Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φουλ για πρωτιά οι "πράσινοι"
  • [02] Συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αύριο στη Χαλκίδα
  • [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών, που λήστευε με βαρύ οπλισμό
  • [04] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις
  • [05] "Πληρωμένη απάντηση" στον Ευ. Βενιζέλο η δήλωση του Χ. Καστανίδη, δηλώνει η Λ. Κατσέλη
  • [06] Φαρμακοποιοί: Πίστωση τέλος στον ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου
  • [07] Μπαγίς: Η Ελλάδα να ασχοληθεί με τα οικονομικά της προβλήματα

  • [01] Φουλ για πρωτιά οι "πράσινοι"

    Το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έκανε σήμερα ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 1-0, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας των αγώνων κατάταξης. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Σωτήρης Νίνης στο 65ο λεπτό.

    [02] Συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αύριο στη Χαλκίδα

    Συνεδριάζει αύριο στη Χαλκίδα, στις 15:30 η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κινήματος Πάνου Καμμένου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, και συνεργάτες του κ.Καμμένου επισήμαναν στο ΑΜΠΕ ότι ο πρόεδρος του κινήματος, έχει πει ότι θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάσεις της ΚΟ στην περιφέρεια.

    [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών, που λήστευε με βαρύ οπλισμό

    Πολυμελής σπείρα σκληρών κακοποιών, οι οποίοι τα τελευταία περίπου δύο χρόνια (από τον Ιούνιο του 2010) διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, αλλά και σε ATM, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με συνολική λεία, που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

    Οι κακοποιοί της σπείρας, με διαφορετική, κάθε φορά, σύνθεση και χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, είχαν διαπράξει δεκάδες ληστείες σε Αττική, Πάτρα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Λάρισα και αλλού, ενώ σε τρεις περιπτώσεις ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, τους οποίους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλια και τραυμάτισαν σοβαρά τρεις από αυτούς.

    Για συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχουν συλληφθεί, έως στιγμής, τέσσερα άτομα 46, 41, 25 και 33 χρόνων, ενώ αναζητούνται άλλα επτά.

    [04] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και στο περιοδικό "Επίκαιρα".

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για "Το Ποντίκι", η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο. Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

    Στη δημοσκόπηση, εξάλλου, της εταιρίας VPRC, που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα", το διάστημα από 10 έως 14 Μαΐου, ολοκληρώθηκε, δηλαδή, μία ημέρα πριν το «ναυάγιο» για το σχηματισμό κυβέρνησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 20,3%.

    Ακολουθούν η ΝΔ με 14,2%, το ΠΑΣΟΚ με 10,9%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 2,2%, η Δημιουργία Ξανά με 1,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,1% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 2,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 17,3%, ενώ δεν απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.

    [05] "Πληρωμένη απάντηση" στον Ευ. Βενιζέλο η δήλωση του Χ. Καστανίδη, δηλώνει η Λ. Κατσέλη

    "Επικροτώ τη δήλωση του Χάρη Καστανίδη. Αποτελεί πληρωμένη απάντηση στους ισχυρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η πρόταση ορισμού του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού Πρωθυπουργού είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας είχε δηλώσει ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα "δεν σημαίνει ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της".

    [06] Φαρμακοποιοί: Πίστωση τέλος στον ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου

    Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω των χρεών του, που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων, ξεκινούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα από τις 23/5/2012, ενώ για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση των φαρμακοποιών.

    «Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 ?. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους», επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους και τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία και η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται.

    «Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν. Οι ''αρμόδιοι υπουργοί'' αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες».

    [07] Μπαγίς: Η Ελλάδα να ασχοληθεί με τα οικονομικά της προβλήματα

    «Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της Μακεδονίας, με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της» δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.

    Ο Τούρκος υπουργός, που δέχθηκε σχετική ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι, συμπλήρωσε τα εξής: «Τότε και εμείς θα την στηρίξουμε, διότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας και της Μακεδονίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2012 - 18:30:32 UTC