Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζάμπολ στην Πόλη
  • [02] Επτά όρους Καμμένου για συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση
  • [03] Συντριβή για το κόμμα της Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, δείχνουν τα exit polls
  • [04] Μόνος στην κορυφή των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός
  • [05] Οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα
  • [06] Να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα για να σχηματίσει κυβέρνηση, λέει ο Βέλγος πρωθυπουργός
  • [07] Ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στον "μικρό τελικό" της Ευρωλίγκα

  • [01] Τζάμπολ στην Πόλη

    Σε εξέλιξη είναι ο τελικόςτης Ευρωλίγκα στο «Σινάν Ερντέμ» ανάμεσαστην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακότου Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος δηλώνει ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το φαβορί της Ευρωλίγκας.

    Ο Βασίλης Σπανούλης από την πλευρά του δηλώνει ότι, «η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι σπουδαία ομάδα, με πολλούς και καλούς παίκτες και χρειάζεται να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Ό,τι λάθος κάνουμε θα μας το τιμωρήσουν, συνεπώς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τους έχουμε αντιμετωπίσει δύο φορές και ξέρουμε τι κάνουν καλά και τι όχι. Πηγαίνουμε για μάχη 40 λεπτών και ό,τι συμβεί. Δεν μπορείς να έχεις στο μυαλό σου ένα και μοναδικό πλάνο. Χρειάζεται και εναλλακτικό σχέδιο, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τόσο μεγάλη ομάδα. Είμαστε έτοιμοι, όμως, για ένα μεγάλο παιχνίδι».

    [02] Επτά όρους Καμμένου για συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση

    Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Καμμένος διατύπωσε δέσμη επτά προτάσεων για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μεταξύ των προτάσεων του είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, η συγκρότηση επιτροπής λογιστικής ελέγχου των δανείων που συνήφθησαν από το 1974, ομόφωνη δέσμευση των κομμάτων για αλλαγή της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών και διεκδίκηση γερμανικών επανορθώσεων.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε το αίτημα του για ενημέρωση σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της πρωινής συνάντησης του Προέδρου με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, καθώς και το κείμενο της επιστολής του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

    [03] Συντριβή για το κόμμα της Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, δείχνουν τα exit polls

    Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ υπέστη μεγάλη ήττα σήμερα στις περιφερειακές εκλογές στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, όπως δείχνουν δύο exit polls.

    Σύμφωνα με τα exit polls των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF, οι βασικοί αντίπαλοι της Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κέρδισαν το 38 με 39% των ψήφων διασφαλίζοντας τον έλεγχο της περιφερειακής κβουλής της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σε συνεργασία με τους Πράσινους, που κέρδισαν το 12% των ψήφων.

    Το CDU φαίνεται να κερδίζει μόλις το 26% των ψήφων, το χειρότερο ποσοστό που σημειώνει το κόμμα στο κρατίδιο αυτό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2010 οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν κερδίσει σχεδόν 35%.

    Εξάλλου οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), το κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, φαίνεται να καταφέρνει να μπει στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

    Τα τελευταία δύο χρόνια οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι σχημάτιζαν στο κρατίδιο αυτό μια κυβέρνηση μειοψηφίας με επικεφαλής την Χανελόρε Κραφτ.

    [04] Μόνος στην κορυφή των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

    Τη... μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει και πάλι από σήμερα ο Παναθηναϊκός στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 2-0 (62΄ Τοτσέ, 86΄ Κλέιτον), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

    Οι «πράσινοι» πήραν το πρώτο τρίποντό τους και προσπέρασαν το σημερινό αντίπαλό τους, ενώ ευνοήθηκαν και από την ήττα της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

    [05] Οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα

    Οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού και έδειξαν ανευθυνότητα των κομμάτων, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα μετά την 35λεπτη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στηλιτεύοντας τη στάση των ηγεσιών που δεν θέτουν όλα τα ζητήματα διακυβέρνησης, τα οποία, εκ των πραγμάτων, θα απασχολήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.

    Με τα σημερινά δεδομένα, ο λαός έχει μια ευκαιρία στα χέρια του, να αναδείξει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, η οποία ανακοίνωσε ότι το κόμμα της, σε αυτή ή στην επόμενη Βουλή, θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, ώστε να πάρουν όλα τα κόμματα θέση.

    [06] Να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα για να σχηματίσει κυβέρνηση, λέει ο Βέλγος πρωθυπουργός

    Ο Βέλγος πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφύγουν να δώσουν συμβουλές στην Ελλάδα.

    «Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Τα κόμματα πρέπει να σχηματίσουν μόνα τους κυβέρνηση. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή», δήλωσε ο ντι Ρούπο σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα.

    «Πιστέψαμε ότι η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο για να βγει από την κρίση με τη βοήθειά μας και με μια μεταβατική κυβέρνηση και τώρα οι πολίτες τιμώρησαν όλα αυτά με την ψήφο τους», συνέχισε ο Βέλγος πρωθυπουργός. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ολόκληρη την ευρωζώνη», υπογράμμισε.

    Ο ντι Ρούπο επεσήμανε παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους Έλληνες πολιτικούς για να σχηματίσουν κυβέρνηση. «Δείτε τη Γερμανία, δύο κόμματα διαπραγματεύτηκαν το σχηματισμό κυβέρνησης. Στο Βέλγιο ήταν έξι. Και στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον τρία κόμματα, χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο».

    [07] Ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στον "μικρό τελικό" της Ευρωλίγκα

    Φανερά επηρεασμένος από τον τρόπο, με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός φάνηκε κατώτερος των προσδοκιών απέναντι στην Μπαρτσελόνα και για πρώτη φορά στις δέκα συμμετοχές του σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

    Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 74-69 από τους «μπλαουγκράνα» στο «Σινάν Ερντέμ», στον «μικρό τελικό» του φάιναλ φορ της Κωνσνταντινούπολης, και πλέον επικεντρώνουν την προσοχή τους στους τελικούς του πρωταθλήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2012 - 18:30:36 UTC