Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια - Ρομπάι
  • [02] Συνελήφθη ο υπεύθυνος νυχτερινού κέντρου στο Ελληνικό για φοροδιαφυγή
  • [03] Επεισόδια οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έξω από την Αγία Σοφία
  • [04] Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Ευ.Βενιζέλου

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια - Ρομπάι

    Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ.Ρομπάι.

    [02] Συνελήφθη ο υπεύθυνος νυχτερινού κέντρου στο Ελληνικό για φοροδιαφυγή

    Για φοροδιαφυγή και μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Οικονομική Αστυνομία, 47χρονος, προσωρινά υπεύθυνος γνωστού παραλιακού κέντρου διασκέδασης, στο Ελληνικό.

    Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, από κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, στο νυκτερινό κέντρο ιδιοκτησίας 66χρονου, στο οποίο προσωρινά υπεύθυνος είναι ο 47χρονος, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις που αφορούσαν κατανάλωση φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, αξίας 10.716 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, από τα 100 τραπέζια του κέντρου είχαν εκδοθεί αποδείξεις μόνο για τα έξι.

    [03] Επεισόδια οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έξω από την Αγία Σοφία

    Επεισόδια έλαβαν χώρα το μεσημέρι στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Περίπου 100 οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν στήσει ενέδρα σε 10 οπαδούς του Ολυμπιακού έξω από το ναό της Αγίας Σοφίας. Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν βίαια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας οπαδός του Ολυμπιακού. Όταν κατέφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, οι εμπλεκόμενοι στον ξυλοδαρμό είχαν απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν συλλήψεις.

    Μετά το θλιβερό αυτό συμβάν, με απόφαση της τουρκικής αστυνομίας δεν επετράπη η έξοδος σε φιλάθλους του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν ήδη εντός του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας. Η τουρκική αστυνομία πήρε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να αποφευχθεί μία συνάντηση ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων, την ώρα που στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίας βρίσκονταν πολυάριθμοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

    [04] Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Ευ.Βενιζέλου

    Την οξύτατη αντίδραση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι το κόμμα του, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης με διετή ορίζοντα και με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι αναμένει την απάντηση του κ.Τσίπρα.

    Σύμφωνα με την πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου αποκαλύπτει ότι ενώ τα τρία κόμματα άλλα έλεγχαν δημόσια, άλλα έκαναν στο παρασκήνιο γιατί από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι υπάρχει συμφωνία σε πρόγραμμα διετίας και τώρα καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προστρέξει στην εφαρμογή του. Σημείωναν επίσης ο κ.Τσίπρας επανειλημμένα έχει αναφερθεί στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το διάστημα των διερευνητικών εντολών έκανε σαφέστατη την θέση του ότι σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμμετάσχει και άφηναν αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη , λέγοντας ότι ενώ προγραμματικά έχει συμφωνήσει σε όλα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αναζητεί ένα πολιτικό άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι εξέφραζαν την εκτίμηση ότι πιθανότατα θα σχηματιστεί κυβέρνηση των τριών κομμάτων, αλλά η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση και για τον λόγο αυτό, αν σχηματιστεί, δεν θα αντέξει, κάτω από τη λαϊκή πίεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 May 2012 - 16:30:32 UTC