Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαρόζο: Οι Έλληνες να ψηφίσουν γνωρίζοντας τις συνέπειες
  • [02] H υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην κάνει καμία ενέργεια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζήτησε η Α. Παπαρήγα
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Οι αποφάσεις για την υλοποίηση των μέτρων να ληφθούν από την επόμενη Βουλή
  • [04] Ποιος είναι ο Π. Πικραμμένος, ο νέος, υπηρεσιακός, πρωθυπουργός

  • [01] Μπαρόζο: Οι Έλληνες να ψηφίσουν γνωρίζοντας τις συνέπειες

    «Ο ελληνικός λαός, πριν αποφασίσει, θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος σε ό,τι αφορά τις λύσεις που θα δώσει. Θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι οι εκλογές αυτές είναι ιστορικές και αφορούν το μέλλον του. Είναι σημαντικό, οι Έλληνες ψηφοφόροι να αποφασίσουν, σε πλήρη γνώση των επιπτώσεων της απόφασής τους». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής για την ανάπτυξη στην ΕΕ.

    Ερωτηθείς αν η Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την τροποποίηση του προγράμματος, ο κ. Μπαρόζο απάντησε λέγοντας ότι, ως ένα βαθμό, είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Εξέφρασε, παράλληλα, τη βούληση της Επιτροπής να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, για να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης. Όπως ανέφερε, το ίδιο επισήμαναν στις δηλώσεις τους η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.

    [02] H υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην κάνει καμία ενέργεια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζήτησε η Α. Παπαρήγα

    Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια, ούτε στο πλαίσιο της ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ,που να δεσμεύει τον λαό, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να μην υπάρχει δέσμευση εναντίον του λαού, δήλωσε η γγ της ΚΕ του Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει ένα έκτακτο γεγονός, κάτι απρόσμενο, εν πάση περιπτώσει, με τη διαδικασία της επικοινωνίας με τα κόμματα και με ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί.

    Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν έκανε καμία πρόταση για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δεν είναι ότι δεν είχαμε προτάσεις, είπε, αλλά «θεωρώ πως όταν γίνονται προτάσεις που υπηρετούν πολιτικούς, εκλογικούς σκοπούς, τότε και αν είχαμε πρόταση θα την παίρναμε πίσω. Σκεφτείτε να κάναμε τώρα μια πρόταση ως ΚΚΕ και να προτείνουμε έναν άνθρωπο -και θα ζητούσαμε να συμφωνήσουν και οι άλλοι- που θα πήγαινε στα σώματα και υποτίθεται ότι θα αποφάσιζε για λογαριασμό όλων και θα προσέγγιζε τη δική μας άποψη. Από τη στιγμή που τη δική μας άποψη δεν μπορεί να την προσεγγίσει ένας που είναι και της αρεσκείας όλων, δεν προτείνουμε. Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη για τη σύνθεση της κυβέρνησης».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Οι αποφάσεις για την υλοποίηση των μέτρων να ληφθούν από την επόμενη Βουλή

    Τη θέση που παρουσίασε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε στη δήλωσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζήτησε να μην προχωρήσει η έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση των παραπάνω μέτρων μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Επίσης, ζήτησε να παγώσει κάθε διαδικασία για την πώληση δημόσιας περιουσίας.

    Αναφερόμενος στην πρότασή του για τοποθέτηση του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σεβόμενος το σκεπτικό του Προέδρου της Δημοκρατίας για ένα πρόσωπο με εμπειρία, που θα μπορεί να διαχειριστεί τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 20-21 Μαΐου, εισηγήθηκε τον κ. Αρσένη που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Επίσης προσέθεσε, ότι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού θα έπρεπε να αντανακλώνται και οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί.

    [04] Ποιος είναι ο Π. Πικραμμένος, ο νέος, υπηρεσιακός, πρωθυπουργός

    Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, που αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός, είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2009.Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II.

    Το 1976, ο κ. Πικραμμένος διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου. Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.

    Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2012 - 14:30:31 UTC