Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια
  • [02] Ζ.Κ.Γιούνκερ- Όλι Ρεν: Αδιανόητο να μείνει η Ελλάδα εκτός ευρώ
  • [03] Τετράωρο "χειρόφρενο" τραβούν μετρό και ΗΣΑΠ
  • [04] Στα χέρια του Ολάντ τα ηνία της Γαλλίας
  • [05] Υποβάθμιση 26 ιταλικών τραπεζών
  • [06] Δύο ελληνικά μουσεία υποψήφια για ύψιστη διάκριση

  • [01] Νέα διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια

    Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 με τη συμμετοχή των κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου και Καμμένου.

    Δεν θα παραστεί η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μια ώρα νωρίτερα ο κ. Παπούλιας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

    Το νέο ραντεβού ορίστηκε μετά την αδυναμία σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπούλιας πρότεινε να συγκροτηθεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

    [02] Ζ.Κ.Γιούνκερ- Όλι Ρεν: Αδιανόητο να μείνει η Ελλάδα εκτός ευρώ

    Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί το ζήτημα χρονικής παράτασης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας στο όριο του 3%.

    Είπε, ωστόσο, ότι προϋπόθεση είναι ο σχηματισμός ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα εφαρμόσει το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής. Ένα πρόγραμμα που όπως, ωστόσο δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δεν αναμένεται να τροποποιηθεί στις βασικές του κατευθύνσεις.

    Τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, όσο και ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν τόνισαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέμεινε στην ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών εκ μέρους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι "δεν είναι καιρός για χαλάρωση".

    [03] Τετράωρο "χειρόφρενο" τραβούν μετρό και ΗΣΑΠ

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, που επιλέγει για τις μετακινήσεις του τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις.

    Ειδικότερα, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση των μελών των Σωματείων τους, ώστε -όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους- να λάβουν όλες εκείνες τις αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία σύμφωνα με τις εξελίξεις στο χώρο των Συγκοινωνιών.

    Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα αρχίσουν να αποσύρονται από την κυκλοφορία γύρω στις 10:30, ενώ η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας τους θα γίνει μετά τις 3:20 το απόγευμα.

    [04] Στα χέρια του Ολάντ τα ηνία της Γαλλίας

    Ο Φρανσουά Ολάντ αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία της Γαλλίας από τον Νικολά Σαρκοζί και στη συνέχεια πετάει για το Βερολίνο για την πρώτη του συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.

    Ο Φρανσουά Ολάντ εξελέγη στις 6 Μαΐου με το 51.6% των ψήφων, θα είναι ο έβδομος πρόεδρος της V Γαλλικής Δημοκρατίας για πενταετή θητεία στα ηνία μίας χώρας που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος που περνά το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων σε διάστημα 17 ετών.

    Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα φθάσει στις 10.00 στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Νικολά Σαρκοζί.

    Η μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό γραφείο, όπου ο απερχόμενος θα παραδώσει στον νέο πρόεδρο τις διαδικασίες που συνδέονται με την αποτρεπτική πυρηνική δύναμη της Γαλλίας. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με 21 κανονιοβολισμούς.

    Επιμέλεια: Ε.Κωτσάκη

    [05] Υποβάθμιση 26 ιταλικών τραπεζών

    Την αξιολόγησή του για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα συνολικά 26 ιταλικών τραπεζών μετέβαλε, σήμερα, προς τα κάτω ο αμερικανικός οίκος Moody's, αναφερόμενος στο ανακοινωθέν που εξέδωσε στη 'στενότητα', που αντιμετωπίζουν, για τον δανεισμό τους, αλλά και στη μείωση της κερδοφορίας τους.

    Οι πολύ μεγάλες ιταλικές τράπεζες 'Unicredit', 'Intesa Sanpaolo', απ τον ίδιο οίκο βαθμολογούνται πλέον με 'Α3', αρκετές όμως τράπεζες της Ιταλίας βαθμολογούνται εφεξής έτι χαμηλότερα, μεταδίδει τα μεσάνυκτα το Γαλλικό πρακτορείο απ την Ρώμη.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [06] Δύο ελληνικά μουσεία υποψήφια για ύψιστη διάκριση

    Yποψήφιo για την ύψιστη ετήσια διάκριση «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012» είναι το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη (European Museum Year Award), ανάμεσα σε 47 ευρωπαϊκά μουσεία.

    Φέτος μαζί με το Μουσείο Καζαντζάκη υποψήφιο είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

    Η τελετή ανακοίνωσης της απόφασης, η οποία έχει ήδη ληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο από την οργανωτική επιτροπή, το European Museum Forum, θα πραγματοποιηθεί από αύριο 16 έως 19 Μαΐου στο Δημοτικό Μουσείο της Penafiel, στην Πορτογαλία.

    Στην τριανταπενταετή ιστορία του θεσμού, έχει βραβευθεί μόνο ένας ελληνικός φορέας, το μουσείο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, το 1981.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 May 2012 - 6:30:32 UTC