Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρέφει την εντολή ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Η σκυτάλη στον Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Σε δύο... δόσεις η δόση του Μαΐου
  • [04] Στο Παρίσι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
  • [05] Γιορτάζει με μουσική και ελεύθερη είσοδο
  • [06] Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους, δεν υπάρχουν επιζώντες

  • [01] Επιστρέφει την εντολή ο Αλ. Τσίπρας

    Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επιστρέψει το μεσημέρι την διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ολοκλήρωσε χωρίς αποτέλεσμα τον κύκλο των επαφών του με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

    Μιλώντας χθες βράδυ στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ανέφερε ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα για κυβέρνηση αριστεράς, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα".

    Αποτιμώντας τις επαφές του διαπίστωσε ότι η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευρεία κοινωνική στήριξη αλλά ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη. Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε:«το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου ωχριά μπροστά σ' αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας»

    [02] Η σκυτάλη στον Ευ. Βενιζέλο

    Την τρίτηκαι τελευταία διερευνητική εντολήθα λάβεισήμερα, μετά το μεσημέρι, απότον ΚάρολοΠαπούλια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Νωρίτερα, στις 12:00, υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου, συνεδριάζειη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Εξάλλου, αύριο, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

    Χθες,ο Ευ. Βενιζέλος απέρριψε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση.

    [03] Σε δύο... δόσεις η δόση του Μαΐου

    Σήμερα πρόκειται να εκταμιευθούν 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το πρώτο «πακέτο» δανείων, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου, αλλά η εκταμίευση αφορά τα 4,2 δισ. ευρώ.

    Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν θεωρείται κατά το EFSF απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

    [04] Στο Παρίσι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

    Με το νέο Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, συναντάται σήμερα στο Παρίσι, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Στην ατζέντα των συζητήσεών τους, περιλαμβάνονται θέματα όπως η κατάστασηστην ευρωζώνη, το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας και πιθανά μέτρα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης.

    Την Τετάρτη,ο Φρανσουά Ολάντ "ενημερώθηκε με ακρίβεια" για την ελληνική κρίση, όπως δήλωσε ο ο εκπρόσωπός του Πιερ Μοσκοβισί.

    Εξάλλου, οΦ. Ολάντ αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Παρίσι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    [05] Γιορτάζει με μουσική και ελεύθερη είσοδο

    Με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για όλους, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.

    Ειδικότερα, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στις 11 πμ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου αφιερωμένο στους δικούς μας Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στις 7 το απόγευμα το κουαρτέτο του ίδιου καλλιτέχνη θα παίξει μουσική της Ευρώπης της Μεσογείου (European Taxim).

    Την ίδια μέρα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση αντιγράφων γλυπτών. Επίσης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο καθιερώνει την κοπή αναμνηστικών κερμάτων για να φέρει τους επισκέπτες του πιο κοντά σε μικρά αλλά αγαπητά εκθέματα των συλλογών του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο έως τα μεσάνυχτα.

    Το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό -με ελεύθερη είσοδο- και το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, από το πρωί στις 8 έως τα μεσάνυχτα, για να γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Στις 9.30 μμ. στον προαύλιο χώρο του, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει τις τελευταίες συμφωνίες των W. A. Mozart και F. J. Haydn, δύο εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του μουσικού κλασικισμού.

    [06] Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους, δεν υπάρχουν επιζώντες

    Τα συντρίμμια του Superjet 100 που έχει κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι και το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή νοτίως της Τζακάρτας, δήλωσε εκπρόσωπος του ινονησιακού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ινδονησιακή εταιρεία που εκπροσωπεί τη Σουκόι, δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Το ελικόπτερο Super Puma που έστειλε ο ινδονησιακός στρατός εντόπισε το αεροσκάφος στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 1.650 μέτρων στο βουνό Σαλάκ.

    Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ χθες μετά την απότομη απώλεια ύψους από τα 10.000 πόδια στα 6.000 πόδια στη διάρκεια πτήσης επίδειξης.

    Mετέφερε ινδονήσιους επιχειρηματίες, αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας και δημοσιογράφους.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 May 2012 - 6:30:29 UTC