Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαριά ήττα για τη Μέρκελ
  • [02] Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός
  • [03] "Λαϊκή στήριξη για μία μεγάλη αριστερή παράταξη"
  • [04] Να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προσωπικότητα με κύρος, πρότεινε ο Ν. Μιχαλολιάκος

  • [01] Βαριά ήττα για τη Μέρκελ

    Δεκαέξι μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ υπέστησαν μια μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

    Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), το CDU έχασε περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2010 και φαίνεται να κερδίζει το 26,3% των ψήφων. Αυτή η ήττα των Συντηρητικών μοιάζει να είναι μια προειδοποίηση για τη Μέρκελ, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το 2005 και επανεξελέγη το 2009. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), υπό την ηγεσία της περιφερειακής πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ, κέρδισε το 39% των ψήφων, σημειώνοντας αύξηση 4,5 μονάδων στα ποσοστά του σε σχέση με το 2010.

    Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, κέρδισαν το 8,4% των ψήφων, ενώ το Κόμμα των Πειρατών κατάφερε να εισέλθει στην περιφερειακή βουλή με ποσοστό 7,7%. «Τι ωραία βραδιά», αναφώνησε η Κραφτ.

    «Είναι μια συντριπτική ήττα για την Άγγελα Μέρκελ και το CDU», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του SPD Αντρέας Νάλες, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είδε στις περιφερειακές αυτές εκλογές «ένα καλό ξεκίνημα» για τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

    Πάντως πριν τη διεξαγωγή των εκλογών οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η επίδρασή τους στη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, θα ήταν περιορισμένη. Οι Γερμανοί εμπιστεύονται την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Μέρκελ για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern, το 59% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά των μέτρων για την υποστήριξη της ανάπτυξης, αν αυτά πρόκειται να δημιουργήσου νέα χρέη.

    Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να σχολιάσει τα αποτελέσματα των σημερινών περιφερειακών εκλογών αύριο Δευτέρα στις 14:00 ώρα Ελλάδας. Παρόλα αυτά, όπως εκτιμά ο γερμανικός Τύπος, οι επιπτώσεις για τη Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο ίσως αποδειχθούν πιο σημαντικές απ' ό,τι είχε προβλεφθεί αρχικά. «Αν στην Ευρώπη διαδίδεται η εντύπωση ότι η Μέρκελ είναι μια καγκελάριος που χάνει την ορμή της, τότε η επιρροή και η ισχύς της θα μειωθούν», γράφει η Χάμπουργκερ Άμπεντμπλατ. Οι Financial Times Deutschland από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι: «Η Μέρκελ πρέπει να συμφιλιωθεί με ένα SPD το οποίο κρατά σαφώς τις αποστάσεις του» από την πολιτική λιτότητας. «Η υιοθέτηση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, για το οποίο απαιτούνται τα δύο τρίτα των ψήφων (των βουλευτών), θα είναι δύσκολο έργο», προσθέτει η εφημερίδα.

    [02] Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

    Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των φάιναλ φορ ανήκει στον νέο πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ολυμπιακό.

    Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν από το -19 (53-34), σκότωσαν τη... Λερναία Ύδρα, που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δια χειρός Πρίντεζη στην εκπνοή επικράτησαν 62-61 των Ρώσων, στον τελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

    Η πειραϊκή ομάδα πανηγύρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 1997, όταν και πάλι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

    [03] "Λαϊκή στήριξη για μία μεγάλη αριστερή παράταξη"

    Τη λαϊκή στήριξη για να ενισχυθεί, πολιτικά και οργανωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής αριστερής παράταξης, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχοντας απόψε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στη Νίκαια.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη της οργανωτικής ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να συγκροτηθεί τοπική οργάνωση σε κάθε γειτονιά και παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι δράσεις αλληλεγγύης για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

    Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και εκφράστηκε η στήριξη του κόσμου στην πολιτική των τελευταίων ημερών. Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν καταλάβει ακόμη το αποτέλεσμα των εκλογών και πρόσθεσε ότι ο λαός με την ψήφο του απονομιμοποίησε το Μνημόνιο.

    Παράλληλα και με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου που παρουσιάστηκε στη σύσκεψη των τριών αρχηγών που πήραν την διερευνητική εντολή ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε ποιός κυβερνούσε αυτό τον τόπο τα τελευταία χρόνια, αποδίδοντας έτσι ευθύνες και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Παπαδήμο για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

    [04] Να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προσωπικότητα με κύρος, πρότεινε ο Ν. Μιχαλολιάκος

    Πρόταση να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προσωπικότητα με κύρος, την οποία δεν κατονόμασε, διατύπωσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

    Όπως είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, εξέφρασε στον Πρόεδρο την αγωνία του για την ακυβερνησία, αλλά πρόσθεσε πως η Χρυσή Αυγή δεν θα στηρίξει ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε με ψήφο ανοχής οποιασδήποτε κυβέρνησης, η οποία θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου.

    Τάχθηκε επίσης υπέρ του λογιστικού ελέγχου του χρέους, ζήτησε να ασκηθεί veto στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για την είσοδο στη Συμμαχία της πΔΓΜ, ενώ είπε ακόμη ότι έθεσε και το ζήτημα των λαθρομεταναστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2012 - 20:30:30 UTC