Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα καταβληθούν μόνο τα 4,2 δισ. από τη δόση του Μαΐου
  • [02] Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
  • [03] Οικολόγοι Πράσινοι: Αναπόφευκτες οι εκλογές
  • [04] Εκλογές άμεσα ζητά το ΚΚΕ
  • [05] Αποθέωση για τους πρωταθλητές στη φιέστα

  • [01] Θα καταβληθούν μόνο τα 4,2 δισ. από τη δόση του Μαΐου

    To Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ότι στις 10 Μαΐου θα εκταμιευθούν 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

    Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το πρώτο «πακέτο» δανείων, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου.

    «Το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 10 Μαΐου. Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Όπως και με τις προηγούμενες δόσεις προς την Ελλάδα, το EFSF θα μεταφέρει τα 4,2 δις. ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF.

    [02] Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές της και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, αν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, προειδοποίησε εκ νέου το Βερολίνο.

    Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Passauer Neue Presse που θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σημειώνει:

    "Ήθελα πάντα η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ. Αυτό δεν έχει αλλάξει". Η Αθήνα οφείλει από την πλευρά της "να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς την Τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις" που υποσχέθηκε, τόνισε.

    "Είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την οικονομική ισχύ", πρόσθεσε.

    [03] Οικολόγοι Πράσινοι: Αναπόφευκτες οι εκλογές

    Επτά απαντήσεις δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι (Ο.Π.) στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μία μέρα μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή. Με ερωτήματα για το περιεχόμενο της πρότασης των πέντε σημείων, τάσσονται υπέρ ενός επί της ουσίας προγραμματικού διαλόγου, εν όψει των αναπόφευκτων εκλογών, ζητώντας να διεξαχθούν αυτές με την απλή αναλογική.

    Ειδικότερα, οι Ο.Π. επισημαίνοντας ότι το αντιμνημονιακό αποτέλεσμα των εκλογών απονομιμοποιεί στην κοινωνία ένα κυβερνητικό σχήμα που θα συνέχιζε την πολιτική του μνημονίου, αναφέρουν ότι η παρούσα σύνθεση της Βουλής δεν επιτρέπει ένα επιθυμητό κυβερνητικό σχήμα που θα αναιρεί τις μνημονιακές πολιτικές, με αποτέλεσμα οι εκλογές σύντομα να είναι αναπόφευκτες.

    [04] Εκλογές άμεσα ζητά το ΚΚΕ

    Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητά το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι «στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός».

    [05] Αποθέωση για τους πρωταθλητές στη φιέστα

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Σε ένα κατάμεστο «Γ.Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 σε φιλικό αγώνα τον Ερυθρό Αστέρα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν αρχίσει από νωρίς στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» με το φιλικό αγώνα μεταξύ βετεράνων των «ερυθρόλευκων». Ο αγώνας μεταξύ «άσπρων» και «κόκκινων» όπως ονομάστηκαν οι δυο ομάδες έληξε 3-2 υπέρ των «άσπρων», με τον Σίνισα Γκόγκιτς να πετυχαίνει δύο γκολ (και ένα ο Νίκος Τσιαντάκης), ενώ για τους «κόκκινους» δύο γκολ πέτυχε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Στη συνέχεια ακολούθησε αγώνας μεταξύ παικτών από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

    Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και μετά την λήξη του φιλικού με χορευτές να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο και να χορεύουν ένα ζεϊμπέκικο στην μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου που ήταν γνωστός για «ερυθρόλευκα» αισθήματα του. Στην συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού παρέλαβαν τα μετάλλια τους από τον εκτελών χρέη προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο, με τελευταίο τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη, που πήρε το Κύπελλο από τα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ το σήκωσαν δίνοντας το έναυσμα για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2012 - 20:30:31 UTC