Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για σχηματισμό κυβέρνησης"
  • [02] Επέστρεψε την εντολή ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Στο 21,7% "σκαρφάλωσε" η ανεργία τον Φεβρουάριο
  • [04] Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο ηλεκτρονικός τόπος της «Χρυσής Αυγής»
  • [05] ΙΚΑ: Νέος δανεισμός για την καταβολή συντάξεων
  • [06] Πρωτότυπη διαμαρτυρία Ρώσων συγγραφέων κατά του Πούτιν
  • [07] ΠΑΟ: Αυγά και γιαούρτια στη συνέντευξη Τύπου του Σαουδάραβα πρίγκηπα
  • [08] Νέες εκλογές και διόρθωση της λαϊκής ψήφου, ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα
  • [09] Επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα η Δημοκρατική Συμμαχία

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για σχηματισμό κυβέρνησης"

    «Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να σχηματιστεί κυβέρνηση, όπως τη θέλει ο ελληνικός λαός, ευρωπαϊκή με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, παραλαμβάνοντας την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «αρκεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

    -«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε καλόπιστα και το δικό σας έργο στη διαβούλευση που θα έχετε με τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Κάρολο Παπούλια.

    -«Είναι σημαντικό αυτό που λέτε» αντέτεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε στον Ευ. Βενιζέλο καλή δύναμη.

    Για τις 18:00 ορίστηκε η πρώτη συνάντηση τουκ. Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Όπως έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, αύριο στις 10 το πρωί, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    «Δεν δηλώνω αισιόδοξος, αλλά υπεύθυνος» δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ανάληψη της τρίτης διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    Ο κ. Βενιζέλος, πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια διότι η χώρα και ο ελληνικός λαός έχουν ανάγκη από κυβέρνηση.

    [02] Επέστρεψε την εντολή ο Αλέξης Τσίπρας

    «Λυπάμαι κύριε πρόεδρε σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην βρίσκεται λύση, όπως λέτε, συμβατή με τις επιλογές, τους πόθους και το μέλλον του ελληνικού λαού». Αυτό απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει.

    «Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα και περιθώριο για τον σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης συμβατής με τη λαϊκή ετυμηγορία. Βρήκαμε ευρεία στήριξη στους κοινωνικούς φορείς, αλλά ελάχιστη στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Σας επιστρέφω λοιπόν την εντολή και ελπίζω ότι θα βρεθεί συμβατή λύση με τις επιθυμίες του λαού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Παπούλια.

    [03] Στο 21,7% "σκαρφάλωσε" η ανεργία τον Φεβρουάριο

    Άνοδο συνεχίζει να καταγράφει η ανεργία στη χώρα, δημιουργώντας νέο αρνητικό ρεκόρ τον Φεβρουάριο εφέτος, διαμορφούμενη στο 21,7% και με τον αριθμό των ανέργων να "εκτινάσσεται" στα 1.070.724 άτομα.

    Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, περίπου 900 άτομα έμεναν εκτός εργατικού δυναμικού κάθε ημέρα.

    Ηλικιακά, η ανεργία στους νέους 15- 24 ετών ανήλθε σε 53,8% (από 40,3% τον Φεβρουάριο 2011).

    Η ανεργία παραμένει "γένους θηλυκού", καθώς στις γυναίκες ανήλθε σε 25,7% (από 18,8% τον Φεβρουάριο 2011). Στους άνδρες το ποσοστό είναι 18,6% από 12,5% έναν χρόνο πριν.

    [04] Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο ηλεκτρονικός τόπος της «Χρυσής Αυγής»

    Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο ηλεκτρονικός τόπος της «Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με την υπηρεσία διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου WordPress.com, η οποία φιλοξενούσε τον ιστότοπο http://xryshaygh.wordpress.com/, «Αυτό το blog έχει αρχειοθετηθεί ή ανεστάλη λόγω παραβίασης των Όρων της Υπηρεσίας μας».

    Σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής με τίτλο «Η "δημοκρατία" τους δεν αντέχει την αλήθεια» γίνεται λόγος για «λασπολογούντα» κανάλια, τα οποία «αποφάσισαν να βάλουν τα μεγάλα μέσα και να φροντίσουν να φιμωθεί η Φωνή της Αλήθειας, η Φωνή της Χρυσής Αυγής».

    [05] ΙΚΑ: Νέος δανεισμός για την καταβολή συντάξεων

    Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό 240 εκατομμυρίων ευρώ από το επικουρικό του ταμείο, Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών, - (Ε.Τ.Ε.Α.Μ), και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, (ΤΑΠ ΔΕΗ), προχώρησε τη Δευτέρα για 5ο κατά σειρά μήνα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ), προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου.

    Το ΙΚΑ, έχει εισπράξει ήδη το 64,4% της κρατικής επιχορήγησης για το 2012, (1,4 δισ. ευρώ), ενώ στη διάρκεια του έτους πρόκειται να ενισχυθεί με επιπλέον 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

    [06] Πρωτότυπη διαμαρτυρία Ρώσων συγγραφέων κατά του Πούτιν

    Ρώσοι συγγραφείς που συνδέονται με την αντιπολίτευση κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν την Κυριακή σε μια πρωτότυπη διαδήλωση εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν προσκαλώντας τους σ' ένα περίπατο στη Μόσχα ανάμεσα στα μνημεία δύο μεγάλων της ρωσικής λογοτεχνίας, του Αλεξάντρ Πούσκιν και του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ.

    "Εφόσον φαίνεται πως σήμερα απαγορεύεται να περπατάει κανείς στις λεωφόρους και τα πάρκα της Μόσχας, μια ομάδα απελπισμένων πολιτών, αποτελούμενων στην πλειοψηφία τους από συγγραφείς, αποφάσισε να περπατήσει ανάμεσα στο μνημείο του Πούσκιν και σ' αυτό του Γκριμπογέντοφ", έγραψε στο μπλογκ του ο συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν, τα αστυνομικά μυθιστορήματα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

    Μετά τη βίαιη καταστολή από την αστυνομία μιας διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στις 6 Μαΐου, εκατοντάδες αντιπολιτευόμενοι τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν οργανώνουν καθημερινά συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, στις λεωφόρους ή τα πάρκα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] ΠΑΟ: Αυγά και γιαούρτια στη συνέντευξη Τύπου του Σαουδάραβα πρίγκηπα

    Επεισόδια σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Σαουδάραβα πρίγκηπα Φαϊζάλ Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος σκοεπεύει να ανοίξει τα «χαρτιά» του σχετικά με το ενδιαφέρον αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Περίπου 30 οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου και, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, έριξαν αυγά και γιαούρτια προς τον εκπρόσωπο του πρίγκηπα, Βλάση Τσάκα. Οπως είναι φυσικό, δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο, όμως στη συνέχεια οι οπαδοί αποχώρησαν εκτοξεύοντας απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

    Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία ξεκίνησε με αρκετή ώρα καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων, ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Φαϊζάλ Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, εκδήλωσε την ξεκάθαρη θέση του, να αγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί.

    [08] Νέες εκλογές και διόρθωση της λαϊκής ψήφου, ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

    Άμεση προσφυγή στις κάλπες, «για να σταματήσει η κοροϊδία» των διερευνητικών εντολών, ζήτησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ζητώντας παράλληλα «να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος, ως προς την ενίσχυση του ΚΚΕ».

    «Ο σεβασμός στον θεσμό των εντολών δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται διερευνητικές προσπάθειες από ένα ή άλλο κόμμα, με υποκριτικές συζητήσεις και προτάσεις, από τη στιγμή που ένα -ή περισσότερα- κόμμα έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει, καθώς επιθυμεί τον νέο εκλογικό γύρο για τους δικούς του στόχους», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

    [09] Επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα η Δημοκρατική Συμμαχία

    Επικρίνει η Δημοκρατική Συμμαχία τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση του στις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

    Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Θ. Ζορμπάς επισήμανε ότι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είναι μια σοβαρή θεσμική διαδικασία και αποσκοπεί στον διάλογο των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να κυβερνηθεί η χώρα.

    «Ο κ. Τσίπρας επιδίδεται σε τηλεοπτικά σόου, αντί να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις. Τα προβλήματα της χώρας, όμως, δεν λύνονται στις τηλεοπτικές κάμερες», δήλωσε ο κ. Ζορμπάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 May 2012 - 12:30:31 UTC