Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"
  • [02] Έλληνες μαθητές στη μεγαλύτερη ομαδική χορογραφία
  • [03] Αστεροειδείς "απειλούν" τη Γη
  • [04] Μόνο ένας νόμιμος ζωολογικός κήπος
  • [05] "Καθυστερήσαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα" είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός
  • [06] Παίζει ο Ρόμπεν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [07] Φεστιβάλ «100% Made in Italy» στο Γκάζι
  • [08] Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πέμπτος πιο ζεστός στην ιστορία του πλανήτη
  • [09] Αμφισβητείται η θωράκιση της καρδιάς λόγω υψηλής "καλής" χοληστερόλης
  • [10] Μπαρτσελόνα: Δύο μήνες εκτός δράσης ο Ντάνι Άλβες

  • [01] "Αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

    Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο.

    «Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης» υπογράμμισε ο Σούλτς στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk από την Αθήνα, όπου συναντήθηκεμε τονΠρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Σουλτς ήδη "βλέπει" και τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [02] Έλληνες μαθητές στη μεγαλύτερη ομαδική χορογραφία

    Χιλιάδες μαθητές σχολείων της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου, αναμένεται να πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο πρόγραμμα χορού με τίτλο «Big Dance» που θα διεξαχθείσήμερα στην Αθήνα, με αφορμή την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Λονδίνο, και στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου 2012.

    Στόχος του «Big Dance» είναι η προώθηση των ολυμπιακών ιδανικών, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

    Διοργανώνεται και παρουσιάζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε σχολεία όλου του κόσμου, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Σήμερα,στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας, χιλιάδες μαθητές στη Βρετανία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ομαδική χορογραφία, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα πεντάλεπτη χορογραφία του χορογράφου του βασιλικού μπαλέτου του Λονδίνου, Γουέιν Μακ Γκρέγκορ. Η χορογραφία του διάσημου Άγγλου χορογράφου είναι εμπνευσμένη από τα ολυμπιακά αθλήματα.

    [03] Αστεροειδείς "απειλούν" τη Γη

    Περίπου 4.700 αστεροειδείς με διάμετρο άνω των 100 μέτρων, οι οποίοι συνιστούν πιθανό κίνδυνο για τον πλανήτη μας, εκτιμάται ότι βρίσκονται σε τροχιές κοντά στη Γη και από αυτούς μόνο το 20% έως 30% έχουν ήδη εντοπιστεί, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες παρατηρήσεις του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου WISE της NASA, που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος NEOWISE.

    Οι αστεροειδείς αυτοί έχουν τις πιο κοντινές στον πλανήτη μας τροχιές, φθάνοντας σε απόσταση μικρότερη των οκτώ εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη.

    Είναι αρκετά μεγάλοι για να διαπεράσουν την «ασπίδα» της γήινης ατμόσφαιρας και, αν πέσουν στον πλανήτη μας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές και, στη χειρότερη περίπτωση, μέχρι και την εξαφάνιση του ανθρώπινου πολιτισμού.

    [04] Μόνο ένας νόμιμος ζωολογικός κήπος

    Παράνομα λειτουργούν οι περισσότεροι ζωολογικοί κήποι στην Ελλάδα, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν σ' αυτούς θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των άγριων ζώων.

    Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων για την εξάλειψη της Αιχμαλωσίας των Άγριων Ζώων (ENDCAP), σε συνεργασία με τον «Αρκτούρο», στην Ελλάδα μόνο ένας, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, από τους 15 γνωστούς ζωολογικούς κήπους έχει άδεια λειτουργίας, ενώ ο πραγματικός αριθμός του συνόλου των εγκαταστάσεων που μπορούν «εν δυνάμει» να χαρακτηρισθούν ως «Ζωολογικοί Κήποι» είναι άγνωστος.

    Μετά από πιέσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης συστάθηκε επιτροπή που θα εξετάσει την εθνική νομοθεσία για τη λειτουργία των ζωολογικών κήπων.

    [05] "Καθυστερήσαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα" είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός

    Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας καθυστέρησαν υπερβολικά να βοηθήσουν τη χώρα και ο στόχος πρέπει να είναι τώρα η οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τον περιορισμό του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

    "Η Ελλάδα χρειάζεται αναθέρμανση της οικονομίας της. Υπάρχουν (στην Ευρωπαϊκή Ενωση) αδιάθετοι διαρθρωτικοί πόροι και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βοηθήσουμε να υπάρξει αυτή η αναθέρμανση ταυτόχρονα με την δημοσιονομική ανάταξη", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Παίζει ο Ρόμπεν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

    Ευχάριστα νέα για την Μπάγερν Μονάχου, καθώς ο Αριεν Ρόμπεν προπονήθηκε χθες και θα είναι στην ενδεκάδα των Βαυαρών στον αυριανό τελικό του τσάμπιονς λιγκ κόντρα στην Τσέλσι, στο «Αλιαντς Αρίνα». Ο Ολλανδός σταρ έδειξε πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο αριστερό πόδι και δήλωσε ότι θα είναι κανονικά στην ενδεκάδα της ομάδας του, με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου: «Είμαι καλά και θα παίξω κανονικά. Το παιχνίδι αυτό είναι το σημαντικότερο της χρονιάς και δεν θα το έχανα με τίποτα», δήλωσε σχετικά ο 28χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός.

    [07] Φεστιβάλ «100% Made in Italy» στο Γκάζι

    Φεστιβάλ με τίτλο «100% Made in Italy» διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας υπό την Αιγίδα της ιταλικής πρεσβείας στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2012. Επιχειρηματικές ευκαιρίες, τοπικά προϊόντα, μουσική και χορός, τέχνη και γεύσεις Ιταλίας θα υπάρχουν στην Αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης", (Κτίριο Δ7), στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων , Πειραιώς 100, στο Γκάζι.

    Το φεστιβάλ «100% Made in Italy» έχει ως στόχο την προβολή ιταλικών προϊόντων στην Ελλάδα, μέσα από την παρουσίαση των ελληνικών εταιρειών, που εμπορεύονται ή εκπροσωπούν ιταλικά προϊόντα και υπηρεσίες, με απώτερο στόχο την τόνωση και ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού.

    Το φεστιβάλ πλαισιώνεται με στoχευμένα πολιτιστικά δρώμενα, οινογαστρονομική γευσιγνωσία και πολλές εκπλήξεις.

    [08] Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πέμπτος πιο ζεστός στην ιστορία του πλανήτη

    Ο Απρίλιος του 2012 ήταν παγκοσμίως ο πέμπτος θερμότερος Απρίλιος που έχει ποτέ καταγραφεί στα μετεωρολογικά αρχεία που ξεκινούν από το τέλος του 19ου αιώνα, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

    Αυτή η τάση όμως δεν ήταν ενιαία σε όλη τη Γη, καθώς διάφορες χώρες γνώρισαν τον πιο κρύο Απρίλιο εδώ και αρκετά χρόνια.

    Σύμφωνα με το Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων της ΝΟΑΑ, η μέση παγκόσμια επιφανειακή θερμοκρασία στους ωκεανούς και την ξηρά τον Απρίλιο του 2012, διαμορφώθηκε στους 14,35 βαθμούς Κελσίου, κατά 0,65 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (13,7 βαθμοί). Ο πιο ζεστός Απρίλιος μετά το 1880 ήταν ο Απρίλιος του 2010.

    [09] Αμφισβητείται η θωράκιση της καρδιάς λόγω υψηλής "καλής" χοληστερόλης

    Το «δόγμα» της σύγχρονης ιατρικής ότι τα υψηλότερα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης (HDL) αυτομάτως βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς ενός ανθρώπου και δρουν προστατευτικά έναντι του κινδύνου ενός πιθανού εμφράγματος, έρχεται να αμφισβητήσει μία νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα, στην οποία πήραν μέρος ερευνητές από πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και τις ΗΠΑ.

    Η μελέτη δεν βρήκε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι η μεγαλύτερη «λιποπρωτεϊνη υψηλής πυκνότητας» (HDL), ένας βασικός δείκτης που παρακολουθείται στις αιματολογικές εξετάσεις, μειώνει οπωσδήποτε τον κίνδυνο του εμφράγματος.

    [10] Μπαρτσελόνα: Δύο μήνες εκτός δράσης ο Ντάνι Άλβες

    Δύο μήνες θα μείνει εκτός δράσης ο Ντάνι Αλβες, ο οποίος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, στις 25 Μαΐου. Ο Βραζιλιάνος διεθνής αμυντικός υπέστη κάταγμα στη δεξιά κλείδα την περασμένη εβδομάδα, υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας της Βαρκελόνης θα επιστρέψει στις προπονήσεις στα τέλη του Ιουλίου. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, οι γιατροί των «μπλαουγκράνα» Ρίκαρντ Προύνα και Κάρλες Τόρενς, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισαν ότι η επέμβαση πήγε πολύ καλά και ο Βραζιλιάνος σταρ θα επιστρέψει δυνατός στις υποχρεώσεις της διάσημης ισπανικής ομάδας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 8:30:34 UTC