρος του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γόντικας

    Ο Δημήτρης Γόντικας επανεξελέγη στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. σε σώμα. Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και ο Γόντικας είναι και πάλι ο επικεφαλής της «πράσινης» εταιρείας. Πρώτος αντιπρόεδρος είναι ο Λεωνίδας Πολέμης, δεύτερος ο Στράτος Σωπήλης και τρίτος ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο κ. Πολέμης θα είναι υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις του Συλλόγου, ενώ οι άλλοι δύο θα εκπροσωπούν το «τρυφύλλι» στην Λίγκα και την ΕΠΟ.

    [04] Στ. Μάνος: Συζητήσεις με τη "Δημοκρατική Συμμαχία"

    «Είναι ευκολότερο και πιο λογικό να υπάρξει συνεργασία της "Δράσης" με τη "Δημοκρατική Συμμαχία", παρά με τη ΝΔ σε ενδεχόμενες νέες εκλογές», τόνισε ο Στέφανος Μάνος στο ραδιοφωνικό σταθμό Real και σημείωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Ο κ. Μάνος αναρωτήθηκε πόσο αξιόπιστη είναι η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να συνενώσει την κεντροδεξιά, όταν ο ίδιος τη διέλυσε, διώχνοντας στελέχη.

    «Είναι τερτίπι της τελευταίας στιγμής μπροστά στην απελπισία των αποτελεσμάτων;», διερωτήθηκε. «Η λύση θα βρεθεί μέσα από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει απ' έξω. Είναι δύσκολη και δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ» σημείωσε ο πρόεδρος της "Δράσης".

    [05] Θ. Τζήμερος: Δεν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα - είναι προφανές - συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε κεντροδεξιά», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Flash, o πρόεδρoς του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" Θ. Τζήμερος.

    Ο κ. Τζήμερος απέκλεισε και την πιθανότητα συνεργασίας με την κα Ντόρα Μπακογιάννη κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας μόνον με το Στέφανο Μάνο, λέγοντας:

    «Με την κ. Μπακογιάννη επίσης δεν υπάρχει πιθανότητα, γιατί έχουμε εντελώς διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Η πιο συγγενική, ας πούμε πολιτική ομάδα, είναι η "Δράση" και ο Στέφανος Μάνος».

    [06] Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου

    Αυτό που προέχει για μια κυβέρνηση, πέρα από τη θεσμικά απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, είναι ένας στέρεος κοινωνικός δεσμός, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τους πρυτάνεις, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στη Βουλή.

    Σε αυτό το πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών με τις κοινωνικές και τις επιστημονικές ομάδες του τόπου, ενέταξε ο κ. Τσίπρας και την εν λόγω συνάντηση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας είναι σπασμένη και χρειάζεται να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και με τους ανθρώπους που εργάζονται για να παραχθεί γνώση». Επ? αυτού, οι πρυτάνεις χαρακτήρισαν «τιμητικό» το γεγονός της πρόσκλησής τους, παρά την παραδοχή εκ μέρους τους ότι δεν μπορούν να συμβάλουν οι ίδιοι στις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

    Αναφερθείς στον νόμο για τα ΑΕΙ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή κοινότητα ταλαιπωρήθηκε από μια παράλογη επιμονή σε έναν νόμο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί» και πως η πανεπιστημιακή κοινότητα δυσφημίστηκε σε έναν επικοινωνιακό «πόλεμο». Ο κ. Τσίπρας αφενός δεσμεύτηκε πως θα θέσει το ζήτημα της αναστολής και κατάργησης του νόμου στις προσεχείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και, αφετέρου, εγγυήθηκε ότι «είτε αν υπάρξει κατάληξη για μεταβατική κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να υπάρξει τέλος για αυτή την περιπέτεια στο πανεπιστήμιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2012 - 14:30:30 UTC