Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονο ενδιαφέρον για το οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ
  • [02] Ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [03] Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη με Έλληνες φιλάθλους
  • [04] Το βραβείο «Ελευθερίας της Πίστης» στον Βαρθολομαίο
  • [05] Να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, ζητεί ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

  • [01] Έντονο ενδιαφέρον για το οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ

    Το οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ αποτελεί το « μήλο της έριδος» μεταξύ των ξένων εταιρειών και κοινοπραξιών από τις οποίες υποβλήθηκαν αιτήσεις στο β' γύρο αδειοδοτήσεων για υδρογονάθρακες, γράφει η εφημερίδα «Πολίτης».

    Για το συγκεκριμένο οικόπεδο, υποβλήθηκαν συνολικά 9 αιτήσεις, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει να κάνει με το ότι το οικόπεδο αυτό συνορεύει με το 12, στο οποίο αποδείχθηκε από τις έρευνες της NOBLE ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η ερευνητική γεώτρηση κατέδειξε στο οικόπεδο 12 υπολογιζόμενες ποσότητες φυσικού αερίου, που κυμαίνονται μεταξύ 5 και 8 τρισ. κυβικών ποδών, με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισ. κυβ. πόδια.

    [02] Ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Ενισχυμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

    Στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,1%, ΠΑΣΟΚ 12,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 5,8% , ΔΗΜΑΡ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, ΔΗΜΣΥΜ 2,5%, ΛΑΟΣ 2,4%, Δημιουργία Ξανά 2,2% , Δράση 1,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

    Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η ΧΑ το 8%.

    [03] Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη με Έλληνες φιλάθλους

    Eπεισόδια με Έλληνες φιλάθλους και φιλάθλους της ομάδας της Γαλατάσαραϊ σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και νερό με πίεση για να αποκαταστήσει την τάξη.

    Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν για να σταματήσουν τις συγκρούσεις μεταξύ φιλάθλων των ομάδων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στα επεισόδια τραυματίστηκε ένα άτομο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

    [04] Το βραβείο «Ελευθερίας της Πίστης» στον Βαρθολομαίο

    Για "την προώθηση της ελευθερίας της πίστης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες του για την προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας καθώς και για τις προσπάθειές του για διεθνή ειρήνη''τιμήθηκε με το βραβείο "Ελευθερίας της Πίστης" (''Freedom of Worship Award'' )ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Το ίδρυμα Franklin D. Roosevelt, στην Ολλανδία, τίμησε τον Πατριάρχη στην ετήσια τελετή της Απονομής των Τεσσάρων Βραβείων Ελευθερίας (Four Freedoms Awards).

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τιμήθηκε και για τις δραστηριότητές του για την προστασία του περιβάλλοντος για την οποίες έχει καθιερωθεί τα τελευταία 20 χρόνια ως ο ''Πράσινος Πατριάρχης''.

    [05] Να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, ζητεί ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας ζητεί για την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δήλωσή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Γιούνκερ καλεί ακόμη τους ευρωπαίους εταίρους να επανεξετάσουν το χρονοδιάγραμμά τους και εν ανάγκη να βελτιώσουν τις συμφωνίες με την Ελλάδα, αλλά, απευθυνόμενος προς την Αθήνα, συνδέει την παραμονή στο ευρώ και την συνέχιση της χρηματοδότησης με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    "Αν ο σχηματισμός κυβέρνησης καθυστερήσει κι άλλο ή γίνουν νέες εκλογές, η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, που πρέπει να της δοθεί", επισημαίνει, διευκρινίζει ωστόσο ότι "δεν υπάρχει περίπτωση αποφυγής του αυστηρού προγράμματος λιτότητας" και προσθέτει: "Δεν επιμένω a priori στο ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε με ακρίβεια μηνός την υλοποίηση των στόχων στις ημερομηνίες που έχουν συμφωνηθεί". Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να λάβει η Ελλάδα π.χ. ένα έτος περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπει η συμφωνία και σημειώνει ότι μία εβδομάδα μετά τις ελληνικές εκλογές, η Ευρώπη δεν μπορεί κατ' αρχάς παρά να τηρεί στάση αναμονής. "Θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα της ελληνικής εξυγίανσης μόνο μετά τον σχηματισμό μιας σταθερά συγκροτημένης ελληνικής κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να μπούμε τώρα σε διαπραγματεύσεις με τα επιμέρους ελληνικά κόμματα. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό", δηλώνει.

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου προειδοποιεί, επιπλέον, για το πρόβλημα αύξησης της πίεσης προς την Ελλάδα: "Συμβουλεύω να σταματήσουμε να φωνάζουμε από τον φράχτη στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να τους αφήσουμε να αποφασίσουν μόνοι τους", υπογραμμίζει, αλλά δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να αλλάξουν οι συμπεφωνημένοι στόχοι δημοσιονομικής εξυγίανσης. "Η Ελλάδα πρέπει να εξυγιανθεί, αν θέλει να διατηρήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδοτική βοήθεια και να διατηρήσει το ευρώ", καταλήγει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 May 2012 - 18:30:30 UTC