Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει αποκλειστικά στην WebTV του ΑΜΠΕ
  • [02] Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα
  • [03] Συγκέντρωση ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως
  • [04] «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές» δήλωσε ο Φ. Κουβέλης
  • [05] Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο για τέσσερις ώρες η Αθήνα
  • [06] Αύξηση των αποδόσεων των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων
  • [07] Ριμπερί: «Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πιo σημαντικός αγώνας της καριέρας μου»

  • [01] Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει αποκλειστικά στην WebTV του ΑΜΠΕ

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλά απόψε στις 18.00, σε απ΄ευθείας σύνδεση και κατ΄ αποκλειστικότητα, στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Τις ερωτήσεις τους στον κ. Τσίπρα, μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr), από τώρα έως και τις 19.00.

    Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για την εντυπωσιακή αύξηση που κατέγραψαν τα ποσοστά του κόμματός του στις κάλπες της 6ης Μαΐου, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας, τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία για το σχηματισμό κυβέρνησης και το ενδεχόμενο της εκ νέου προσφυγής στις κάλπες.

    Η αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [02] Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας με έντονες βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα :

    Από το απόγευμα της Δευτέραςκατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

    Tην Τρίτησταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το απόγευμα θα εξασθενήσουν.Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

    [03] Συγκέντρωση ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με διακοπή κυκλοφορίας και άλλες παρεμβάσεις έχει προγραμματίσει για σήμερα η Τροχαία, λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί το ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως.

    Ειδικότερα, απο τις 15.00 θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ απο τις 17.00 το απόγευμα θα γίνεται σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους γύρω από το Πεδίον του Άρεως.

    Συγκεκριμένα, στην Πατησίων, στο τμήμα από την οδό Καυτατζόγλου έως την οδό Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της, καθώς και στις καθέτους μέχρι την πρώτη παράλληλο.

    Στην Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους μέχρι την πρώτη παράλληλο.

    [04] «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές» δήλωσε ο Φ. Κουβέλης

    Κάλπες μέσα στον Ιούνιο βλέπει ο Φ. Κουβέλης μετά την άρνηση Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό real.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, προκειμένου «το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του».

    Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ανοχή της ΝΔ και τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», στη βάση της συζήτησης για την ενότητα της Αριστεράς.

    Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές, ενώ διευκρίνισε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

    [05] Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο για τέσσερις ώρες η Αθήνα

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, που επιλέγει για τις μετακινήσεις του τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις.

    Ειδικότερα, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση των μελών των Σωματείων τους, ώστε -όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους- να λάβουν όλες εκείνες τις αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία σύμφωνα με τις εξελίξεις στο χώρο των Συγκοινωνιών.

    Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα αρχίσουν να αποσύρονται από την κυκλοφορία γύρω στις 10:30, ενώ η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας τους θα γίνει μετά τις 3:20 το απόγευμα.

    [06] Αύξηση των αποδόσεων των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων

    Μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και τις ισπανικές τράπεζες.

    Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 24 μονάδες βάσης στο 6,22% και των ιταλικών κατά 32 μονάδες βάσης στο 5,75%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,45.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [07] Ριμπερί: «Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πιo σημαντικός αγώνας της καριέρας μου»

    Ως τον πιο σημαντικό αγώνα της πλούσιας καριέρας του, θεωρεί ο Φρανκ Ριμπερί τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στο Μόναχο, ανάμεσα στους οικοδεσπότες Βαυαρούς του Γάλλου μεσοεπιθετικού και την Τσέλσι.

    «Φυσικά κι ένα Μουντιάλ ή ένα EURO είναι εξίσου σημαντικά. Ομως, όσον αφορά σε έναν αγώνα, αυτός είναι ο σημαντικότερος της καριέρας μου. Είμαστε καλύτεροι απ΄ότι το 2010. Ασφαλώς και έχουμε περισσότερη πίεση, αλλά νιώθουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση από το παιχνίδι μας. Ο Χάινκες μας ενέπνευσε την αυτοπεποίθηση και μας εμπιστεύεται. Το ίδιο ισχύει και για εμάς προς αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ριμπερί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 May 2012 - 12:30:41 UTC